Μια οπτική ψευδαίσθηση αποκαλύπτει αν έχετε συμπτώματα αυτισμού

Μια οπτική ψευδαίσθηση αποκαλύπτει αν έχετε συμπτώματα αυτισμού

⍆Η διάγνωση ενός ατόμου με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού απαιτεί μια σειρά από... διαφορετικές εξετάσεις και αξιολογήσεις.Ωστόσο, μπορεί και να υπάρχει ένα απλό τεστ, το οποίο θα βοηθήσει και το μόνο που χρειάζεται είναι να κοιτάξει κάποιος μια οπτική ψευδαίσθηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό eLife, η αλλαγή στο μέγεθος της κόρης του ματιού ενός ατόμου, την ώρα που αυτός/αυτή παρακολουθεί την παρακάτω οπτική ψευδαίσθηση ενός τρισδιάστατου περιστροφικού κυλίνδρου, συσχετίζεται με την πιθανότητα εμφάνισης αυτιστικών χαρακτηριστικών.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως αυτό το τεστ σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί οριστική απόδειξη ότι κάποιος είναι αυτιστικός. Επί της ουσίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως μία δυνατή ένδειξη για μια τελική διάγνωση.

Πώς λειτουργεί η οπτική ψευδαίσθηση

Λειτουργεί αξιοποιώντας τον τρόπο με τον οποίο οι κόρες των ματιών αλλάζουν σε μέγεθος ανάλογα με το το άτομο επικεντρώνει το βλέμμα του σε φωτεινές ή σκοτεινές εικόνες. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταγραφεί το πού ακριβώς στρέφεται η προσοχή του ατόμου, δίνοντας μια γενική ιδέα για το συγκεκριμένο σημείο μιας εικόνας στην οποία εστιάζει.

Αυτό το φαινόμενο αποτελεί τη βάση της οπτικής ψευδαίσθησης που χρησιμοποιήθηκε στην μελέτη. Πρόκειται για μια κινούμενη εικόνα τύπου gif, όπου οι λευκές κουκίδες κινούνται προς μία κατεύθυνση και οι μαύρες προς την άλλη. Για τα περισσότερα άτομα, αυτό δημιουργεί την οπτική ψευδαίσθηση ενός τρισδιάστατου περιστρεφόμενου κυλίνδρου.


Αλλά το πώς βλέπει κανείς τον κύλινδρο διαφέρει από άτομο σε άτομο. Κάποιοι εστιάζουν στις κουκίδες στο μπροστινό μέρος του κυλίνδρου, εστιάζοντας στις λευκές κουκίδες που δίνουν την αίσθηση ότι ο κύλινδρος περιστρέφεται αριστερόστροφα. Αντιθέτως αν εστιάσετε στις μαύρες κουκίδες ο κύλινδρος περιστρέφεται δεξιόστροφα. Αλλά κάποια άτομα μπορούν να δουν την εικόνα σε τρεις διαστάσεις κοιτάζοντάς την στο σύνολό της, εστιάζοντας δηλαδή ταυτόχρονα σε όλες τις κουκίδες.

Το πώς ο καθένας κοιτάζει την οπτική ψευδαίσθηση επηρεάζει τον τρόπο που μεταβάλλονται οι κόρες των ματιών του. Εκείνοι που κοιτάζουν μόνο ένα χρώμα κουκίδων κάθε φορά, έστω κι εναλλάξ, κάνει τις κόρες των ματιών του αυξομειώνονται σε μέγεθος. Σε όσους κοιτάζουν την εικόνα στο σύνολό της, ωστόσο, οι κόρες των ματιών τους παραμένουν σταθερές σε μέγεθος.

Πώς έγινε η έρευνα

Προτού δουν την οπτική ψευδαίσθηση, οι συμμετέχοντες στην μελέτη κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο. Εκείνοι που είχαν υψηλότερα βαθμολογία σε αυτό ήταν πιο πιθανό να έχουν αυτιστικά χαρακτηριστικά από εκείνους που είχαν χαμηλότερη βαθμολογία.

Μετά από το ερωτηματολόγιο, τους ζητήθηκε να κοιτάξουν την εικόνα και μετρήθηκαν οι αυξομειώσεις στις κόρες των ματιών τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι των οποίων οι κόρες των ματιών τους άλλαζαν σε μέγεθος, όταν κοιτούσαν την οπτική ψευδαίσθηση, είχαν και υψηλότερη βαθμολογία στο ερωτηματολόγιο.

Εκτιμούν ότι αυτό συμβαίνει πιθανότατα επειδή οι αυτιστικοί άνθρωποι, ή εκείνοι με αυτιστικά χαρακτηριστικά, τείνουν να εστιάζουν περισσότερο σε λεπτομέρειες και έτσι δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στα μεμονωμένα σύνολα κουκίδων και όχι στην εικόνα ως σύνολο.

Το διάβασα στο www.iatropedia.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,357,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1721,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,621,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,34,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,38,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,42,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9095,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,33,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5707,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2284,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,21,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,450,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Μια οπτική ψευδαίσθηση αποκαλύπτει αν έχετε συμπτώματα αυτισμού
Μια οπτική ψευδαίσθηση αποκαλύπτει αν έχετε συμπτώματα αυτισμού
Μια οπτική ψευδαίσθηση αποκαλύπτει αν έχετε συμπτώματα αυτισμού
https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2020/5/30/71f67488b0857639cee631943a3fc6fa_xl.jpg?itok=qCU8esFp
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_498.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_498.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content