Τι να αποφεύγουμε στο σεξ, στην εποχή του κορωνοϊού

Τι να αποφεύγουμε στο σεξ, στην εποχή του κορωνοϊού

⍆Συμβουλές για το σεξ στην εποχή του κορωνοϊού έδωσε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου ...Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, νευρολόγος και ψυχίατρος Θάνος Ασκητής. «Στην περίοδο που ζούμε, η απαγόρευση επιβάλλεται σε όσους δεν είναι μονογαμικοί, δηλαδή η σεξουαλική τους ζωή εκφράζεται και μέσα από άλλους ανθρώπους.

 Το σεξ δεν απαγορεύεται γιατί το επιβάλλει η ηθική, αλλά το απαιτεί η υγεία στους ελεύθερους σκοπευτές και στους ευκαιριακούς εραστές. Στο μόνιμο ζευγάρι όμως που συμβιώνει σταθερά και οι δύο σύντροφοι είναι υγιείς, η σεξουαλική ζωή είναι ελεύθερη, χωρίς όρια και περιορισμούς - εφόσον είναι αποδεκτή και από τους δύο», σημειώνει ο Δρ. Ασκητής, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». 

 Ο ιός δεν ξέρουμε πώς συμπεριφέρεται και, το κυριότερο, δεν ξέρουμε από πού θα μας έρθει η μόλυνση «ψαχνόμαστε, φοβόμαστε και φτάνουμε στα όρια μιας αντικοινωνικότητας ώστε να βλέπουμε αυτόν που μας πλησιάζει ως τον επικείμενο εχθρό που θα μας μολύνει [...] Πιστεύω όμως ότι σιγά-σιγά αποκωδικοποιούμε τον τρομερό ιό και θα έχουμε αίσιο τέλος. Σίγουρα όμως η ζωή μας έχει αλλάξει και για μεγάλο διάστημα θα είμαστε καχύποπτοι και φοβικοί στις κοινωνικές μας συναναστροφές». 

 Για το πρωκτικό σεξ, ο κ. Ασκητής τονίζει ότι μεγάλο ειδικό φορτίο του ιού βρέθηκε σε κόπρανα και είναι σαφές πως η πρωκτική επαφή μπορεί να είναι αιτία μόλυνσης χωρίς τη χρήση προφυλακτικού. «Και κατά τη γνώμη μου, καλό είναι να το αποφύγουμε κυρίως σε μη σταθερές και μόνιμες σχέσεις», λέει ο ίδιος. Όσο για το στοματικό σεξ, τονίζει πως θα πρέπει να ισχύουν τα ίδια δεδομένα προφύλαξης, παρόλο που ούτε τα κολπικά υγρά, ούτε το σπέρμα δείχνουν να έχουν στελέχη του ιού. 

«Ο κίνδυνος όμως έρχεται από τη στοματική κοιλότητα, διότι το σάλιο και τα σταγονίδια που εκπέμπουμε με την ανάσα μας διεισδύουν στον βλενογόνο, π.χ. της πεϊκής ουρήθρας, και έτσι η μόλυνση είναι πιθανή σε αυτές τις περιπτώσεις», εξηγεί. Γενικά πιστεύω ότι για μια περίοδο, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, αν αποφύγουμε όλα αυτά στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, δεν θα χάσουμε το σεξουαλικό ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον. 

Φυσικά επαναλαμβάνω ότι για τους μόνιμους και υγιείς συντρόφους τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Επαναλαμβάνει δε πως ο μεγάλος κίνδυνος είναι η σωματική επαφή και κυρίως η στοματική επαφή, όπου οι εκκρίσεις από το στόμα μας θα μεταφερθούν και θα εισβάλλουν στο στόμα, στη μύτη, στα μάτια και τους βλενογόνους του ερωτικού συντρόφου. Επομένως η μετάδοση δεν ανακόπτεται με την προφυλακτικού και είναι θέμα σωματικής επαφής και εκπομπής σταγονιδίων που μπορεί περιέχουν υψηλό φορτίο του ιού. Ο δρ. Ασκητής προτείνει ως εναλλακτικές λύσεις το τηλεφωνικό σεξ και την αυτοϊκανοποίηση. «Για όσους δεν ζουν μαζί και το τηλέφωνο και το Διαδίκτυο μπορούν να δώσουν στιγμές σεξουαλικής απόλαυσης, αλλά και τη συναισθηματική επαφή ότι "τα έχουμε".

 Εξάλλου είναι γνωστό ότι Διαδίκτυο και σεξ τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει φωτιά. Βέβαια με τη μορφή του αυνανισμού και του πορνό. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, είναι μια λύση για το ζευγάρι που δεν συναντιέται και μπορεί να παίξει ερωτικά». Παράλληλα, εκτιμά πως οι ψυχολογικές συνέπειες από μια μικρή περίοδο στέρησης της σεξουαλικής ζωής δεν θα είναι σημαντικές. «Έντονο άγχος και δυσφορία θα προκληθούν σε εκείνους που έχουν σεξουαλική εμμονή, είναι εθισμένοι στο σεξ και πιστεύουν ότι η ζωή τους αν δεν έχει έντονη σεξουαλική εμπλοκή και συχνή, θα γεμίσουν με ανασφάλεια, φόβο και αίσθημα στέρησης. 

Στο σεξ συστηματική αποχή δεν νοείται για κάποιον που θέλει να διεκδικήσει μια γνωριμία, διότι αυτό είναι επιλογή που μπορεί να κρύβει από κάτω μια ψυχολογική διαταραχή, όπως έναν φόβο, μια δειλία, μια αντικοινωνικότητα και μια καταναγκαστική αγωνία του σωστού ή λάθους συντρόφου. »Εξάλλου οι ψυχολογικές συνέπειες συσχετίζονται με τις προσδοκίες του καθενός από εμάς. Αρα το σεξ μπαίνοντας στη διαδικασία λειτουργεί θετικά ή αρνητικά αντίστοιχα με αυτό που ψάχνουμε από κάποιον άλλον ή φοβόμαστε ότι θα επιλέξουμε τον λάθος άνθρωπο. Και για την πανδημία έχω να πω ότι μια περίοδος που δεν μας επιτρέπει να έχουμε ανοιχτή σεξουαλική ζωή δεν αποτελεί πρόβλημα». 

Το διάβασα στο www.lifo.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Τι να αποφεύγουμε στο σεξ, στην εποχή του κορωνοϊού
Τι να αποφεύγουμε στο σεξ, στην εποχή του κορωνοϊού
Τι να αποφεύγουμε στο σεξ, στην εποχή του κορωνοϊού
https://www.bovary.gr/sites/default/files/styles/horizontal/public/archive-files/field/image/sex-lathos-andras-570_0.jpg?itok=FTmfVQq2
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_49.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_49.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content