Καρχαρίες και δελφίνια απολαμβάνουν μια νέα ελευθερία στους ωκεανούς αλλά για πόσο;

Καρχαρίες και δελφίνια απολαμβάνουν μια νέα ελευθερία στους ωκεανούς αλλά για πόσο;

⍆Πλέον το φαινόμενο έχει γίνει σχεδόν συνηθισμένο: ενώ οι άνθρωποι βρίσκονται...
«παγιδευμένοι» μέσα στα σπίτια τους, η άγρια ζωή εκμεταλλεύεται την ευκαιρία γεμίζοντας τα εγκαταλελειμμένα σημεία.

Είδαμε το χωριό Llandudno στην Ουαλία από «πόλη φάντασμα» να μετατρέπεται σε «πόλη απόκατσίκες», άγριες αρκούδες να εισβάλλουν στην Βαρκελώνη και πούμα να περιδιαβαίνουν στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Το φαινόμενο παρατηρείται εντονότερα την τελευταία εβδομάδα στην ακτογραμμή των ΗΑΕ, με άγρια σαλάχια να κατακλύζουν την μαρίνα του Ντουμπάι, δελφίνια να παίζουν δίπλα στο τεχνητό νησί Παλμ Τζουμέιρα και καρχαρίες να κάνουν βόλτα στο Ρας αλ-Καϊμά.

Το θέαμα από σαλάχια, καρχαρίες και δελφίνια έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα την Natalie Banks, ιδρύτρια και πρόεδρο της περιβαλλοντικής οργάνωσης Azraq με έδρα το Ντουμπάι, που σημειώνει πως η ανθρώπινη απουσία έχει δώσει χώρο στα θαλάσσια είδη να αναπνεύσουν. «Η θαλάσσια ζωή επωφελείται από την απουσία πλοίων στο νερό, αλλά και ανθρώπων, καθώς επίσης και της μόλυνσης», σχολιάζει.

Σε κάθε περίπτωση, οι οικολόγοι επισημαίνουν πως είναι ακόμη νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, σημειώνοντας πως μπορεί τα ζώα να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον αλλά ίσως τα παραδείγματα είναι τυχαία και δεν αντικατοπτρίζουν απαραιτήτως μόνιμες αλλαγές. Από την πλευρά της η Natalie Banks δηλώνει αισιόδοξη. Οι οικολόγοι πιέζουν για αύξηση των περιοχών προστατευόμενης θαλάσσιας ζωής και ενδεχομένως επιβολή νέων μέτρων για πλοία και τζετ σκι, όπου την απειλούν. Ανάλογα μέτρα έχουν ήδη εισηχθεί σε ευαίσθητες περιοχές των ΗΑΕ. 


Φυσικά υπάρχουν και πολλά εμπόδια. Η οργάνωση Azraq πρέπει να βασίζεται τώρα στον κόσμο για τέτοιου είδους περιστατικά καθώς οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας δυσχεραίνουν το έργο τους, με καθαρισμούς παραλίας, δεντροφυτεύσεις και επισκέψεις σε σχολεία να έχουν διακοπεί. «Πολλοί αντιλαμβάνονται τα ΗΑΕ ως έρημο και δεν σκέφτονται την άγρια θαλάσσια ζωή, αλλά βασικά είμαστε ευλογημένοι», λέει η Natalie Banks. 

 
Οι ασυνήθιστες εικόνες άγριας ζωής έχουν γίνει παγκόσμιο φαινόμενο αυτόν τον καιρό, αλλά μάλλον θα είναι προσωρινές, αναφέρει η Minna Epps, διευθύντρια του Global Marine and Polar Programme στο nternational Union for Conservation of Nature (IUCN). «Όταν αυξηθούν ξανά οι τουριστικές δραστηριότητες, αυτό θα αντιστρέψει τα πιθανά οφέλη που ίσως προέκυψαν. Νομίζω πως αυτές οι εικόνες δεν θα έχουν διάρκεια», τονίζει, σημειώνοντας όμως πως υπάρχει τρόπος να διατηρηθεί όλο αυτό, μέσω των περιορισμών στο ψάρεμα για παράδειγμα. «Έχουμε διαπιστώσει από άλλα ιστορικά γεγονότα όπως πόλεμοι και πειρατεία πως δημιουργούνται ευκαιρίες ανάκαμψης στους πληθυσμούς των ψαριών», προσθέτει. 


Ωστόσο προειδοποιεί πως η ανθρώπινη απουσία μπορεί να μην λειτουργήσει τόσο θετικά μακροπρόθεσμα. Αν ένα είδος διεκδικήσει μια νέα περιοχή, θα μπορούσε να εξαφανίσει κάποιο άλλο είδος εκεί, διαταράσσοντας το οικοσύστημα. Σε κάθε περίπτωση η Minna Epps ευελπιστεί οι καταστροφικές συνέπειες του κορωνοϊού, που μπορεί να μεταδόθηκε από ένα άγριο ζώο σε αιχμαλωσία, ίσως υπογραμμίσει το μήνυμα πως η προστασία της φύσης σημαίνει προστασία του εαυτού μας. «Υγιές περιβάλλον, υγιείς άνθρωποι», αναφέρει.

Το διάβασα στο www.lifo.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1714,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,29,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,560,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,22,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,613,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,24,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,33,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,60,Κόσμος,9088,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,10,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,23,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5698,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,975,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2266,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,440,Eco-News,2641,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Καρχαρίες και δελφίνια απολαμβάνουν μια νέα ελευθερία στους ωκεανούς αλλά για πόσο;
Καρχαρίες και δελφίνια απολαμβάνουν μια νέα ελευθερία στους ωκεανούς αλλά για πόσο;
Καρχαρίες και δελφίνια απολαμβάνουν μια νέα ελευθερία στους ωκεανούς αλλά για πόσο;
https://www.lifo.gr/uploads/image/1625835/hae-salaxia-karaxaries-delfinia-4.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_548.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_548.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content