================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Αυτό είναι το πιο διάσημο σπίτι στον κόσμο

⍆Εμπνευσμένο και σχεδιασμένο από τον πιο γνωστό αρχιτέκτονα της Αμερικής, τον Frank... Lloyd Wright, το Fallingwater αποτελεί μια πανέμορφη κατοικία η οποία σχεδιάστηκε για την οικογένεια Kaufmann το 1935 και έγινε αναμφισβήτητα το πιο αναγνωρίσιμο κομμάτι της νεωτερίστικης αρχιτεκτονικής στον κόσμο.

Ακόμα, αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο ως αριστούργημα αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα. Αποτελεί ένα θαύμα της καινοτομίας και εκφράζει αρχιτεκτονική τόλμη, το σπίτι φαίνεται σαν ένα μέρος του τοπίου.

Φαίνεται να επιπλέει πάνω από τις βιαστικές πτώσεις του Bear Run, πάνω στις όχθες του οποίου βρίσκεται θαυματουργικά, σαν ένα αδύνατο όραμα, ένα όνειρο. Ίσως το πιο φημισμένο σπίτι που κατασκευάστηκε για ιδιώτη.


Το 1991 το έργο αυτό ονομάστηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων ως το «καλύτερο όλων των εποχών έργο της αμερικανικής αρχιτεκτονικής».

Ήταν ένα από τα δέκα κτήρια του αρχιτέκτονα που προτάθηκαν για τον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 2015 και τελικά εντάχθηκαν στον κατάλογο το 2019.


Το σπίτι βρίσκεται στην νοτιοδυτική Πενσυλβάνια και είναι χτισμένο εν μέρει πάνω από έναν καταρράκτη. Διαθέτει εκπληκτική θέα στο γύρω δάσος – χάρη στα πολλά παράθυρα του – και παίρνει τα στοιχεία από το γύρω τοπίο, το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαμόρφωσης της ρευστότητας του.

Θεωρείται ότι περίπου 120.000 άνθρωποι επισκέπτονται το Fallingwater κάθε χρόνο.Το διάβασα στο www.in.gr
Αυτό είναι το πιο διάσημο σπίτι στον κόσμο Reviewed by ploumistos.com on 5:17 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.