Ήρθε η τεχνητή νοημοσύνη που θα σε “διαβάζει” και θα σε “ερμηνεύει” ώστε οι άλλοι να σε καταλαβαίνουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήρθε η τεχνητή νοημοσύνη που θα σε “διαβάζει” και θα σε “ερμηνεύει” ώστε οι άλλοι να σε καταλαβαίνουν (ΒΙΝΤΕΟ)

⍆Το Insension αποτελεί μια τεχνολογία πάνω στην οποία συνεργάζονται επιστήμονες... ώστε να αλλάξουν τη ζωή ορισμένων ανθρώπων. 

Η εφαρμογή του άρχισε σε ένα νηπιαγωγείο στην Πολωνία με καλό σκοπό. Στόχος του να αλλάξει τη ζωή ανθρώπων που έχουν σοβαρά διανοητικά προβλήματα και πολλαπλές αναπηρίες, συνδυάζοντας προηγμένες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το ίντερνετ των πραγμάτων. Το insension βοηθά τους ανθρώπους να βρουν ένα νέο τρόπο επικοινωνίας.

Το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, παρουσιάζει κάποιους από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτή την τεχνολογία και το ερευνητικό ευρωπαϊκό πρότζεκτ, αλλά και κάποιους που θα ωφεληθούν από τη χρήση του.

Ο Τζέρεμι είναι ένα από τα παιδιά που θα ωφεληθούν από μια τέτοια τεχνολογία, αφού αντιμετωπίζει σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες. Μπορεί να βοηθήσει την μητέρα του να επικοινωνήσει μαζί του αφού θα της δείχνει τι χρειάζεται ο γιός της.

Έτσι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να παράσχει στην Τζουστίνα την πρόσθετη υποστήριξη που έχει ανάγκη και συγχρόνως; να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία στον Τζέρεμι.


Πώς λειτουργεί:
Στηρίζεται στις συμπεριφορές των ατόμων με αναπηρία, στα οποία απευθύνεται. Μια κάμερα καταγράφει τη συμπεριφορά του Τζέρεμι στο νηπιαγωγείο. Το μαγνητοσκοπημένο υλικό και οι ηχητικές καταγραφές συγκεντρώνονται σε μια βάση δεδομένων, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη:
Όπως εξηγεί ο Μικάλ Κοσιντόβσκι, συντονιστής του πρότζεκτ Insension: «Η κάμερα εστιάζει στο άτομο με την αναπηρία και στην συνέχεια η τεχνητή νοημοσύνη, αυτό το λογισμικό μπορεί να ταυτοποιήσει αυτό το άτομα. Παρακολουθεί τις χειρονομίες, τις κινήσεις, όλο το σώμα. Και επίσης καταγράφει αυτές τις μικρές κουκκίδες, αυτά τα σημεία στο πρόσωπο, που παρακολουθούνται και είναι ενδείξεις συγκεκριμένων εκφράσεων του προσώπου» .

Το σύστημα καταγράφει τις χειρονομίες και τις κινήσεις που θεωρεί σημαντικές και τι σημαίνουν και στη συνέχεια μεταφέρει την ερμηνεία τους, στους ανθρώπους που φροντίζουν αυτά τα άτομα.

Παρόλο που η τεχνολογία είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο, όλοι ελπίζουν να είναι διαθέσιμη στο εγγύς μέλλον, γιατί θα πολλά άτομα με αναπηρίες, ώστε να γίνουν πιο ανεξάρτητα, αλλά κι όσους παρέχουν φροντίδα σε αυτά τα άτομα αφού θα μπορούν εκ νέου να συστηθούν μαζί τους μέσω μιας τεχνητής νοημοσύνης.

Για το που μπορεί να φτάσει ένα τέτοιο πρότζεκτ μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας να δουλέψει. Κάθε μεγάλο τεχνολογικό επίτευγμα δείχνει πόσο καλό κάνει στην ανθρωπότητα, ανάλογα με τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί κατά την εφαρμογή του πάνω στους ανθρώπους. 

Μακάρι η τεχνολογία αυτή να υπηρετεί μόνο το καλό των ανθρώπων και η κατανόηση των καταγεγραμμένων συμπεριφορών μας να είναι μόνο για να βοηθάμε ο ένας τον άλλο κι όχι για να ελέγχουμε ο ένας τον άλλο ή ακόμα χειρότερα, για την εξυπηρέτηση μιας αρχής εξουσίας που θα ελέγχει όλους τους υπόλοιπους.

Το διάβασα στο el.gr και στο gr.euronews.com
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,567,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,25,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,618,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,32,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,36,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,67,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5703,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2277,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Ήρθε η τεχνητή νοημοσύνη που θα σε “διαβάζει” και θα σε “ερμηνεύει” ώστε οι άλλοι να σε καταλαβαίνουν (ΒΙΝΤΕΟ)
Ήρθε η τεχνητή νοημοσύνη που θα σε “διαβάζει” και θα σε “ερμηνεύει” ώστε οι άλλοι να σε καταλαβαίνουν (ΒΙΝΤΕΟ)
Ήρθε η τεχνητή νοημοσύνη που θα σε “διαβάζει” και θα σε “ερμηνεύει” ώστε οι άλλοι να σε καταλαβαίνουν (ΒΙΝΤΕΟ)
https://static.euronews.com/articles/stories/04/46/54/66/1280x720_cmsv2_b6ccf978-b9fa-59c1-b1d6-1a5d7063b0bf-4465466.jpg
https://i.ytimg.com/vi/TnD34Lx3n_o/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_58.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_58.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content