================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Σοκ στην Αίγυπτο. Φτιάχνουν γέφυρα που θα περνάει ακριβώς έξω από τα παράθυρα των πολυκατοικιών

⍆Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Αιγύπτου η νέα γέφυρα που χτίζεται... κι ονομάζεται Τεραέτ Αλ-Ζομορ, γιατί τμήμα της προβλέπεται, σύμφωνα με το σχέδιο, να περνάει ακριβώς έξω από τα παράθυρα των πολυκατοικιών, δηλαδή σε απόσταση 50 εκατοστών. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η γέφυρα θα είναι προσβάσιμη από τα μπαλκόνια των ανθρώπων.

Εκτός από τη ρύπανση που θα ενταθεί μόλις επιτραπεί η κυκλοφορία στη γέφυρα, τα διαμερίσματα και τα καταστήματα όσων βρίσκονται κάτω από το ύψος της γέφυρας θα μείνουν κυριολεκτικά στο σκοτάδι και θα αναγκαστούν να ζήσουν εντελώς διαφορετικά. Η γέφυρα έχει μήκος 12 χιλιόμετρα και πλάτος έως 65,5 μέτρα και υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 317 εκατομμύρια δολάρια.


Τι ώθησε όμως το κράτος να σχεδιάσει τη γέφυρα με έναν φαινομενικά παράδοξο τρόπο; Σύμφωνα με πηγές, το αρμόδιο Υπουργείο στην Αίγυπτο εξήγησε ότι τα κτίρια που βρίσκονται πολύ κοντά στη γέφυρα κατασκευάστηκαν παράνομα και ότι έχει εκδοθεί απόφαση για την κατεδάφισή τους, όταν ολοκληρωθεί η γέφυρα.


Λέγεται επίσης ότι υπάρχει σχέδιο για τη διάθεση 250 εκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών ως αποζημίωση σε κατοίκους που ζουν στα κτίρια που θα κατεδαφιστούν.


Σοκ στην Αίγυπτο. Φτιάχνουν γέφυρα που θα περνάει ακριβώς έξω από τα παράθυρα των πολυκατοικιών Reviewed by PLOUMISTOS on 10:26 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.