Αλήθειες και μύθοι για τον Εβρο - Τι έγινε τελικά, τι υποστηρίζει ο Μητσοτάκης

Αλήθειες και μύθοι για τον Εβρο - Τι έγινε τελικά, τι υποστηρίζει ο Μητσοτάκης

⍆Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης Ελλάδας - Τουρκίας επανέρχεται εκ νέου η περιοχή του Εβρου,... με αφορμή την πρόθεση της ελληνικής πλευράς για επέκταση του φράχτη στη συνοριακή γραμμή, μετά και τις προσπάθειες της Αγκυρας για εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού. Η τουρκική πλευρά επαναφέρει διεκδικήσεις της που επιχειρούν αμφισβήτηση των συνόρων στην περιοχή, αξιοποιώντας την αλλαγή της κοίτης του ποταμού. Την ίδια στιγμή ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διαμηνύει στην Αθήνα ότι δεν αποκλείεται, μετά την πανδημία, οι μετανάστες να θελήσουν ξανά να φτάσουν στα ελληνικά σύνορα.

Η ένταση και ο εκβιασμός μέσω του Μεταναστευτικού επανέρχονται - με την Αγκυρα να προετοιμάζει το έδαφος, προσπαθώντας όχι μόνον να αναστείλει τις εργασίες για τον φράχτη, αλλά και να ανακινήσει θέμα αμφισβήτησης των συνόρων με την Ελλάδα στον Εβρο. Το θέμα των εδαφικών διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Μελισσοκομείο Φερών, άλλωστε, δεν είναι καινούργιο.

Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας, αλλά και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «εισβολή τουρκικών δυνάμεων» σε ελληνικό έδαφος, πυροδοτούν σειρά ερωτημάτων για την επόμενη μέρα. Θα μπορούσε αυτό το επεισόδιο που οδήγησε και σε «πόλεμο» διαβημάτων μεταξύ Αγκυρας και Αθήνας, να αποτελέσει την αφετηρία για μια νέα σοβαρή κρίση στην περιοχή, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας. Ερωτήματα, επίσης, προκύπτουν για το τι πραγματικά συνέβη στον Εβρο τις προηγούμενες ημέρες, με το σκηνικό να γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο.

Ισχυρισμοί και γεγονότα


Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε ότι με την ελληνική γνωστοποίηση για την επέκταση του φράχτη και τη δημιουργία φραγμάτων στην παραποτάμια περιοχή των συνόρων, ζήτησε από την Ελλάδα να μην παραβιάσει τα χερσαία σύνορα, να κοινοποιήσει τις συντεταγμένες της περιοχής κατασκευής του φράχτη και να συγκαλέσει τη συνοριακή επιτροπή. Σύμφωνα με την Άγκυρα η Ελλάδα προχώρησε στις εργασίες της «και παραβίασε τα συμπεφωνημένα χερσαία σύνορά μας. Αυτή η παραβίαση εμποδίστηκε αμέσως από τις αρμόδιες Αρχές μας, οι οποίες πήραν τα απαραίτητα μέτρα».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ανέφερε (Σκάι) ότι όντως η Ελλάδα ξεκίνησε εργασίες για επέκταση του φράχτη του Εβρου. Απάντησε δε στην Τουρκία - και με ρηματική διακοίνωση - ότι ο φράχτης είναι σε ελληνικό έδαφος και δεν υπάρχει λόγος ενημέρωσής της. Ακολούθησε «κινητικότητα» από τουρκικής πλευράς σε ένα σημείο, όπως είπε ο Δένδιας, όπου είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες - για να ακολουθήσει δεύτερη ρηματική διακοίνωση προς τον τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν, απαιτώντας να μην υπάρχει η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ' αυτού.

«Καμιά κατάληψη εδάφους»

Εχει καταληφθεί από την τουρκική στρατοχωροφυλακή ελληνική περιοχή (σε έκταση περίπου 16 στρεμμάτων που προέκυψαν από την εποχική μετατόπιση της κοίτης του ποταμού), όπως αναφέρει η βρετανική «Sun», έπειτα από αυτό το επεισόδιο; Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών απαντούν κατηγορηματικά: «Ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις», καθώς και ότι «καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος» ενώ το υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «fake news».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο, θεωρεί ότι μπορεί να προσθέσει ακόμη ένα ζήτημα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών, υποστηρίζοντας ότι το «πρόβλημα» των συντεταγμένων στα σύνορα μπορεί να ξεπεραστεί με διαπραγματεύσεις μεταξύ των τεχνικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών και προειδοποιώντας ότι η Αγκυρα «δεν θα ανεχθεί κανένα τετελεσμένο στα σύνορά της». Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα καταρρίπτουν τους τουρκικούς ισχυρισμούς, υπογραμμίζοντας ότι η συνοριακή γραμμή είναι χαραγμένη βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης και του Πρωτοκόλλου του 1926 και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση.

Τι είπε χθες ο Μητσοτάκης

Μιλώντας χθες στο Star, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία είναι απολύτως καθορισμένα. Η κοίτη του Έβρου μετακινείται, όμως, δημιουργώντας «τεχνικά ζητήματα» που αφορούν την ακριβή οριοθέτηση.

«Δεν εκτιμώ ότι συνέβη τίποτα, το οποίο να είναι αξιοσημείωτο και το οποίο να χρήζει όλης αυτής της συζήτησης η οποία έγινε κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία μάλιστα έσπευσε να εκμεταλλευτεί και η Αντιπολίτευση, κακώς κατά την άποψή μου, διότι στην ουσία υιοθέτησε μία πιο ακροδεξιά ρητορική. Ξέρετε πολύ καλά ότι τα σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία, τα χερσαία σύνορα, είναι απολύτως καθορισμένα βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης και των πρωτοκόλλων του ’26 που ακολούθησαν. Ξέρετε, επίσης, ότι η κοίτη του Έβρου παίζει παιχνίδια, μετακινείται. Η συνοριακή γραμμή όμως δεν μετακινείται. Είναι η ίδια. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτών των μετακινήσεων της κοίτης του Έβρου; Ότι υπάρχουν τμήματα αυτή τη στιγμή ανατολικά του Έβρου τα οποία είναι Ελληνικά εδάφη, όπως υπάρχουν και τμήματα δυτικά του Έβρου τα οποία είναι Τουρκικά, επειδή έχει μετακινηθεί η κοίτη του Έβρου. Αυτά είναι τεχνικά ζητήματα» είπε.

Αντιπολιτευτικά πυρά

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας ενημέρωση για τις εξελίξεις. Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση «δεν έχει καμία διπλωματική και αμυντική στρατηγική απέναντι στην ολοένα κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα». Ενημέρωση του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σχολίασε ότι «όποιος υποβαθμίζει τη σημασία του επεισοδίου γίνεται συνένοχος με την Τουρκία στην προσπάθεια που καταβάλλει να αχρηστεύσει τη Λωζάννη και υπεύθυνος για την παράδοση ελληνικού εδάφους».

Το διάβασα στο tanea.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,570,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,31,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,37,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,40,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9094,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,30,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2283,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,20,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,445,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Αλήθειες και μύθοι για τον Εβρο - Τι έγινε τελικά, τι υποστηρίζει ο Μητσοτάκης
Αλήθειες και μύθοι για τον Εβρο - Τι έγινε τελικά, τι υποστηρίζει ο Μητσοτάκης
Αλήθειες και μύθοι για τον Εβρο - Τι έγινε τελικά, τι υποστηρίζει ο Μητσοτάκης
https://www.tanea.gr/wp-content/uploads/2020/05/i90veg1590170671390.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_309.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_309.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content