Όταν το χόμπι γίνεται εργασία, τότε, βρισκόμαστε σε κατάσταση ροής

Όταν το χόμπι γίνεται εργασία, τότε, βρισκόμαστε σε κατάσταση ροής

⍆Πώς να κερδίζετε τα προς το ζην διασκεδάζοντας
Το μυστικό είναι να... δημιουργήσετε μια κατάσταση όπου η δουλειά σας είναι κάτι που σας διασκεδάζει, κάτι που κάνετε ούτως ή άλλως για δική σας ευχαρίστηση, και κάποιος τυχαίνει να σας πληρώνει γι’αυτό.

Γνωρίζω πολλούς επιτυχημένους και εξαιρετικά παραγωγικούς ανθρώπους που το έχουν πετύχει αυτό. Ο Warren Buffett είναι ένα διάσημο παράδειγμα ανθρώπου που εξακολουθεί να εργάζεται στα ογδόντα του…. και μάλιστα διασκεδάζοντας στη δουλειά του. Ο Norman Fischer μου είπε κάποτε ότι δεν έχει εργαστεί ούτε μια μέρα στη ζωή του, παρόλο που είναι ένας από τους πιο περιζήτητους δασκάλους του ζεν στη χώρα και από τους πλέον πολυάσχολους επαγγελματίες στη Silicon Valley.

Για να έρθω και στα δικά μου, οι περισσότεροι από τους καλύτερους μηχανικούς με τους οποίους έχω δουλέψει βλέπουν τη δουλειά τους σαν χόμπι. Έρχονται στο γραφείο για να ασχοληθούν με το χόμπι τους και να πληρωθούν.

Η εργασία αυτού του είδους έχει τουλάχιστον μία από τις δύο παρακάτω ιδιότητες, συχνά και τις δύο:

1. Η δουλειά έχει βαθύ νόημα για το άτομο.

2. Βάζει το άτομο σε κατάσταση ροής.

Τα παραπάνω βεβαίως βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με τη θεωρία του Tony Hsieh για την ευχαρίστηση, το πάθος και τον ανώτερο στόχο.

Η ροή είναι τόσο σημαντική έννοια ώστε αξίζει να την περιγράψουμε λίγο πιο αναλυτικά. Ο Daniel Goleman την αποκαλεί «απόλυτη κινητοποίηση». Είναι μια κατάσταση κορυφαίας απόδοσης που περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον Mihaly Csikszentmihalyi, ο οποίος τη μελέτησε στους ανθρώπους για πάνω από δύο δεκαετίες. Γι’αυτόν η ροή είναι «η πλήρης εμπλοκή σε μια δραστηριότητα για χάρη της δραστηριότητας. Εδώ το εγώ εξαφανίζεται. Ο χρόνος κυλάει ταχύτατα. Κάθε ενέργεια, κίνηση και σκέψη συνδέεται άρρηκτα με την προηγούμενη, όπως όταν παίζει κανείς τζαζ. Συμμετέχει ολόκληρη η ύπαρξη και οι ικανότητες αξιοποιούνται στο έπακρο».

Οι αθλητές γνωρίζουν καλά αυτή την κατάσταση. Το φαινόμενο της ροής έχει εντοπιστεί και αναφερθεί σε έναν πολύ διαφορετικό αριθμό πεδίων, όπως είναι η αναρρίχηση, οι χειρουργικές επεμβάσεις, η επιμέλεια κειμένων, ακόμα και ο καθιστικός διαλογισμός (μπορούμε μάλιστα να σκεφτούμε την έννοια της ροής ως το ζεν επί το έργον).

Η ροή εμφανίζεται όταν η δουλειά που κάνει κανείς ταιριάζει με το επίπεδο των δεξιοτήτων του, και ο επαγγελματίας μπορεί να τη βλέπει ως πρόκληση, αλλά όχι ως κάτι που ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητές του. Εάν η εργασία είναι πολύ εύκολη για το επίπεδο των δεξιοτήτων του, το άτομο θα βαριέται ή δεν θα έχει κανένα πάθος γι’αυτό που κάνει. Αν, από την άλλη, η δουλειά είναι πολύ δύσκολη, το άτομο θα αρχίσει να ανησυχεί, να αγχώνεται και να αποθαρρύνεται. Η ροή προκύπτει όταν οι δυσκολίες της δουλειάς είναι ισορροπημένες.

Η ροή είναι μια κατάσταση εστιασμένης προσοχής. Όσοι λοιπόν είναι σε θέση να εστιάζουν καλά την προσοχή τους είναι πιο πιθανό να βρεθούν σε κατάσταση ροής.


Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,31,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,38,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,41,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9094,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,31,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5706,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2284,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,20,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,448,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Όταν το χόμπι γίνεται εργασία, τότε, βρισκόμαστε σε κατάσταση ροής
Όταν το χόμπι γίνεται εργασία, τότε, βρισκόμαστε σε κατάσταση ροής
Όταν το χόμπι γίνεται εργασία, τότε, βρισκόμαστε σε κατάσταση ροής
https://valueforlife.gr/wp-content/uploads/2018/07/work.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_0.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_0.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content