Πώς να προσθέσετε χαρά στην καθημερινότητα σας

Πώς να προσθέσετε χαρά στην καθημερινότητα σας

⍆Η ευτυχία σας δεν είναι κλισέ. Το να μιλάτε γι’ αυτή μέσα από συζητήσεις με φίλους ...αλλά ουσιαστικά να μην κάνετε κάτι γι’ αυτή, αυτό ναι, είναι κλισέ. 

Το να είστε 100% χαρούμενοι κάθε μέρα, όλη μέρα ίσως σας  ακούγεται ουτοπικό. 

Και ίσως τελικά να είναι. Πόσο πρόθυμοι όμως είστε για να το βελτιώσετε; Πόσο διατεθειμένοι είστε να προσπαθήσετε να βάλετε λίγη από τη χαρά σας σε καθετί που έρχεστε αντιμέτωποι καθημερινά; Το μόνο που σας χωρίζει από το να μάθετε αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, είναι η προσπάθεια να το κάνετε. Πώς λοιπόν μπορείτε να προσθέσετε χαρά στην καθημερινότητα σας;

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ευγνωμοσύνη

Αναλογιστείτε όσα έχετε στη ζωή σας. Τα άτομα που είναι δίπλα σας, η στέγη πάνω από το κεφάλι σας, το φαγητό σας και η αγάπη που λαμβάνετε. Μπορεί να μην σας φαίνονται ιδανικά, αλλά είναι. Παραπάνω απ’ όσο πιστεύετε. Σκεφτείτε τα καλά και τις ευλογίες που υπάρχουν στη ζωή σας αυτή τη στιγμή και ξεκινήστε την ημέρα σας έτοιμοι να αγκαλιάσετε  όλα αυτά.

Αφήστε για λίγο στην άκρη τις προσδοκίες

Όλοι είναι αυστηροί με τον εαυτό τους. Όλοι θέλουν το καλύτερο για αυτούς. Αυτή όμως η ιδεολογία, σας ταλαιπωρεί και σας στρεσάρει. Δώστε λίγο χώρο στον εαυτό σας. Μην του βάζετε χρονικά ορόσημα για το τι θα πρέπει να έχει πετύχει μέχρι τα 30 και μην τον κριτικάρετε που θέλει να χαλαρώσει ένα απόγευμα Σαββάτου αντί να οργανώνει τη δουλειά της επόμενης βδομάδας.

Επικεντρωθείτε στο τώρα

Το μέλλον δεν έχει έρθει ακόμα. Είστε στο σήμερα, στο τώρα. Εκτιμήστε όσα βλέπετε, όσα ακούτε, όσα ζείτε αυτή τη στιγμή. Γράψτε τα σε ένα χαρτί και κολλήστε τα στον καθρέφτη/ψυγείο/ντουλάπα σας για να μην τα ξεχνάτε. Αυτή η πανδημία πάτησε παύση στις ζωές μας, δίνοντας σας την ευκαιρία να αναλογιστείτε όλα όσα θεωρούσατε δεδομένα μέχρι χθες.

Ξεκουραστείτε και φροντίστε την υγεία σας

Σωματική και πνευματική. Κοιμηθείτε καλά το βράδυ, φάτε υγιεινά, ενυδατωθείτε και όσο μπορείτε, γυμναστείτε. Η κούραση που μπορεί να νιώθετε σας προκαλεί άγχος, στρες και ανησυχία. Φροντίστε τον εαυτό σας σαν να ήταν ο καλύτερος σας φίλος.

Μην παίρνετε τον εαυτό σας πολύ σοβαρά

«Δεν σταματήσαμε να παίζουμε επειδή μεγαλώσαμε, μεγαλώσαμε επειδή σταματήσαμε να παίζουμε» και δεν θα μπορούσε να είναι πιο ακριβές. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να γελάσει με κάτι που έχει γελάσει 100 φορές, διασκεδάστε με τους φίλους σας, αφήστε τον εαυτό σας να νιώσει λίγο παιδί που και που. Οι καιροί μας δείχνουν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Είναι στο χέρι σας όμως να φροντίζετε για το πώς αντιδράτε σε όλα αυτά και πώς τα διαχειρίζεστε.

Βοηθήστε κάποιον άλλο

Η μεγαλύτερη πηγή χαράς είναι η προσφορά βοήθειας. Μπορείτε να δώσετε ρούχα, φαγητό ή φροντίδα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Μπορείτε να γίνετε εθελοντές σε κέντρα που το χρειάζονται. Η ικανοποίηση που θα λάβετε από αυτό θα είναι τεράστια.

Γίνετε δημιουργικοί

Μπορεί να μην είναι το φόρτε σας. Ούτε να γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε. Το θέμα είναι όμως πως στη δημιουργικότητα, δεν υπάρχουν πρέπει. Αντί να ξοδεύετε ώρες μπροστά από το Netflix, πιάστε ένα πινέλο και ζωγραφίστε. Σε χαρτί, σε καμβά, ακόμα και τα κάγκελα του μπαλκονιού σας. Χορέψτε, μαγειρέψτε κάτι νέο, βγείτε για ποδήλατο στη γειτονιά σας.

Γυμναστείτε

Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και ξεκινήστε. Μην το σκέφτεστε πολύ. Φορέστε τα αθλητικά σας και βγείτε για τρέξιμο. Διαλέξτε ένα είδος που αγαπάτε ή δοκίιμάστε ένα νέο. Δώστε έμφαση στις αναπνοές σας και μην ξεχνάτε πως το κάνετε γιατί αγαπάτε το σώμα σας, όχι επειδή θέλετε να το τιμωρήσετε.

Άκούστε την αγαπημένη σας μουσική δυνατά

Ναι, έχετε αυτό το δικαίωμα. Μην το αναβάλλετε επειδή το αγαπημένο σας μπαρ  είναι κλειστό προσωρινά.Ακούστε τη μουσική που αγαπάτε και χορέψτε σαν να μην υπάρχει αύριο.

Διασκεδάστε το

Είναι τέχνη το να μπορείτε να βρίσκετε κάτι θετικό και διασκεδαστικό σε κάθε στιγμή σας. Δοκιμάστε παλιά σας  ρούχα με τους φίλους σας, παίξτε επιτραπέζια, ξεκινήστε να ασχολείστε με την κηπουρική. Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Πάντως, μην αφήνετε τον εαυτό σας να γίνεται μίζερος και να μην χαίρεται τις στιγμές.

Φιλτράρετε όσα βλέπετε  και ακούτε

Επικεντρωείτε σε αυτό που ακούτε αλλά υιοθετήστε μια κριτική στάση προς αυτό. Δεν σημαίνει πως όλα είναι αλήθεια. Ενημερωθείτε, κάντε έρευνα αλλά αν κάποια στιγμή, νιώθετε πως το άγχος σας καταβάλει, κλείστε την τηλεόραση και κάντε κάτι από τα παραπάνω.

Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας

Όπως είπαμε, μιλήστε στον εαυτό σας, σαν να ήταν ο καλύτερος σας  φίλος. Μην είστε πολύ σκληροί μαζί σας  και μην απορρίπτετε τα όνειρα σας. Να ζειτε τη στιγμή και να δίνετε χώρο στα συναισθήματα σας, είτε είναι θετικά είτε όχι.

Το διάβασα στο www.savoirville.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,357,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1721,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,621,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,34,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,38,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,42,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9095,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,33,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5707,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2284,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,21,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,450,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Πώς να προσθέσετε χαρά στην καθημερινότητα σας
Πώς να προσθέσετε χαρά στην καθημερινότητα σας
Πώς να προσθέσετε χαρά στην καθημερινότητα σας
https://cdn.citypatras.gr/media/2019/05/image_7a8d-1200x630.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_118.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_118.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content