Η Τουρκία προκαλεί: Παραβιάζονται τα σύνορα στον Έβρο, δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα

Η Τουρκία προκαλεί: Παραβιάζονται τα σύνορα στον Έβρο, δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα

⍆Τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα στον Έβρο δίνει η Άγκυρα με ανακοίνωση που εξέδωσε.... το τουρκικό ΥΠΕΞ. Στην ανακοίνωση κάνει λόγο για παραβίαση των συνόρων και σημειώνει ότι δεν θα δεχτεί τετελεσμένα στα σύνορα της. Σημειώνεται ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε χθες διάβημα στην Τουρκία, με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού Έβρου και την παρουσία τουρκικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος. Στο συγκεριμένο ζήτημα είχε αναφερθεί ο κ. Δένδιας σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΑ, κάνοντας λόγω για διαφορά λίγων δεκάδων μέτρων.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση η Ελλάδα γνωστοποίησε «στις 15 Απριλίου 2020 ότι θα χτίσει φράχτη στην περιοχή των χερσαίων συνόρων Τουρκίας - Ελλάδας. Κατόπιν συντονισμού με τους αρμόδιους θεσμούς, το υπουργείο μας εξέδωσε σημείωμα προς την Ελλάδα στις 11 Μαΐου 2020, ζητώντας να μην παραβιάσει τα χερσαία μας σύνορα, να κοινοποιήσει τις συντεταγμένες της περιοχής κατασκευής του φράχτη και να συγκαλέσει τη συνοριακή επιτροπή.

Έχει αναφερθεί ότι στην κοίτη του ποταμού Έβρου, που επίσης αποτελεί μέρος των συνόρων μας με την Ελλάδα, όπως ορίζει με τη συμφωνία, έχει αλλάξει σημαντικά από το 1926 τόσο από φυσικούς όσο και από τεχνητούς παράγοντες, όταν ορίστηκαν τα σύνορα, και ότι δεν υπήρξαν ακριβείς συμπεφωνημένες συντεταγμένες μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή αυτή των συνόρων, κι έτσι τα έργα δεν έπρεπε να ξεκινήσουν χωρίς να γίνει ο τεχνικός συντονισμός μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Παρά τις προειδοποιήσεις και τις προτάσεις για συνεργασία, η Ελλάδα ξεκίνησε εργασίες ισοπέδωσης του εδάφους στις 13 Μαΐου 2020 και παραβίασε τα συμπεφωνημένα χερσαία σύνορά μας. Αυτή η παραβίαση εμποδίστηκε αμέσως από τις αρμόδιες αρχές μας, οι οποίες πήραν τα απαραίτητα μέτρα.

Το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί εάν λάβουν χώρα οι διαπραγματεύσεις, που προτείναμε, μεταξύ των τεχνικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Δε θα ανεχθούμε, σε καμία περίπτωση, κανένα τετελεσμένο στα σύνορά μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αντιπαράθεση
Στο εσωτερικό, η υπόθεση αποτέλεσε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης με το ΣΥΡΙΖΑ να ζητά εξηγήσεις τόσο για τις δηλώσεις Δένδια όσο και τις ανακοινώσεις του ΥΕΘΑ, αλλά και για τους χειρισμούς στον Έβρο.

Νωρίτερα, το ΥΕΘΑ, διαβεβαίωνε ότι ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις, ενώ ο υπ. Εξωτερικών Ν. Δένδιας, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για προσβολή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Χθες, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Εθνικής Άμυνας Θοδωρής Δρίτσας και Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, με κοινή δήλωσή τους είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση άμεση ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τις αυθαίρετες, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας που συνεχίζονται εδώ και δύο μέρες στη μεθοριακή περιοχή του Έβρου και για τις πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει.

Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας αφορά τη θέση Μελισσοκομείο στον Έβρο, η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο το οποίο πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα. Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν στην περιοχή άνδρες τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων.

Σε πρακτικό επίπεδο, η Αθήνα επικαλείται τους χάρτες με τους οποίους χαράχθηκαν τα σύνορα το 1923, με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας προβληματίζει την ελληνική πλευρά. Το φαινόμενο της παραβίασης του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά είναι πλεόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ την Πέμπτη υπήρξε μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά F-16. Την ίδια ημέρα, τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος της Frontex εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων καθώς και ελληνικό αλιευτικό σκάφος.

Σύμφωνα με τη λιμενική αρχή Χίου, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, οι τουρκικές ακταιωροί πραγματοποιούσαν διαρκώς επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος των σκαφών του.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η Τουρκία προκαλεί: Παραβιάζονται τα σύνορα στον Έβρο, δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα
Η Τουρκία προκαλεί: Παραβιάζονται τα σύνορα στον Έβρο, δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα
Η Τουρκία προκαλεί: Παραβιάζονται τα σύνορα στον Έβρο, δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα
https://static.larissanet.gr/wp-content/uploads/2019/11/201911011800475716.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_722.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_722.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content