Τι μαρτυρούν οι κόρες των ματιών;

Τι μαρτυρούν οι κόρες των ματιών;

⍆Πολλά για τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας μπορεί να καταλάβει κάποιος αν κοιτάξει προσεκτικά... τις κόρες των ματιών μας.

Έχει αποδειχτεί από τη δεκαετία του ’60 ότι η διεσταλμένη κόρη μπορεί να σημαίνει ότι σκεφτόμαστε πολύ. Όσο οι συμμετέχοντες στην έρευνα των Hess & Polt (1964) αναλάμβαναν πιο δύσκολα έργα, τόσο οι κόρες τους διαστέλλονταν. Όταν όμως ο εγκέφαλος υπερφορτώνεται, οι κόρες συστέλλονται.

Συγκεκριμένα, όταν το μυαλό λειτουργήσει στο 125% των δυνατοτήτων του, το σύστημα ‘κλείνει’ και οι κόρες μικραίνουν.

Οι κόρες των ματιών χρησιμεύουν και σαν προειδοποιητικές ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο πράγμα που ελέγχουν οι γιατροί στους τραυματίες είναι οι κόρες των ματιών. Πρέπει να είναι ισομεγέθεις, στρογγυλές και να αντιδρούν στο φως. Αν δεν ισχύει κάτι από αυτά, κάποιο πρόβλημα υπάρχει.

Οι διεσταλμένες κόρες αποτελούν και σημάδι ερωτικού ενδιαφέροντος, όπως απέδειξαν ο Bernick και οι συνεργάτες του το 1971. Βέβαια μη θεωρήσετε δεδομένο ότι το αντικείμενο του πόθου σας σάς επιθυμεί κολασμένα βασισμένοι μόνο και μόνο στις κόρες των ματιών της/του.

Κάποιοι αμφισβητούν την έρευνα του Bernick και άλλες σχετικές έρευνες, επειδή έγιναν δείχνοντας γυμνές φωτογραφίες στους συμμετέχοντες και έχει υποστηριχτεί ότι οι κόρες τους μπορεί να διαστέλλονται επειδή βλέπουν κάτι ενδιαφέρον, και όχι απαραίτητα ερωτικό.

Όταν όμως οι εικόνες είναι σκληρές και επώδυνες, οι κόρες μικραίνουν προκειμένου να τις αποφύγουν. Αυτό αποδείχτηκε στην έρευνα του Hess (1972), όπου οι κόρες των συμμετεχόντων, στη θέα εικόνων από τραυματισμένα παιδιά, πρώτα μεγάλωσαν από το σοκ, και κατόπιν μίκρυναν για να ‘διώξουν’ τις ενοχλητικές εικόνες.

Οι κόρες μπορεί να προδώσουν και τις πολιτικές σας προτιμήσεις. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα του Barlow (1969), όπως αναφέρει το viralnews, εμφάνιζαν διεσταλμένες κόρες όταν έβλεπαν φωτογραφίες πολιτικών που εξέφραζαν και τις δικές τους πολιτικές πεποιθήσεις…

Έχει υπαινιχθεί από τις ταινίες, αλλά έχει αποδειχτεί και στην πραγματικότητα: Ο πόνος διαστέλλει τις κόρες των ματιών. Ο Chapman και οι συνεργάτες του (1999) μέτρησαν ότι ένα μικρό ηλεκτροσόκ στα ακροδάχτυλα μπορεί να διαστείλει την κόρη 0,2 χιλιοστά. Λογικά αν κάποιος υφίσταται μεγάλο πόνο, οι κόρες του θα καταλαμβάνουν κυριολεκτικά το μάτι.

Οι κόρες των ματιών προδίδουν και όσους βρίσκονται υπό την επήρεια ουσιών. Πολύ μικρές κόρες δείχνουν ότι έχει προηγηθεί χρήση αλκοόλ ή οπιούχων ενώ έντονα διεσταλμένες κόρες δείχνουν ότι έχει προηγηθεί χρήση αμφεταμινών, κοκαΐνης, LSD και άλλων διεγερτικών.

Οι αλλαγές στο μέγεθος της κόρης του ματιού δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμες με γυμνό μάτι. Συνειδητά μπορεί να μη βλέπουμε τις αλλαγές μεγέθους, αλλά ασυνείδητα φαίνεται ότι τις προσέχουμε (Demosetal, 2008). Επομένως, η διαστολή ή συστολή της κόρης δε γίνεται ορατή, αλλά βιώνεται και, μαζί και με λεκτικά και μη λεκτικά μηνύματα μας δίνει μια εντύπωση για τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας. Ίσως δηλαδή το ένστικτό μας, η ‘αίσθηση’ που έχουμε για κάποιον που γνωρίζουμε να μην είναι τυχαία, αλλά να βασίζεται σε ανεπαίσθητες λεπτομέρειες που ‘πιάνουμε’ ασυνείδητα.
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1714,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,29,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,560,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,22,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,613,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,24,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,33,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,60,Κόσμος,9088,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,10,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,23,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5698,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,975,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2266,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,440,Eco-News,2641,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Τι μαρτυρούν οι κόρες των ματιών;
Τι μαρτυρούν οι κόρες των ματιών;
Τι μαρτυρούν οι κόρες των ματιών;
https://www.iatropedia.gr/wp-content/uploads/2019n/09/iStock-140403419.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_436.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_436.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content