Επιστροφή στα θρανία : Τι έδειξε η πρώτη μέρα – Οι φόβοι και το αγκάθι των καμερών στην τάξη

Επιστροφή στα θρανία : Τι έδειξε η πρώτη μέρα – Οι φόβοι και το αγκάθι των καμερών στην τάξη

⍆Με μειωμένη προσέλευση μαθητών και ευλαβική τήρηση των μέρτων, κύλησε η πρώτη... μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων.

Αν και είχαν να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη καταάσταση, στην πλειοψηφία τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί έδειξαν να αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα και τήρησαν στα ακέραιο όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας που είχαν υποδείξει οι ειδικοί, προτού δώσουν το πράσινο φως για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Τα λύκεια της χώρας, στησυντριπτική τους πλειοψηφίας, είχαν προετοιμαστεί σωστά προκειμένου να ξεκινήσουν την επαναλειτουργία τους. Η πρώτη ημέρα αφιερώθηκε περισσότερο στην ενημέρωση αναφορικά με την πανδημία και η σταδιακή έναρξη των μαθημάτων θα ξεκινήσει από σήμερα.

Οι μισοί μαθητές στα θρανία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπαιδευτικών, κατά την πρώτη μέρα επέστρεψαν στα θρανία, περίπου οι μισοί μαθητές της Γ Λυκείου.

Είτε επειδή έμειναν σπίτι να διαβάσουν είτε επειδή φοβήθηκαν να πάνε στο σχολείο, πολλοί ήταν οι μαθητές που δεν είχαν την περιέργεια να δουν τη νέα πραγματικότητα των αντισηπτικών, των θερμομετρήσεων και των αποστάσεων που διαμορφώθηκε στα σχολεία.

Και από αυτούς που πήγαν, αρκετοί ήταν αυτοί που πήγαν επειδή όφειλαν να να υπογράψουν την Αίτηση-Δήλωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ετσι παρουσιάστηκε το φαινόμενο τις πρώτες ώρες να πάει στα σχολεία ποσοστό ανάμεσα στο 50-60%, αλλά τις επόμενες ώρες οι μαθητές να αποχωρήσουν και να απομείνει ένα ποσοστό κάπου 20-30%, με μεγαλύτερη παρουσία στα ΕΠΑΛ από όσο στα ΓΕΛ.

Οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι από την Τετάρτη στα σχολεία θα παρακολουθεί μάθημα ποσοστό ανάμεσα στο 20-30% των μαθητών.Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του δεν έχει δώσει ακόμα στοιχεία με ποσοστά προσέλευσης, αλλα αναμένεται να το κάνει τις επόμενες ημέρες.

Αγκάθι οι κάμερες

Η απουσία των μαθητών της Γ’ Λυκείου από το σχολείο ένα μήνα πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις είναι συνηθισμένη, ωστόσο εντείνει το μεγάλο «αγκάθι» που έχει δημιουργηθεί: τη ζωντανή καταγραφή των μαθημάτων με κάμερες για τους μαθητές εκείνους που αναγκαστικά πρέπει να μείνουν σπίτι.

Πέρα από το πόσο εφικτό είναι να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης στις σχολικές αίθουσες όλης της Ελλάδας, υπάρχει και το ζήτημα των έντονων αντιδράσεων για παραβίαση των προσωπικών δικαιωμάτων από εκπαιδευτικούς, διευθυντές και γονείς

Κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα πάντως, όπως ήταν φυσικό δεν έγινε σε κανένα σχολείο αναμετάδοση μαθήματος.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη

Για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, με αφορμή την ζωντανή καταγραφή των μαθημάτων με κάμερες.

Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι η εν λόγω τροπολογία, η οποία πέρασε με το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, δεν πήρε ποτέ την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Παρά τις δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως και του Στέλιου Πέτσα, δεν έχει παρουσιαστεί σχετικό επίσημο έγγραφο που να δείχνει ότι έχει γίνει διαβούλευση με την Αρχή για το θέμα.

Σήμερα, Τρίτη 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της ΔΟΕ με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Εκπαιδευτικοί και γονείς, κάνουν λόγο για μάθημα που μετατρέπεται σε «ριάλιτι σόου».

«Η διδακτική πράξη δεν είναι μια στατική διαδικασία κατά την οποία ο διδάσκων, ακίνητος σε ένα σημείο, μονολογεί και καταγράφεται από μία κάμερα κινητού τηλεφώνου. Είναι μια ζωντανή διαδικασία αλληλεπίδρασης με τους μαθητές, ένα διαρκές διδακτικό μαθησιακό γίγνεσθαι, μία συμμετοχική και συλλογική πορεία προς τη μάθηση», αναφέρει η ΟΛΜΕ σε σχετική ανακοίνωση με την οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην υλοποιήσουν την απόφαση. Αντίστοιχες ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο η ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και η αντίστοιχη παράταξη της Πρωτοβάθμιας, ενώ την αντίθεσή της εκφράζει και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας.

Το διάβασα στο www.in.gr

Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,357,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1721,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,621,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,34,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,38,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,42,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9095,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,33,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5707,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2284,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,21,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,450,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Επιστροφή στα θρανία : Τι έδειξε η πρώτη μέρα – Οι φόβοι και το αγκάθι των καμερών στην τάξη
Επιστροφή στα θρανία : Τι έδειξε η πρώτη μέρα – Οι φόβοι και το αγκάθι των καμερών στην τάξη
Επιστροφή στα θρανία : Τι έδειξε η πρώτη μέρα – Οι φόβοι και το αγκάθι των καμερών στην τάξη
https://gnomionline.com.cy/media/k2/items/cache/6dc622ac9a3c205d92d42dfa787bd4ec_XL.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_714.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_714.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content