Η Νορβηγία προχωρά σε ανασκαφή θαμμένου πλοίου των Βίκινγκς

Η Νορβηγία προχωρά σε ανασκαφή θαμμένου πλοίου των Βίκινγκς

⍆Την πλήρη ανασκαφή ενός θαμμένου πλοίου των Βίκινγκς, για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα, ..
πρόκειται να πραγματοποιήσουν Νορβηγοί αρχαιολόγοι. Την ανακοίνωση έκανε η νορβηγική κυβέρνηση αναφέροντας ότι η χώρα διαθέτει 15,6 εκατ. νορβηγικές κορόνες (περίπου 1,5 εκατ. δολάρια) για την πρώτη τέτοιου μεγέθους ανασκαφή για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 100 χρόνια.

 Εκκρεμεί η έγκριση του προϋπολογισμού από το Κοινοβούλιο ενώ οι ερευνητές ελπίζουν να ξεκινήσουν την ανασκαφή τον Ιούνιο, ανέφερε ο Ντέιβιντ Νικέλ στο Forbes. Επιστήμονες της ψηφιακής αρχαιολογίας από το Νορβηγικό Ινστιτούτο Έρευνας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς (NIKU) ανακάλυψαν το σπάνιο πλοίο Gjellestad των Βίκινγκς, μήκους σχεδόν 20 μέτρα, το φθινόπωρο του 2018. 

Το πλοίο εντοπίστηκε με ραντάρ που διεισδύει στο έδαφος, αν και ήταν θαμμένο μόλις 50 εκατοστά κάτω από την επιφάνεια ενός αγροτικού οικοπέδου, όπως ανέφερε, ο Τζέισον Ντάλεϊ στο περιοδικό Smithsonian εκείνη την εποχή. Σύμφωνα με το Forbes, το πλοίο Gjellestad πέρασε πάνω από 1.000 χρόνια θαμμένο κοντά στο Jell Mound στην κομητεία Østfold. Τρία καλά διατηρημένα πλοία Βίκινγκς που είχαν ανακαλυφθεί προηγουμένως στη Σκανδιναβική χώρα ανασκάφτηκαν το 1868, το 1880 και το 1904, αντίστοιχα, αναφέρουν οι νορβηγικές αρχές. 

Αυτή τη φορά, οι αρχαιολόγοι θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια πλήρη ανασκαφή που συμμορφώνεται με τα σύγχρονα πρότυπα. «(Αυτό το έργο) είναι σημαντικό επειδή πριν από περισσότερα από 100 χρόνια ανασκάψαμε το τελευταίο θαμμένο πλοίο» λέει ο Γιαν Μπιλ, επιμελητής της συλλογής πλοίων Βίκινγκς στο Μουσείο Πολιτιστικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Όσλο.

 «Με την τεχνολογία και τον εξοπλισμό που διαθέτουμε σήμερα, έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να καταλάβουμε γιατί έγιναν αυτές οι ταφές των πλοίων». Οι ερευνητές πιέζονται να δράσουν γρήγορα: Τον Ιανουάριο, ο Μπιλ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η ξύλινη κατασκευή του πλοίου υπέφερε από «σοβαρές» μυκητιακές επιθέσεις, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NRK. Ο χώρος ταφής βρίσκεται κοντά σε μια τάφρο αποχέτευσης που δημιουργεί υγρασία στο έδαφος. Αυτές οι συνθήκες, σε συνδυασμό με την έκθεση του πλοίου στον αέρα κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής ανασκαφής, πιθανότατα να επιταχύνουν το ρυθμό της αποσύνθεσής του, αναφέρει το Maritime Executive. 

«Επείγει να βγάλουμε αυτό το πλοίο από το έδαφος», λέει ο Σβέινουνγκ Ρότεβαν, Υπουργός Κλίματος και Περιβάλλοντος της Νορβηγίας στο NRK. Το πλοίο Gjellestad πιθανότατα χρησίμευε ως ένα μεγάλο μέρος ανάπαυσης για έναν ισχυρό βασιλιά ή βασίλισσα των Βίκινγκς, ανέφερε ο Άντριου Κάρι στο National Geographic το 2018.


Οι ερευνητές ανακάλυψαν τα ερείπια αρκετών σπιτιών και ταφικών ερειπίων γύρω από την περιοχή, οδηγώντας τους στη θεωρία ότι ο τόπος ταφής ήταν μέρος κάποιου νεκροταφείου την εποχή των Βίκινγκς. «Η ταφή του πλοίου δεν είναι μεμονωμένη, αλλά αποτελεί μέρος ενός νεκροταφείου το οποίο έχει σαφώς σχεδιαστεί για να επιδεικνύει δύναμη και επιρροή», λέει σε δήλωσή του ο αρχαιολόγος του NIKU Λαρς Γκούσταβσεν. Με επικεφαλής τον δρ. Κνουτ Πάσκε, επιστήμονες της ψηφιακής αρχαιολογίας στο NIKU ανακάλυψαν την ταφή του Gjellestad χρησιμοποιώντας την τεχνολογία georadar (γεω-ραντάρ).

 Στέλνοντας δηλαδή, ηλεκτρομαγνητικά κύματα στο έδαφος και καταγράφοντας τις περιοχές, όπου τα κύματα δρουν διαφορετικά, οι ερευνητές είναι σε θέση να κατασκευάσουν εικόνες των αντικειμένων που είναι θαμμένα υπόγεια χωρίς να τα επηρεάζουν. Η ίδια τεχνολογία αποκάλυψε άλλους εκπληκτικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς στη Νορβηγία.Μόλις πέρυσι, οι αρχαιολόγοι της NIKU συνάντησαν τα ερείπια ενός άλλου πλοίου των Βίκινγκς σε μια περιοχή δίπλα στην Εκκλησία Edøy, που βρίσκεται στο νησί της Edoeya,όπως είχε δηλώσει η Τερέζα Μάχεμερ στο περιοδικό Smithsonian.


Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,357,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1721,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,572,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,622,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,35,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,39,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,44,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9097,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,34,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5709,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2285,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,21,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,451,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Η Νορβηγία προχωρά σε ανασκαφή θαμμένου πλοίου των Βίκινγκς
Η Νορβηγία προχωρά σε ανασκαφή θαμμένου πλοίου των Βίκινγκς
Η Νορβηγία προχωρά σε ανασκαφή θαμμένου πλοίου των Βίκινγκς
https://i.ytimg.com/vi/43XzV5LOliw/maxresdefault.jpg
https://i.ytimg.com/vi/43XzV5LOliw/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_555.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_555.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content