Προσοχή! Τι πρέπει να ξέρουν όσοι πέρασαν κορονοϊό για τη σεξουαλική μετάδοση του ιού...

Προσοχή! Τι πρέπει να ξέρουν όσοι πέρασαν κορονοϊό για τη σεξουαλική μετάδοση του ιού...

⍆Η συζήτηση επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά από το αποτέλεσμα κινεζικής έρευνας... που αναφέρει πως ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί σεξουαλικά, αφού εντοπίστηκαν ίχνη του ιού στο σπέρμα των ανδρών.

Τώρα, ένας ανώτερος ιατρικός εμπειρογνώμονας στο Τμήμα Ελέγχου Νόσων της Ταϊλάνδης ισχυρίστηκε ότι οι ασθενείς που έχουν ξεπεράσει την ασθένεια πρέπει να σταματήσουν τη δραστηριότητά τους στο κρεβάτι με τους συντρόφους τους.

Ούτε... φιλί!

Επικαλούμενος κινεζική μελέτη που προειδοποίησε ότι το σπέρμα μπορεί να μεταφέρει τον ιό, ο Veerawat Manosutthi είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν ακόμη και το φιλί.

Ο Manosutthi ισχυρίστηκε ότι οι άνθρωποι που πέρασαν τον κορονοϊό, πρέπει να «φορούν προφυλακτικό όταν αρχίσουν να γίνονται ξανά σεξουαλικά ενεργοί ακόμη και μετά από 30 ημέρες».

Νωρίτερα αυτό το μήνα οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι οι άνδρες που είχαν αναρρώσει από τη μόλυνση είχαν ακόμα το Covid-19 στο σπέρμα τους.

Κινέζοι επιστήμονες ανέλυσαν τα αποτελέσματα 38 ασθενών που είχαν περάσει την ασθένεια, 15 που ήταν ακόμα στο νοσοκομείο και 23 που είχαν αναρρώσει.

Συνολικά, έξι άνδρες, ή 16%, είχαν τον ιό Sars-CoV-2, ο οποίος προκαλεί κοροναϊό, στο δείγμα σπέρματος τους και δύο από αυτούς είχαν ήδη ξεπεράσει την ασθένειά τους.

Οι επιστήμονες λένε ότι αυτό το αποτέλεσμα υποδηλώνει ότι ο ιός μπορεί να παραμείνει πολύ περισσότερο στους όρχεις και θα μπορούσε να εξαπλωθεί αργότερα μέσω του σεξ.

Αποχή ή προφυλακτικά

Γράφοντας στο περιοδικό JAMA Network Open, ο ερευνητής Δρ Shixi Zhang, από το Δημοτικό Νοσοκομείο Shangqiu, ισχυρίζεται ότι "η επιβίωση του SARS-CoV-2 σε σπέρμα ανδρός που αναρρώνει διατηρεί την πιθανότητα να μολύνει άλλους».

Πρόσθεσε ότι εάν μεγαλύτερες δοκιμές δείχνουν ότι ο κοροναϊός μεταδίδεται κατά τη διάρκεια του σεξ, οι άντρες που αναρρώνουν θα πρέπει να ενθαρρύνονται να «απέχουν ή να χρησιμοποιούν προφυλακτικά» για να αποτρέψουν τη μετάδοση.

Μιλώντας στον ιστότοπο ειδήσεων της Ταϊλάνδης Khaosod English, ο Manosutthi είπε ότι «το φιλί πρέπει επίσης να αποφεύγεται, καθώς είναι επίσης γνωστό ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του στόματος».

Τα σταγονίδια της ομιλίας
Τα σχόλιά του έρχονται να ενισχύσουν τις θέσεις των ερευνητών που διαπίστωσαν ότι τα σωματίδια του ιού θα μπορούσαν να εξαπλωθούν ακόμα και μέσω συνομιλίας.

Μια μελέτη αποκάλυψε ότι τα σταγονίδια ομιλίας που δημιουργούνται από ασυμπτωματικούς φορείς της ασθένειας είναι ένας τρόπος μετάδοσης.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών στις ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι η δυνατή ομιλία μπορεί στην πραγματικότητα να εκπέμπει χιλιάδες σταγονίδια ανά δευτερόλεπτο.

Αυτά τα σταγονίδια σ' ενα περιβάλλον που είναι στάσιμο εξαφανίζονται εντός 8-14 λεπτών.

Η μελέτη ανέφερε ότι αυτό «επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ουσιαστική πιθανότητα η κανονική ομιλία να προκαλεί τη μετάδοση του ιού στον αέρα σε περιορισμένα περιβάλλοντα».

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να επαναλάβουν διάφορες φράσεις, ενώ εκείνοι χρησιμοποίησαν ευαίσθητα λέιζερ για να οπτικοποιήσουν τα σταγονίδια που παρήγαγαν.

Εκτίμησαν ότι μόλις ένα λεπτό ομιλίας θα μπορούσε να δημιουργήσει τουλάχιστον 1.000 σταγονίδια ιού.

Η μελέτη διεξήχθη σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο περιβάλλον και δεν συνεκτίμησε διαφορετικά επίπεδα κυκλοφορίας του αέρα και παραλλαγές θερμοκρασίας.

Ο Δρ Michael Cotterell, ερευνητής στο NERC, Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, δήλωσε ότι τα ευρήματα της μελέτης «δεν προκαλούν έκπληξη».

«Οι τεχνικές εργαστηριακής έρευνας που χρησιμοποιούνται είναι καινοτόμες και σίγουρα παρέχουν συναρπαστικά στοιχεία ότι τα σταγονίδια ομιλίας μικρού μεγέθους έχουν σημαντική διάρκεια ζωής (αρκετά λεπτά).

Μία λεπτομέρεια που είναι λιγότερο σαφής αυτή τη στιγμή, είναι αν το αέριο που εισήχθη στο περίβλημα των ερευνητών θα μπορούσε να μολυνθεί απλώς ανοίγοντας το κλείστρο των ηχείων και επομένως εάν όλα τα σωματίδια που λαμβάνονται ως δείγματα αντιστοιχούν σε σταγονίδια ομιλίας."

Το διάβασα στο dokari.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Προσοχή! Τι πρέπει να ξέρουν όσοι πέρασαν κορονοϊό για τη σεξουαλική μετάδοση του ιού...
Προσοχή! Τι πρέπει να ξέρουν όσοι πέρασαν κορονοϊό για τη σεξουαλική μετάδοση του ιού...
Προσοχή! Τι πρέπει να ξέρουν όσοι πέρασαν κορονοϊό για τη σεξουαλική μετάδοση του ιού...
https://www.lifo.gr/icache/520/346/1/1624252_seks_apagorevetai_12.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_401.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_401.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content