Καμπανάκι για τη μείωση των εμβολιασμών λόγω... φόβου στον κοροναϊό

Καμπανάκι για τη μείωση των εμβολιασμών λόγω... φόβου στον κοροναϊό

⍆Σημαντική μείωση των εμβολιασμών - με τα δεδομένα να δείχνουν ότι σε κάποιες... χώρες το ποσοστό αγγίζει το 70% - καταγράφεται παγκοσμίως, γεγονός που οι ειδικοί αποδίδουν στον φόβο που έχει προκαλέσει ο SARS-CoV-2. Υπό τις εξελίξεις αυτές και υπό τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί το εμβολιαστικό… κενό στον πληθυσμό, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε οδηγίες για τον ασφαλή εμβολιασμό ρουτίνας σε παιδιά και ενηλίκους.

Αλλωστε, οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει, όπως εξηγεί στο «Ενθετο Υγεία» ο γενικός ιατρός Ευάγγελος Αθ. Φραγκούλης, για τις επιπτώσεις της παράπλευρης αυτής απώλειας που έχει προκαλέσει η πανδημία. Ο ίδιος, δε, διευκρινίζει ότι «οποιαδήποτε διακοπή των εμβολιασμών, ακόμη και για σύντομα χρονικά διαστήματα, οδηγεί σε κίνδυνο εμφάνισης εστιών ασθενειών που μπορούν να προληφθούν από εμβόλια».

Φόβος

Στην εγκύκλιο, που φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκου, επισημαίνονται τα ανησυχητικά δεδομένα άλλων χωρών, γεγονός που μπορεί σε σημαντικό βαθμό να αποδοθεί στον φόβο του κοινού για πιθανή έκθεση στον ιό.Μάλιστα, και σύμφωνα με τον ίδιο, «παρόμοια υπολογίζονται και τα αντίστοιχα ποσοστά μείωσης των εμβολιασμών και στη χώρα μας».

Ειδικότερα και όπως υπογραμμίζεται στην ίδια εγκύκλιο, «παρά τις συστάσεις για τη σημασία του έγκαιρου και πλήρους εμβολιασμού, ιδιαίτερα στα βρέφη κάτω των 2 ετών, που διατυπώθηκαν στην αρχή της πανδημίας, δεδομένα από διάφορες χώρες καταγράφουν σημαντική μείωση των εμβολιασμών που προσεγγίζει το 50% στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 2 ετών και υπερβαίνει το 70% στις μεγαλύτερες ηλικίες».

Εντούτοις και σύμφωνα με τους ειδικούς, η πανδημία από τον νέο κορωνοϊό με εκατομμύρια δηλωθέντα κρούσματα και εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους παγκοσμίως, προκαλώντας συναγερμό, απέδειξε με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο την αξία των εμβολίων.

Συνεπώς και ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή για ασφαλή και αποτελεσματικά αντίμετρα έναντι του SARS-CoV-2, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι «έχουμε στη διάθεσή μας εμβόλια με αποδεδειγμένη ασφάλεια και εξαιρετική αποτελεσματικότητα για δεκάδες σοβαρά και δυνητικά θανατηφόρα λοιμώδη νοσήματα».

Είναι δε σημαντικό να σημειωθεί ότι ο γ.γ. Παναγιώτης Πρεζεράκος προειδοποιεί στην ίδια εγκύκλιο πως «η χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης θα θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τον ανεμβολίαστο πληθυσμό σε κοινές λοιμώξεις που προλαμβάνονται με εμβόλια».

Συστάσεις
Εξαιτίας της πρωτοφανούς κατάστασης και έπειτα από σχετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών συστήνονται τα εξής:

Εγκαιρος και πλήρης εμβολιασμός όλων των ηλικιακών ομάδων με τα προτεινόμενα από τα Εθνικά Προγράμματα Εμβολιασμών.

Αμεση συμπλήρωση των εμβολίων που καθυστέρησαν να χορηγηθούν.

Εκτός των παιδιών και των εφήβων, απαραίτητος είναι και ο εμβολιασμός των ενηλίκων και των εγκύων, καθώς και των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Πώς θα γίνονται

Η προσέλευση στο ιατρείο θα πρέπει να γίνεται αυστηρά έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού, καθώς με τον τρόπο αυτόν επιτυγχάνεται η μείωση του συνωστισμού στους χώρους αναμονής.

Επιπλέον, επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός - αν είναι απαραίτητο - και ακολουθώντας τις συστάσεις για χρήση μάσκας και υγιεινής των χεριών.

Στην ίδια εγκύκλιο τονίζονται δε τα εξής:

Ο εμβολιασμός ρουτίνας δεν αυξάνει την πιθανότητα λοίμωξης COVID-19.

Ο τυχαίος εμβολιασμός κατά την περίοδο επώασης του κορωνοϊού δεν αυξάνει την πιθανότητα για εκδήλωση σοβαρότερης λοίμωξης, ούτε μειώνει την αποτελεσματικότητα ή την ασφάλεια του χορηγηθέντος εμβολίου.

Ειδικές οδηγίες δίνονται όμως και για τα ασυμπτωματικά παιδιά ή τους ενηλίκους που παραμένουν σε απομόνωση στο σπίτι, διότι εκτέθηκαν σε κρούσμα με λοίμωξη COVID-19 (επαφές), είτε είναι ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα, στην περίπτωση των οποίων «ο εμβολιασμός αναβάλλεται για 14 ημέρες και διενεργείται στη συνέχεια με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Στα παιδιά ή τους ενηλίκους που αναπτύσσουν συμπτωματολογία, είτε παραμένουν σε απομόνωση στο σπίτι, είτε νοσηλεύονται, «ο εμβολιασμός δύναται να διενεργηθεί μετά την παρέλευση 14 τουλάχιστον ημερών από την ύφεση των συμπτωμάτων».

Το διάβασα στο www.tanea.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1714,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,29,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,560,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,22,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,613,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,24,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,33,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,60,Κόσμος,9088,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,10,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,23,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5698,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,975,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2266,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,440,Eco-News,2641,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Καμπανάκι για τη μείωση των εμβολιασμών λόγω... φόβου στον κοροναϊό
Καμπανάκι για τη μείωση των εμβολιασμών λόγω... φόβου στον κοροναϊό
Καμπανάκι για τη μείωση των εμβολιασμών λόγω... φόβου στον κοροναϊό
https://www.tanea.gr/wp-content/uploads/2020/05/2342345365-30_0-1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_54.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_54.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content