8 σημάδια ότι οι «φίλοι» που έχεις δίπλα σου δεν είναι και τόσο ...φίλοι!!!

8 σημάδια ότι οι «φίλοι» που έχεις δίπλα σου δεν είναι και τόσο ...φίλοι!!!

⍆Δεν είναι μόνο οι ερωτικές σχέσεις που έχουν στραβώσει στην εποχή μας, αλλά και οι... φιλικές, οι οποίες πάνε κατά διαόλου. Πραγματικά, ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τους ανθρώπους που λένε ότι έχουν πολλούς φίλους. Πόσο μάλλον όταν αυτοί οι φίλοι πρόκειται για έναν αριθμό στα σόσιαλ μίντια. Έχει μεγάλη διαφορά από το να λες πως έχεις πολλούς γνωστούς ή παρέες ή φόλοουερς.

Στη ζωή σου θα γνωρίσεις αρκετούς ανθρώπους, με άλλους να δημιουργείς πιο χαλαρούς δεσμούς και να λέτε απλά ένα «γεια» στο δρόμο και με άλλους να έρχεσαι πιο κοντά και να μοιράζεσαι μαζί τους σημαντικές και προσωπικές στιγμές. Κι αυτοί οι δεύτεροι είναι οι φίλοι σου.

Φίλοι είναι αυτοί που σε ακούνε, σε σέβονται, σε συμβουλεύονται και σε συμβουλεύουν, γελάτε και κλαίτε μαζί και πολλά άλλα που θα μου έπαιρνε ώρες να τα γράψω. Ποιοι ΔΕΝ είναι αληθινοί σου φίλοι όμως; Προφανώς είναι αυτοί που δεν κάνουν όλα τα παραπάνω αλλά κι ακόμα περισσότερα, που εσύ ίσως αγνοείς.

Κάποια στιγμή βέβαια θα αναρωτηθείς ποιος ο λόγος που κάνεις παρέα μαζί τους. Αν αυτό γίνει σχετικά νωρίς, τότε πάλι καλά να λες. Αν ωστόσο το πραγματικό τους πρόσωπο αρχίσει να αποκαλύπτεται ύστερα από κάποιες σημαντικές καταστάσεις που έχετε ζήσει μαζί, τότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Θα νιώσεις πιο πληγωμένος κι από όταν χωρίζεις!

Πώς λοιπόν θα καταλάβεις ποιοι από τους φίλους που έχεις δεν είναι και τόσο φίλοι...

#1 Πάντα εσύ επιδιώκεις πρώτος/η να βγείτε έξω

Εφόσον μόνο εσύ ενδιαφέρεσαι και νοιάζεσαι να κάνετε πράγματα μαζί, τότε βράστα. Αν συνειδητοποιήσεις, ότι από τότε που αρχίσατε να αναπτύσσετε μία πιο στενή σχέση, εσύ είσαι πάντα εκείνος/η που στέλνει για να βγείτε, καλό είναι να το ξανασκεφτείς. Ένας φίλος που δε θέλει να περνά χρόνο μαζί σου, τι σόι φίλος είναι, μου λες; Όλο αυτό φυσικά γίνεται ακόμα χειρότερο, όταν σε αναζητά μόνο όταν σε χρειάζεται.

#2 Στέλνεις μηνύματα, μα απάντηση καμία

Προσπαθείς να πιάσεις συζήτηση, να μάθεις τα νέα τους και σε αυτό το απλό κωλομήνυμα του «Γεια, τι κάνεις;» σου απαντούν μετά από μία μέρα! Αν υπάρχει σοβαρός λόγος προφανώς και δεν τίθεται θέμα, σε κάθε άλλη περίπτωση όμως, μιλάμε απλώς για… γράψιμο στα παλιά τους τα παπούτσια! Εάν είναι κάτι που γίνεται επανειλημμένα, τότε δεν πρέπει να το παραβλέψεις. Έχει και η υπομονή τα όριά της…

#3 Δε θυμάσαι ποια ήταν η τελευταία φορά που σε στήριξαν

Ένας από τους λόγους που θέλουμε να έχουμε φίλους στο πλευρό μας είναι για να στηρίζουν τις αποφάσεις και τους στόχους μας και να μας εκφράζουν την ειλικρινή τους άποψη, όχι να μας αμφισβητούν με κάθε ευκαιρία και να μας υπονομεύουν. Kακό πράγμα η ζήλεια. Αν μυριστείς λοιπόν, ότι κάποιος φίλος σου, σου πάει μονίμως κόντρα και προσπαθεί να μειώσει αυτά που κάνεις, απομάκρυνέ τον όσο είναι νωρίς. Δε χρειάζεσαι τέτοια φίδια στη ζωή σου.

#4 Μαθαίνεις ότι λένε πράγματα πίσω από την πλάτη σου

Φίλος – φίδι είναι επίσης κι αυτός ο οποίος μπροστά σου λέει τα καλύτερα για σένα, αλλά με την πρώτη ευκαιρία που θα βρει, το θάψιμο θα πάει σύννεφο! Τι σκατά φίλος είναι αυτός; Δίμουρος, όπως λέει και η Άλκηστιςςς!Και στο κάτω κάτω, τι να τους κάνεις τους εχθρούς, αν έχεις τέτοιους φίλους;

#5 Δείχνουν να χαίρονται με τα προβλήματά σου

Και αυτό θα πει χαιρεκακία. Χαιρέκακος είναι ο άνθρωπος που το ευχαριστιέται πολύ όταν βλέπει τον άλλον να παλεύει με τις δυσκολίες και τις δυστυχίες του. Γιατί να το κάνεις αυτό; Γιατί να χαρείς αν κάποιος περνάει άσχημη φάση στη ζωή του; Μήπως έτσι ανεβάζεις το δικό σου εγώ και σκέφτεσαι «πάλι καλά που δεν είμαι εγώ στη θέση του;». Για κάτι τέτοιο μου μοιάζει πάντως και ειλικρινά είναι ό,τι πιο σκατόψυχο κυκλοφορεί εκεί έξω. Μην κρατάς τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου, δεν αξίζει σου λέω.

#6 Δεν κρατούν ποτέ τα μυστικά που τους λες

Θεός φυλάξοι! Δεν έχω χειρότερο από αυτό. Με τους φίλους μας μοιραζόμαστε ΤΑ τέρατα. Σχολιάζουμε τους πάντες και τα πάντα, μοιραζόμαστε τα μυστικά μας, βγάζουμε τα εσώψυχά μας και όλα αυτά με την ασφάλεια ότι μένουν μεταξύ μας. Ή μήπως δεν πρέπει να είμαστε και τόσο σίγουροι τελικά; Πραγματικά, αν μάθω ποτέ ότι κάποια φίλη μου λέει από εδώ κι από εκεί πράγματα που της έχω εμπιστευτεί, θα μας δείτε στις εφημερίδες και στα δελτία ειδήσεων.

#7 Απαιτούν να είναι πάντα η προτεραιότητά σου

Αυτά τα πράγματα δεν τα απαιτείς, πόσο μάλλον από τους φίλους σου. Τι πάει να πει ότι ο άλλος θέλει να αποτελεί προτεραιότητά σου; Έχεις και οικογένεια, υποχρεώσεις, χόμπι, σχέση και πρέπει όλα αυτά να τα συνδυάζεις ταυτόχρονα και να μοιράζεις σε όλους ισάξιο χρόνο. Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό, καλό είναι να μην υπάρχει στη ζωή σου, γιατί σε κρατάει πίσω. Μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σε βάλει στη διαδικασία να επιλέξεις ανάμεσα σε εκείνον και σε κάποιο/α άλλο/α πρόσωπο/α!

#8 Γενικά, δεν είσαι ο εαυτός σου μαζί τους

Αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου με κάποιον και θα πρέπει για τους χι ψι λόγους να υποκρίνεσαι, τότε ποιος ο λόγος να κάνετε παρέα; Με τους φίλους μας πρέπει να νιώθουμε άνετα, να είμαστε αληθινοί, αυθεντικοί, αυθόρμητοι. Δεν μπορούμε να μετράμε την κάθε μας κίνηση γιατί φοβόμαστε ότι θα μας κατακρίνουν. Ένας φίλος που προσπαθεί διαρκώς να σε υπονομεύσει, να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα ή σε κρατάει πίσω, πρέπει να φύγει από δίπλα σου.

Σκέψου λοιπόν αν έχεις δίπλα σου τέτοια άτομα και φρόντισε να τα ξεφορτωθείς από τη ζωή σου το συντομότερο. Σίγουρα δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη και κατά πάσα πιθανότητα θα πληγωθείς πολύ όταν το συνειδητοποιήσεις, ωστόσο η καθημερινότητά σου θα γίνει πολύ καλύτερη χωρίς την τοξικότητά τους.


Το διάβασα στο www.neopolis.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,569,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,30,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,37,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,38,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9093,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2280,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,19,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,445,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: 8 σημάδια ότι οι «φίλοι» που έχεις δίπλα σου δεν είναι και τόσο ...φίλοι!!!
8 σημάδια ότι οι «φίλοι» που έχεις δίπλα σου δεν είναι και τόσο ...φίλοι!!!
8 σημάδια ότι οι «φίλοι» που έχεις δίπλα σου δεν είναι και τόσο ...φίλοι!!!
https://usercontent2.hubstatic.com/13669149.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/8_30.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/8_30.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content