Τεστ για κορωνοϊό: Η εισήγηση των επιστημόνων - Σε ποιους θα δοθεί προτεραιότητα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τεστ για κορωνοϊό: Η εισήγηση των επιστημόνων - Σε ποιους θα δοθεί προτεραιότητα

⍆Τη στρατηγική του διευρυμένου εργαστηριακού ελέγχου που θα πραγματοποιηθεί στον... πληθυσμό της χώρας στην κρίσιμη επόμενη φάση, στην οποία είναι χρονικό ορόσημο η ερχόμενη Δευτέρα ως ημέρα μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων, παρουσίασε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στην οποία είναι επικεφαλής ο κ. Τσιόδρας, όπως ο ίδιος έχει αναφέρει, εξετάζει στις τελευταίες συνεδριάσεις της τα κριτήρια με τα οποία θα γίνεται ο διευρυμένος εργαστηριακός έλεγχος και ποιες ομάδες πληθυσμού θα αφορά. Ενόψει και της ενεργοποίησης των 500 κινητών μονάδων για τεστ αλλά και για νοσηλευτικές υπηρεσίες κατ' οίκον σε όλη τη χώρα είναι προφανές πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη εισήγηση καθώς πρόκειται για τον έλεγχο που θα δίνει την ευκρινή επιδημιολογική εικόνα για τον κορωνοϊό και τη λοίμωξη Covid-19 στους ειδικούς.

Ο κ. Τσιόδρας διευκρίνισε βεβαίως πως η Επιτροπή ακόμη συζητά επ' αυτού του θέματος και πως δεν έχει ολοκληρώσει την εισήγησή της, ωστόσο παρουσίασε τις μέχρι τώρα εισηγήσεις στις οποίες συμφώνησαν τα μέλη της.

Καταρχήν ο εργαστηριακός έλεγχος για μοριακή ανίχνευση του νέου κορvνοϊού συστήνεται, όπως είπε ο καθηγητής, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού σε όλα τα άτομα με συμπτώματα οξείας λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, συμβατά με τη νέα νόσο.

Στα συμπτώματα είχε αναφερθεί πριν από λίγες ημέρες ο ειδικός, αναφέροντας ότι εκτός από τα γνωστά μας συμπτώματα, δηλαδή τον πυρετό, τον βήχα το λαχάνιασμα ή την δυσκολία στην αναπνοή, που ήταν τα τρία κύρια συμπτώματα γι’ αυτή τη νόσο, προστέθηκαν: οι κρυάδες, το ρίγος, οι μυαλγίες, η κεφαλαλγία (πονοκέφαλος), ο πονόλαιμος, αλλά και η ξαφνική απώλεια της γεύσης ή της όσφρησης. Ιδίως για τον βήχα διευκρίνισε πως μπορεί να είναι ξερόβηχας, αλλά μπορεί να συνοδεύεται και από απόχρεμψη, από εκκρίσεις.

Ποιες κατηγορίες πληθυσμού έχουν προτεραιότητα

Εκτός από τον γενικό κανόνα, που αφορά τον μοριακό έλεγχο ανίχνευσης του ιού σε όσους εκδηλώνουν συμπτώματα που τα αξιολογεί ο θεράπων γιατρός, ιδιαίτερη σημασία και προτεραιότητα στον έλεγχο θα έχουν οι εξής κατηγορίες πληθυσμού:

• Ασθενείς με σοβαρή οξεία λοίμωξη που νοσηλεύονται ή χρειάζονται νοσηλεία.

• Ηλικιωμένα άτομα άνω των 65 ετών και άτομα με σοβαρή υποκείμενη νόσο.

• Προσωπικό δομών και υπηρεσιών υγείας, ανεξάρτητα από το ιστορικό επαφής, για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης στους ασθενείς και η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των υγειονομικών δομών.
• Φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές, όπως αυτές της φροντίδας ηλικιωμένων ή χρονίως πασχόντων, δομές αστέγων, προσφύγων και μεταναστών, καθώς και άλλες δομές με συνθήκες συγχρωτισμού, όπως οι φυλακές, τα στρατόπεδα, οι κλειστές δομές ψυχικής υγείας.

• Προσωπικό υπηρεσιών πρώτης γραμμής για τη λειτουργία του Κράτους και

• Στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος για την καλύτερη ιχνηλάτηση και εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Ο έλεγχος σε ασυμπτωματικά άτομα


Σχετικά με τη διάγνωση του ιού σε ασυμπτωματικά άτομα, αυτή θα γίνεται με προτεραιότητες στις εξής κατηγορίες:

• Προσωπικό και φιλοξενούμενοι κλειστών δομών.

• Άτομα που πρόκειται να εισαχθούν για νοσηλεία ή χορήγηση χημειοθεραπείας, ανοσοθεραπείας, ακτινοθεραπείας, σε κλινικές/τμήματα υψηλού κινδύνου, όπως παραδείγματος χάριν ογκολογικές κλινικές, αιματολογικές κλινικές, τμήματα μεταμόσχευσης.

• Έγκυοι που εισάγονται για τοκετό.

• Φιλοξενούμενοι σε δομές με υψηλή επίπτωση λοίμωξης ή διαπιστωμένες ροές κρουσμάτων.

Η επάρκεια σε τεστ


Υπάρχει προγραμματισμός που στηρίζεται στις ανάγκες που υπάρχουν και στις προτεραιότητες που τίθενται για τη διενέργεια μοριακών τεστ την επόμενη μέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων, είχε πει ο υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης την περασμένη Δευτέρα, ερωτηθείς από το protothema.gr για το θέμα του διευρυμένου μοριακού ελέγχου ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε ότι «όσα τεστ χρειάστηκαν να γίνουν, έχουν γίνει, και όσα χρειαστούν, επίσης θα γίνουν. Υπάρχει επάρκεια και ο προγραμματισμός μας στηρίζεται στις ανάγκες και τις προτεραιότητες που αφορούν ευάλωτους πληθυσμούς και με βάση αυτές διεξάγουμε τα τεστ».
Κατά την εξειδίκευση των μέτρων εξόδου από το lockdown, ο κ. Κοντοζαμάνης είχε πει πως προβλέπονται 38.000 μοριακά τεστ την εβδομάδα και 110.000 έλεγχοι αντισωμάτων τον μήνα σε επαγγελματίες Υγείας. Προβλέπονται, επίσης, 15.000 τεστ τον μήνα σε στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και 15.000 τεστ τον μήνα σε εστίες υπερμετάδοσης, δηλαδή σε κλειστούς πληθυσμούς.

Το διάβασα στο www.protothema.gr
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1791,ΑΠΟΨΕΙΣ,14,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,87,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,636,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,81,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,702,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,19,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1785,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,105,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,444,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,19,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,102,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,5,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,164,Κόσμος,9317,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,7,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,157,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1493,Πολιτική,6768,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5798,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,55,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1035,Τοπικά,11670,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2436,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,64,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,535,Eco-News,2703,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: Τεστ για κορωνοϊό: Η εισήγηση των επιστημόνων - Σε ποιους θα δοθεί προτεραιότητα
Τεστ για κορωνοϊό: Η εισήγηση των επιστημόνων - Σε ποιους θα δοθεί προτεραιότητα
Τεστ για κορωνοϊό: Η εισήγηση των επιστημόνων - Σε ποιους θα δοθεί προτεραιότητα
https://alarm.rodos-island.gr/wp-content/uploads/2020/05/koronoios-630x400-1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_64.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_64.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content