50 ημέρες μέσα και 30 έξω προτείνει νέα επιστημονική μελέτη για να σωθούν άνθρωποι και οικονομία

50 ημέρες μέσα και 30 έξω προτείνει νέα επιστημονική μελέτη για να σωθούν άνθρωποι και οικονομία

⍆Έρευνα με τη συμμετοχή επιστημόνων από 9 χώρες που διενεργήθηκε... με την υποστήριξη της ΕΕ εξέτασε σε συνθήκες προσομοίωσης πώς διάφορες στρατηγικές lockdown θα επηρέαζαν την εξάπλωση του κορωνοϊού

50 ημέρες… μέσα και 30… έξω. 
Αυτή είναι η συνταγή για την καταπολέμηση του COVID-19 χωρίς να διαλύεται ολοκληρωτικά η οικονομία.

Έρευνα με τη συμμετοχή επιστημόνων από 9 χώρες που διενεργήθηκε με την υποστήριξη της ΕΕ και δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη εξέτασε σε συνθήκες προσομοίωσης πώς διάφορες στρατηγικές lockdown θα επηρέαζαν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Πολλές κυβερνήσεις έχουν επιβάλει κάποια μορφή lockdown για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού. Όμως, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο αναζητούν τρόπους για να σταματήσουν σταδιακά αυτά τα μέτρα, καθώς η πανδημία επηρεάζει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα.

Οι επιστήμονες πρότειναν στη νέα έκθεση ότι μια εναλλακτική, πιο αποτελεσματική προσέγγιση για ένα ηπιότερο lockdown θα μπορούσε να είναι η εναλλαγή αυστηρότερων μέτρων με διαστήματα χαλαρών κανόνων στην κοινωνική απόσταση. Οι αποτελεσματικές στρατηγικές δοκιμών, ανίχνευσης επαφών και απομόνωσης, καθώς και οι προσπάθειες για την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων θα διατηρηθούν.

Τα σενάριαΟι επιστήμονες έφτιαξαν υποδείγματα (μοντέλα) στη βάση διαφορετικών σεναρίων σε 16 χώρες, όπως η Αυστραλία, το Μεξικό, το Βέλγιο, η Νότια Αφρική και η Νιγηρία.
  • Στο πρώτο σενάριο, δεν επιβλήθηκαν μέτρα lockdown ή κοινωνικής απόστασης. Σε κάθε χώρα, αυτό οδήγησε μεγάλο αριθμό ασθενών που χρειάζονταν θεραπεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας εξαντλώντας την ικανότητα των νοσοκομείων να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Το αποτέλεσμα; 7,8 εκατομμύρια θάνατοι σε όλες τις χώρες που περιλαμβάνονται στην μελέτη και διάρκεια της πανδημίας 200 ημέρες.
  • Το δεύτερο σενάριο προέβλεπε 50 ημέρες αυστηρών μέτρων και κατόπιν μια περίοδο χαλάρωσης 30 ημερών. Οι αναλυτές καθόρισαν τα μέτρα ως στρατηγικές που σταδιακά μείωσαν τον αριθμό των νέων μολύνσεων, όπως η κοινωνική απόσταση, οι κανόνες υγιεινής, η απομόνωση ατόμων με τον ιό, το κλείσιμο του σχολείου και ο περιορισμός μεγάλων δημόσιων συναθροίσεων. Αυτά τα μέτρα δεν περιελάμβαναν συνολικό lockdown. Αυτό το σενάριο ήταν πιθανό να μειώσει τον αριθμό R – το ποσοστό αναπαραγωγής του ιού – σε 0,8 σε όλες τις χώρες. Ωστόσο, ενώ αποδείχθηκε αποτελεσματικό για τους πρώτους τρεις μήνες, μετά την πρώτη περίοδο χαλάρωσης, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται εισαγωγή σε ΜΕΘ θα υπερβεί τις νοσοκομειακές δυνατότητες. Αυτό θα οδηγούσε σε 3,5 εκατομμύρια θανάτους στις 16 χώρες της προσομοίωσης, με την πανδημία να διαρκεί περίπου 12 μήνες σε χώρες με υψηλό εισόδημα και τουλάχιστον 18 μήνες σε άλλες χώρες.
  • Οι ερευνητές διαμόρφωσαν επίσης ένα τρίτο σενάριο, το οποίο περιελάμβανε αυστηρότερα μέτρα και lockdown για 50 ημέρες ακολουθούμενο από μια περίοδο χαλάρωσης 30 ημερών. Ως μέτρα ορίστηκαν αυτά που οδήγησαν σε ταχύτερη μείωση του αριθμού των νέων λοιμώξεων με συνολικό lockdown. Στο τρίτο, πιο αυστηρό σενάριο, ο αριθμός R θα μειωθεί σε 0,5 κατέληξαν οι επιστήμονες. Η πανδημία όμως θα παραταθεί και θα διαρκέσει για περισσότερο από 18 μήνες σε όλες τις χώρες. Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων του Covid-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα μειωνόταν σημαντικά σε αυτό το σενάριο, με περισσότερους από 130.000 θανάτους και στις 16 χώρες.
Ο Ρατζίβ Τζοντχουρί, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης, δήλωσε ότι το τρίτο σενάριο – εναλλαγή αυστηρών μέτρων με περιόδους χαλάρωσης – μπορεί να επιτρέψει στους πληθυσμούς να «αναπνέουν» ανά διαστήματα.«Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια πιο βιώσιμη λύση ειδικά σε περιοχές με φτωχές πόρους», είπε.

Ο Όσκαρ Φράνκο, διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία, πρόσθεσε ότι η έρευνα παρείχε μια στρατηγική επιλογή στις χώρες για να ελέγχουν καλύτερα το Covid-19.«Δεν υπάρχει απλή απάντηση στο ερώτημα ποια στρατηγική να επιλέξουμε», είπε. «Ιδιαίτερα οι χώρες με χαμηλό εισόδημα – θα πρέπει να σταθμίσουν το δίλημμα της πρόληψης των θανάτων που σχετίζονται με το Covid-19 και της αποτυχίας του συστήματος δημόσιας υγείας με τη μακροπρόθεσμη οικονομική κατάρρευση και δυσκολία.

Το διάβασα στο newmoney.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,357,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1721,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,572,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,622,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,35,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,39,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,44,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9097,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,34,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5709,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2285,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,21,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,451,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: 50 ημέρες μέσα και 30 έξω προτείνει νέα επιστημονική μελέτη για να σωθούν άνθρωποι και οικονομία
50 ημέρες μέσα και 30 έξω προτείνει νέα επιστημονική μελέτη για να σωθούν άνθρωποι και οικονομία
50 ημέρες μέσα και 30 έξω προτείνει νέα επιστημονική μελέτη για να σωθούν άνθρωποι και οικονομία
https://www.newmoney.gr/wp-content/uploads/2020/05/italiacoronavirus.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/50-30.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/50-30.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content