Πολίτες κατά της καύσης σκουπιδιών: «Δεν θα παραμείνουμε θεατές στο καταστροφικό πέρασμα του Μπέου»

Πολίτες κατά της καύσης σκουπιδιών: «Δεν θα παραμείνουμε θεατές στο καταστροφικό πέρασμα του Μπέου»

⍆Η Επιτροπή Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών δηλώνει πως η πόλη δεν θα παραμείνει αμέτοχη... στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής για την δημιουργία εργοστασίου σκουπιδιών για καύση και στο καταστροφικό πέρασμα από την πόλη του Αχιλλέα Μπέου. Παρουσιάζει σε ανακοίνωσή της όλα τα δεδομένα που σε επίπεδο νομοθεσίας ισχύουν για το εργοστάσιο που καθιστά τον Βόλο σκουπιδότοπο της Ευρώπης:

«Ως αποθέωση του δημοκρατικού διαλόγου χαρακτήρισε ο δήμαρχος Βόλου το παραλήρημα του αλλά και την παρωδία που εκτυλίχθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 11/5/2020 όταν αυτός και η παράταξη του μόνο, έκλειναν τη διαβούλευση για το εργοστάσιο σκουπιδιών που επέλεξαν να κατασκευάσουν στην πόλη μας.

Η περιγραφή αυτή ασφαλώς απευθύνεται στους απόντες και στους οπαδούς του και όχι στους σκεπτόμενους πολίτες που ανησυχούν για την επιδείνωση της ποιότητας του περιβάλλοντος της πόλης.

-Μας είπε ότι είναι κακό να θάβουμε τα σκουπίδια, διότι θα ακολουθήσουν πρόστιμα από την Ε. Ε. Δεν είπε όμως ότι μετά την κατασκευή του εργοστασίου το κόστος διαχείρισης ανά τόνο σκουπιδιών θα τριπλασιαστεί και η αύξηση θα ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. Πχ. στην Αττική μόνο για τη λειτουργία του εκεί (Φυλή) εργοστάσιου, το κόστος ανέρχεται σε 50€ ανά τόνο επιπλέον, χώρια το ανταποδοτικό κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας και το κόστος λειτουργίας των σταθμών μεταφόρτωση και μεταφοράς.

-Μας είπε ότι οι πολίτες ήξεραν τις θέσεις της παράταξης του για τα θέματα αυτά. Δεν είπε όμως τι μεσολάβησε και από την διακηρυγμένη θέση του ΕΝΑΝΤΙΑ στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, έγινε υπέρμαχος της διαιώνισης της καύσης τους εντός του αστικού ιστού;

-Δεν μας είπε γιατί σε όλη την κεντρική Ελλάδα, ΜΟΝΟ στο εργοστάσιο του Βόλου θα υπάρχει γραμμή παραγωγής RDF;

Δεν απέρριψε την προοπτική να μεταφέρονται εδώ ΟΛΑ τα υπολείμματα πλαστικών από τις γύρω περιοχές προκειμένου να τεμαχίζονται και στη συνέχεια να δεματοποιούνται προκειμένου να τροφοδοτήσουν δωρεάν την ΑΓΕΤ (όπως δωρεάν παραλαμβάνει το RDF από τη Φυλή ενώ το εισαγόμενο από Ιταλία έχει και επιδοτούμενο gate fee). Η οποία ΑΓΕΤ θα χρειάζεται και το ντόπιο και το εισαγόμενο σκουπίδι να καλύψει τις ανάγκες των 200000 τόνων ετησίως!


Δεν θα μπορούσε βέβαια να το κάνει αφού το ΦΕΚ 1298 του 2017, παρ.99 και 88, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

-Αμφισβήτησε με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς τις παρατηρήσεις της Επιστημονική μας Ομάδας σχετικά με την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου εργοστασίου, αλλά απέφυγε επιμελώς να μας πει ότι την ίδια θέση πήρε ο κυριότερος επιστημονικό φορέας της περιοχής μας, δηλ. το ΤΕΕ Μαγνησίας, όπως επίσης και όλοι οι φορείς της Μαγνησίας! Αλήθεια ποιους ΦΟΡΕΙΣ επικαλείται ο ίδιος για να προσδώσει εγκυρότητα στα επικίνδυνα σχέδια του;

-Απέφυγε επίσης να τοποθετηθεί στην παρατήρηση μας ότι πρέπει κάποτε να εφαρμοσθεί το Γενικό Πολεοδομικού Σχέδιο Βόλου, που επί των ημερών του αναρτήθηκε στο ΦΕΚ 237 του 2016 και προβλέπει την μεταφορά του εργοστασίου ΕΚΤΟΣ αστικού ιστού με αξιοποίηση της περιοχής με την ανάπτυξη εγκαταστάσεων τουρισμού και αναψυχής.

-Αμφισβήτησε την επικινδυνότητα των εκπομπών αερίων χημικών ρύπων από τις καπνοδόχους του εργοστασίου και μας χαρακτήρισε εμάς ως διοξίνες ακριβώς στην κορύφωση του παραμιλητού του.

Πάλι όμως απέφυγε να σχολιάσει τα συμπεράσματα της ΜΕΛΕΤΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ που φέρνουν τον Βόλο πολύ μπροστά από τον πανελλήνιο μέσο όρο σε πρόωρους θανάτους.

-Είπε ότι ανεβαίναμε στα δέντρα και μας κυνηγούσε χωρίς να πει ότι επιχείρησε χωρίς μελέτη και χωρίς σχέδιο να καταστρέψει το γραμμικό πάρκο του Κραυσίδωνα, το οποίο σώθηκε από τη λεηλασία του, χάρις στο φρόνημα και το θάρρος μας.

-Έβρισε χυδαία τους πολίτες που του μπαίνουν εμπόδιο στο εμπόριο που θέλει να στήσει με τα πολύτιμα πηγαία Πηλιορείτικα νερά. Δεν μας είπε όμως αν ενθυμούνται αυτός και οι συνεργάτες του το φιάσκο που έπαθαν από αυτούς τους ίδιους πολίτες όταν προ δύο ετών επιχείρησαν να τα διχοτομήσουν και διαλύσουν την ΔΕΥΑΜΒ, την όποια κατάφεραν να χρεοκοπήσουν.

-Σε κάθε περίπτωση γελιέται οικτρά αν νομίζει ότι στο καταστροφικό του πέρασμα θα παραμείνουμε θεατές»
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1537,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Πολίτες κατά της καύσης σκουπιδιών: «Δεν θα παραμείνουμε θεατές στο καταστροφικό πέρασμα του Μπέου»
Πολίτες κατά της καύσης σκουπιδιών: «Δεν θα παραμείνουμε θεατές στο καταστροφικό πέρασμα του Μπέου»
Πολίτες κατά της καύσης σκουπιδιών: «Δεν θα παραμείνουμε θεατές στο καταστροφικό πέρασμα του Μπέου»
https://i0.wp.com/e-thessalia.gr/wp-content/uploads/2019/08/rdf.jpg?fit=1400%2C933&ssl=1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_226.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_226.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content