Η Τουρκία προκαλεί: Παραβιάζονται τα σύνορα στον Έβρο, δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα

Η Τουρκία προκαλεί: Παραβιάζονται τα σύνορα στον Έβρο, δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα

⍆Τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα στον Έβρο δίνει η Άγκυρα με ανακοίνωση που εξέδωσε.... το τουρκικό ΥΠΕΞ. Στην ανακοίνωση κάνει λόγο για παραβίαση των συνόρων και σημειώνει ότι δεν θα δεχτεί τετελεσμένα στα σύνορα της. Σημειώνεται ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε χθες διάβημα στην Τουρκία, με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού Έβρου και την παρουσία τουρκικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος. Στο συγκεριμένο ζήτημα είχε αναφερθεί ο κ. Δένδιας σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΑ, κάνοντας λόγω για διαφορά λίγων δεκάδων μέτρων.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση η Ελλάδα γνωστοποίησε «στις 15 Απριλίου 2020 ότι θα χτίσει φράχτη στην περιοχή των χερσαίων συνόρων Τουρκίας - Ελλάδας. Κατόπιν συντονισμού με τους αρμόδιους θεσμούς, το υπουργείο μας εξέδωσε σημείωμα προς την Ελλάδα στις 11 Μαΐου 2020, ζητώντας να μην παραβιάσει τα χερσαία μας σύνορα, να κοινοποιήσει τις συντεταγμένες της περιοχής κατασκευής του φράχτη και να συγκαλέσει τη συνοριακή επιτροπή.

Έχει αναφερθεί ότι στην κοίτη του ποταμού Έβρου, που επίσης αποτελεί μέρος των συνόρων μας με την Ελλάδα, όπως ορίζει με τη συμφωνία, έχει αλλάξει σημαντικά από το 1926 τόσο από φυσικούς όσο και από τεχνητούς παράγοντες, όταν ορίστηκαν τα σύνορα, και ότι δεν υπήρξαν ακριβείς συμπεφωνημένες συντεταγμένες μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή αυτή των συνόρων, κι έτσι τα έργα δεν έπρεπε να ξεκινήσουν χωρίς να γίνει ο τεχνικός συντονισμός μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Παρά τις προειδοποιήσεις και τις προτάσεις για συνεργασία, η Ελλάδα ξεκίνησε εργασίες ισοπέδωσης του εδάφους στις 13 Μαΐου 2020 και παραβίασε τα συμπεφωνημένα χερσαία σύνορά μας. Αυτή η παραβίαση εμποδίστηκε αμέσως από τις αρμόδιες αρχές μας, οι οποίες πήραν τα απαραίτητα μέτρα.

Το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί εάν λάβουν χώρα οι διαπραγματεύσεις, που προτείναμε, μεταξύ των τεχνικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Δε θα ανεχθούμε, σε καμία περίπτωση, κανένα τετελεσμένο στα σύνορά μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αντιπαράθεση
Στο εσωτερικό, η υπόθεση αποτέλεσε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης με το ΣΥΡΙΖΑ να ζητά εξηγήσεις τόσο για τις δηλώσεις Δένδια όσο και τις ανακοινώσεις του ΥΕΘΑ, αλλά και για τους χειρισμούς στον Έβρο.

Νωρίτερα, το ΥΕΘΑ, διαβεβαίωνε ότι ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις, ενώ ο υπ. Εξωτερικών Ν. Δένδιας, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για προσβολή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Χθες, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Εθνικής Άμυνας Θοδωρής Δρίτσας και Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, με κοινή δήλωσή τους είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση άμεση ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τις αυθαίρετες, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας που συνεχίζονται εδώ και δύο μέρες στη μεθοριακή περιοχή του Έβρου και για τις πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει.

Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας αφορά τη θέση Μελισσοκομείο στον Έβρο, η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο το οποίο πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα. Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν στην περιοχή άνδρες τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων.

Σε πρακτικό επίπεδο, η Αθήνα επικαλείται τους χάρτες με τους οποίους χαράχθηκαν τα σύνορα το 1923, με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας προβληματίζει την ελληνική πλευρά. Το φαινόμενο της παραβίασης του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά είναι πλεόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ την Πέμπτη υπήρξε μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά F-16. Την ίδια ημέρα, τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος της Frontex εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων καθώς και ελληνικό αλιευτικό σκάφος.

Σύμφωνα με τη λιμενική αρχή Χίου, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, οι τουρκικές ακταιωροί πραγματοποιούσαν διαρκώς επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος των σκαφών του.
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,357,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1721,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,572,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,622,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,35,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,39,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,44,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9097,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,34,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5709,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2285,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,21,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,451,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Η Τουρκία προκαλεί: Παραβιάζονται τα σύνορα στον Έβρο, δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα
Η Τουρκία προκαλεί: Παραβιάζονται τα σύνορα στον Έβρο, δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα
Η Τουρκία προκαλεί: Παραβιάζονται τα σύνορα στον Έβρο, δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα
https://static.larissanet.gr/wp-content/uploads/2019/11/201911011800475716.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_722.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_722.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content