Η Ρωσία ετοιμάζει έναν υπερσύγχρονο στρατό από ρομπότ

Η Ρωσία ετοιμάζει έναν υπερσύγχρονο στρατό από ρομπότ

⍆Στη συλλογή διηγημάτων του Isaac Asimov (1920-1992) με τίτλο Εγώ, το ρομπότ ...(εκδ. Κάκτος) παρακολουθούμε λίγο έως πολύ το πώς ακριβώς θα είναι ο κόσμος μας όταν οι μηχανές δε θα είναι απλά εργαλεία αλλά πιστοί (;) μας σύντροφοι. 

Ένας στρατός από androids μοιάζει να ταιριάζει μονάχα σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, βγαλμένο από τα έγκατα του Star Wars, οι τελευταίες εξελίξεις όμως από το μέτωπο της πολεμικής τεχνολογίας δείχνουν ότι δε βρισκόμαστε καθόλου μακριά από ένα τέτοιο σενάριο. Τουλάχιστον, αυτό ευελπιστεί η Ρωσία.

Η κατάσταση όπως την κατέγραψε το Forbes σε άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους στρατιώτες υποστηρίζει η Ρωσία" πραγματικά ακούγεται εντυπωσιακή το λιγότερο, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Vitaly Davydov επικεφαλής του Οργανισμού έρευνας της ρωσικής Αμυντικής Βιομηχανίας: "Οι ανθρώπινοι μαχητές θα αντικατασταθούν σιγά σιγά από ρομπότ που θα μπορούν να κινούνται πιο γρήγορα και να επιλέγουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους στόχους τους".

Τα smart όπλα του μέλλοντος

Το ρωσικό αυτόνομο πολεμικό όχημα UGV Marker.

Τα μη επανδρωμένα drones, με άλλα λόγια, θα μοιάζουν με μεσαιωνικά όπλα μπροστά τους ενώ ενδιαφέρον προκαλεί η κυνική δήλωση του πως ο ρωσικός στρατός πήρε "μεγάλα και πολύτιμα μαθήματα" στη Συρία, διδάγματα που θα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στην ανάπτυξη των πολεμικών ρομπότ.Mετά μη επανδρωμένα χτυπήματα των drones φαίνεται ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά και σε χερσαίες επιχειρήσεις που θα αναλαμβάνουν τα ρομπότ.

Πού ακριβώς βρισκόμαστε τώρα όμως όσον αφορά την ανάπτυξη της κατάλληλης τεχνολογίας; Οι ρομποτικές πολεμικές μηχανές βρίσκονται εδώ και καιρό στο επίκεντρο των ερευνών του ρωσικού στρατού - είτε πρόκειται για το αυτόνομο τανκ ονόματι Uran-9, είτε για drones όπως τα Veer είτε για οχήματα χωρίς οδηγούς όπως ο UGV Marker- απλά ακόμη δεν έχουν αποδώσει τους αναμενόμενους καρπούς. Κάτι που οι Ρώσοι αξιωματούχοι ελπίζουν πολύ σύντομα να αλλάξει. Και όταν λέμε "σύντομα" δεν εννοούμε στο μακρινό μέλλον αλλά μέχρι το 2025 όπως δήλωσε αξιωματούχος που θέλει να παραμείνει ανώνυμος στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Έτσι, μετά μη επανδρωμένα χτυπήματα των drones φαίνεται ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά και σε χερσαίες επιχειρήσεις που θα αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας οι ρομποτικοί μας σύντροφοι. Μάλιστα, όσοι ασχολούνται με την ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών (ή και ολόκληρες χώρες όπως η Ρωσία) υποστηρίζουν ότι μόνο "καλό" μπορούν να κάνουν μιας και θα μπορούν να διακρίνουν πιο εύκολα τους αντίπαλους στρατιώτες από τον άμαχο πληθυσμό ενώ η χρήση τους θα μειώσει και το κόστος του αίματος για τον στρατό που τα χρησιμοποιεί.


Δυστυχώς, αυτή είναι μία πολύ απλοϊκή ανάγνωση της ιστορίας. Στον 21ο αιώνα έχουμε ήδη καταλάβει πως μπορεί τα drones να γλιτώνουν θανάτους στον επιτιθέμενο, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και από την πλευρά του αντιπάλου. Κατά τον ίδιο τρόπο, το να ευελπιστεί κανείς ότι οι πόλεμοι θα γίνουν "πιο δίκαιοι" εξαιτίας της ανάπτυξης smart μηχανών είναι από ουτοπικό έως ηθελημένα κοντόφθαλμο.

Όπως είχε επισημάνει και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Τορίνο πριν λίγα χρόνια, ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι: "Το πραγματικό ρίσκο με τη χρήση αυτόνομων όπλων είναι ότι μπορούν να οδηγήσουν αρχικά σε "νομική ανευθυνότητα" αλλά και στη συνέχεια σε "ηθική ανευθυνότητα" των συρράξεων, κάτι που μπορεί να φτηνύνει το κόστος του πολέμου, απλοποιώντας την έναρξη μίας σύγκρουσης".

Γιατί, σε τελική ανάλυση, ποιος θα σταματήσει εκείνον που έχει τα ρομπότ στην κατοχή του από ένα λουτρό αίματος όπου αυτός ως επιτιθέμενος δε θα έχει ούτε μία ανθρώπινη απώλεια;

Το διάβασα στο esquire.com.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,357,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1721,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,621,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,34,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,38,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,42,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9095,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,33,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5707,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2284,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,21,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,450,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Η Ρωσία ετοιμάζει έναν υπερσύγχρονο στρατό από ρομπότ
Η Ρωσία ετοιμάζει έναν υπερσύγχρονο στρατό από ρομπότ
Η Ρωσία ετοιμάζει έναν υπερσύγχρονο στρατό από ρομπότ
https://esquire.com.gr/Content/ImagesDatabase/p/crop/both/d4/d411e83b509a4702b7b84fc853789fc7.jpg?quality=60&404=default&v=02
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_476.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_476.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content