Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα και πώς θα λειτουργήσουν σήμερα

Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα και πώς θα λειτουργήσουν σήμερα

⍆Το πρώτο κρας τεστ στη διαδικασία για την ολική επαναφορά της αγοράς ξεκινά σήμερα...
με την επαναλειτουργία των πρώτων καταστημάτων.

Μία διαδικασία κατά την οποία θα ισχύσουν αυστηροί περιορισμοί για την ασφάλεια της υγείας προσωπικού και πελατών αν και τελικά η χρήση γαντιών και μάσκας δεν καθίσταται υποχρεωτική, πλην των εργαζομένων σε καταστήματα (ή τμήματα σούπερ μάρκετ) μη τυποποιημένων τροφίμων, όπως διευκρινίζει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Τα καταστήματα που επανέρχονται σε λειτουργία από σήμερα είναι:

-βιβλιοπωλεία
-καταστήματα πώλησης εφημερίδων και γραφικής ύλης

-καταστήματα οπτικών ειδών

-καταστήματα με ακουστικά βαρηκοϊας

-καταστήματα αθλητικών ειδών

-καταστήματα με είδη τεχνολογίας (Η/Υ, περιφερειακές μονάδες και λογισμικό)

-καταστήματα με τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό

-ανθοπωλεία

-τσαγκαράδικα

-Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής με υποχρεωτική τήρηση καταλόγου (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή) με ραντεβού, όπως και τα
-ΚΤΕΟ.


Επίσης από σήμερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, μπορούν να επαναλειτουργήσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία αλλά και όλα τα παραπάνω καταστήματα που βρίσκονται εντός εμπορικών κέντρων, εκπτωτικών χωριών ή outlet (τα οποία θα επανέλθουν σε λειτουργία μετά την 1η Ιουνίου) αρκεί να διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.

Στο πλαίσιο αυτό διευκρινίζεται απ’ τη ΓΓ πως ως εμπορικό κέντρο νοείται αυτό που διαθέτει τουλάχιστον 4.000 τ.μ. συνολική επιφάνεια, λειτουργεί υπό ενιαία διαχείριση και εκμετάλλευση, και διαθέτει τους απαραίτητους χώρους που εκμισθώνονται τουλάχιστον σε 15 διαφορετικές επιχειρήσεις.

Μόνο πωλήσεις προϊόντων - υπηρεσιών των σχετικών ΚΑΔ

Επίσης είναι αξιοσημείωτο πως απαγορεύεται τα καταστήματα που θα επαναλειτουργούν από σήμερα να πωλούν οποιοδήποτε προϊόν που δεν ανήκει στους επιτρεπόμενους ΚΑΔ. Κάτι που αφορά σε μεγάλο βαθμό τις αλυσίδες ή τα Κέντρα αισθητικής που προσφέρουν πολλαπλές υπηρεσίες.

Για παράδειγμα οι αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών μπορούν να πουλήσουν μόνο προϊόντα τεχνολογίας και τηλεφωνίας. Με βάση την ίδια πρόβλεψη απαγορεύεται πχ το μασάζ, οι πιλάτες κοκ σε κέντρα αισθητικής.

Το συγκεκριμένο περιοριστικό μέτρο θα ισχύσει μόνο γι αυτή την εβδομάδα, έως ότου δηλαδή ανοίξουν και τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα, τη Δευτέρα 11 του μήνα. Ελήφθη προκειμένου να μην υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός στην αγορά.

Προς τούτο η εγκύκλιος διευκρινίζει πως τα εν λόγω καταστήματα ή επιχειρήσεις πρέπει με κάθε τρόπο (στα καταστήματα, ηλεκτρονικά) να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τον περιορισμό των πωλήσεων.

Φυσικά online παραγγελίες θα εκτελούνται κανονικά.

Το ωράριο

Το ωράριο λειτουργίας
των εμπορικών καταστημάτων έχει ως ώρα έναρξης στις 10 πμ για τις επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν στην Περιφέρεια Αττικής και στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Οι υπεραγορές τροφίμων διατηρούν το ωράριο 07.00 – 21.00 τις καθημερινές και 07.00 – 20.00 το Σάββατο ενώ σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής το ωράριο δύναται να είναι διευρυμένο, από Δευτέρα ως Παρασκευή 07.00 – 22.00 και Σάββατο 07.00 – 21.00.

Κανόνες λειτουργίας και ασφάλεια

Σε ο,τι αφορά την τήρηση των μέτρων και κανόνων λειτουργίας από πλευράς των καταστημάτων ισχύουν οι τέσσερις βασικοί άξονες:

-Αναλογία των τ.μ. και των παρευρισκόμενων στους χώρους


-Απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας

-Τήρηση καταλόγου με τα ραντεβού των πελατών σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ)

-Τήρηση των ατομικών μέσων προστασίας (μάσκα, πλύσιμο χεριών, χρήση αντισηπτικού)


Μη υποχρεωτική η χρήση μάσκας - γαντιών

Ωστόσο η ερμηνευτική εγκύκλιος της ΓΓ Εμπορίου καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μη ιατρικής μάσκας μόνο στους εργαζόμενους σε καταστήματα ή τμήματα σούπερ μάρκετ μη τυποποιημένων τροφίμων (μανάβικα, χασάπικα, τυριά – αλλαντικά κοκ).

Για όλους τους υπόλοιπους (εργαζόμενους και πελάτες) υπάρχει απλά αυστηρή σύσταση. Στη μοναδική περίπτωση που υποχρεούνται οι καταναλωτές – πελάτες είναι στη χρήση ανελκυστήρα εντός καταστήματος.

Επίσης δεν είναι υποχρεωτική και η χρήση γαντιών από υπαλλήλους και καταναλωτές. Αντίθετα υποχρεωτική είναι η υγιεινή χεριών είτε με προσεκτικό πλύσιμο χεριών με νερό και σαπούνι είτε με χρήση αντισηπτικού.

Μία μάσκα το όριο αγοράς

Μία πρόβλεψη που προφανώς έγινε για να αποφευχθεί ο πανικός σε μία αγορά η οποία εξακολουθεί να έχει μεγάλες ελλείψεις. Είναι χαρακτηριστικό πως μαζί με τα αντισηπτικά και αλκοολούχα προϊόντα μπαίνει ανώτατο όριο και στην πώληση μάσκας.

Έτσι για παράδειγμα κάθε πελάτης μπορεί να αγοράζει μόνο 1 συσκευασία με μάσκα ή μάσκες από φαρμακεία και λοιπά εμπορικά καταστήματα. Μαζί με αυτή δικαιούται να αγοράσει και ένα ακόμα προϊόν είτε αντισηπτικό είτε αλκοολούχο με βάση τον ισχύοντα περιορισμό (2 τεμάχια ανά αγορά και 1 από το κάθε είδος)

Απειλή προστίμων

Τη βεβαιότητα ότι η αγορά θα καταφέρει να επανέλθει με ομαλό τρόπο εκφράζει στο ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. «Νομίζω θα σεβαστούν όλοι τα περιοριστικά μέτρα. Ειδάλλως θα βρεθούν αντιμέτωποι με ιδιαίτερα τσουχτερά πρόστιμα και αφαίρεση της άδειας τους», προειδοποιεί.

Υπενθυμίζεται πως ισχύουν για τις κάτωθι περιπτώσεις τα εξής:

*Καταστήματα έως 20 τ.μ.

Πρόστιμο 2.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών στην πρώτη παραβίαση της αναλογίας ατόμων και τετραγωνικών μέτρων. Στη δεύτερη παραβίαση διπλασιάζεται τόσο το πρόστιμο (4.000 ευρώ) όσο και η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης (30 ημέρες).

*Καταστήματα από 21 έως 100 τ.μ.

Πρόστιμο από 3.000 ως 15.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών στην πρώτη παραβίαση. Στη δεύτερη παραβίαση διπλασιάζεται τόσο το πρόστιμο (6.000 ως 30.000 ευρώ) όσο και η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης (30 ημέρες).

*Καταστήματα από 101 έως 300 τ.μ.
Πρόστιμο από 10.000 ως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 30 ημερών στην πρώτη παραβίαση. Στη δεύτερη παραβίαση διπλασιάζεται ο χρόνος αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης (60 ημέρες).

*Καταστήματα άνω των 300 τ.μ.

Πρόστιμο από 20.000 ως 100.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 60 ημερών στην πρώτη παραβίαση. Στη δεύτερη παραβίαση ο χρόνος αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης αυξάνεται στις 90 ημέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη η πρόκληση και για τα ελεγκτικά κλιμάκια του υπουργείου θα είναι μεγάλη από αύριο με το σύνολο της δύναμης να βρίσκεται στους δρόμους προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των κανόνων ασφάλειας της υγείας.

Το διάβασα στο www.protothema.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,567,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,25,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,618,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,33,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,36,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,68,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5703,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2278,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα και πώς θα λειτουργήσουν σήμερα
Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα και πώς θα λειτουργήσουν σήμερα
Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα και πώς θα λειτουργήσουν σήμερα
https://newpost.gr/photo/master/202005/i4ifxp1588566733790.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_10.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_10.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content