Ανοσοποιητικό σύστημα: 5 ενδιαφέροντα facts

Ανοσοποιητικό σύστημα: 5 ενδιαφέροντα facts

⍆H πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε το ανοσοποιητικό σύστημα ως πρωταγωνιστή για... την καλή μας υγεία. 

Και, μεταξύ άλλων, συνειδητοποιήσαμε πως το τελικό αποτέλεσμα δεν θα κριθεί τόσο από μια αποτελεσματική θεραπεία για την COVID-19, αλλά από το εάν θα μπορεί ο οργανισμός μας να αντισταθεί στη λοίμωξη από τον κορονοϊό.

#1 Μάθημα βιολογίας
Το ανοσοποιητικό είναι η "πανοπλία" του οργανισμού μας, το σύστημα μας προστατεύει από λοιμώξεις και ασθένειες. Μέσα από περίπλοκες και προσαρμοστικές διαδικασίες, ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί 24/7, προστατεύοντάς μας από λοιμώξεις αναγνωρίζοντας και καταστρέφοντας επικίνδυνους μικροοργανισμούς. Ένας όμως ακόμη, εξίσου σημαντικός ρόλος του ανοσοποιητικού, είναι να "χτίζει ανοσία", ώστε όταν συναντήσουμε ξανά τον επίδοξο εισβολέα να μπορεί να τον καταπολεμήσει πιο γρήγορα, χωρίς -τις περισσότερες φορές- εμείς να το καταλάβουμε ότι κάτι μας απείλησε.

#2 Οι πυλώνες του ανοσοποιητικού
Το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί μέσα από τα λεμφοκυττογόνα όργανα, όπως ονομάζονται, επειδή εκεί βρίσκονται τα λεμφοκύτταρα, οι βασικοί φρουροί του οργανισμού που αναγνωρίζουν πρώτοι τυχόν εισβολείς. Το δέρμα, το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας, αποτελεί επίσης έναν φυσικό φραγμό και συμβάλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Τρίτος αλλά εξίσου σημαντικός "παίκτης" αναδεικνύεται ο πεπτικός σωλήνας και το υγιές μικροβίωμα του εντέρου, όπου κυκλοφορούν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού και επικοινωνούν μεταξύ τους για να μεταφέρουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την καλή λειτουργία του συστήματος. Ωστόσο, στην ουσία το ανοσοποιητικό είναι άμεσα συνδεδεμένο με κάθε όργανο και κύτταρο του σώματος και η καλή λειτουργία τους είναι αλληλένδετη με τη δική του.

#3 Το μυστικό της επιτυχίας

Είναι ακριβώς η πολυπλοκότητά του. Εκατομμύρια κύτταρα οργανωμένα σε ομάδες και υποομάδες μεταφέρουν πληροφορίες μέσα στο σώμα. Όταν κάποια ομάδα κυττάρων σημάνει συναγερμό, τα κύτταρα αυτά αρχίζουν να παράγουν ισχυρές χημικές ουσίες που τους επιτρέπουν να αυξάνονται, να "καλούν" σε βοήθεια κι άλλα αμυντικά κύτταρα και να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εξουδετερώσουν τον εχθρό.

#4 Ανοσοποιητικό και βιταμίνη D


Το ανοσοποιητικό είναι ένα πολύπλοκο σύστημα γι’ αυτό και έχει πολλούς "συμμάχους" που συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία του. Η βιταμίνη D αναδεικνύεται σε έναν από αυτούς, προστατεύοντας τον οργανισμό με πολλαπλούς τρόπους. Όπως αναφέρεται σε έρευνα στο επιστημονικό περιοδικό Central European Journal of Immunology.

η βιταμίνη αυτή ενισχύει την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού. Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες και είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργοποίηση της άμυνας του ανοσοποιητικού. Για πιο συγκεκριμένες δράσεις της γίνονται εκτενείς έρευνες, υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που δείχνουν πως διερευνώντας την βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Να σημειώσουμε ωστόσο πως στις περισσότερες από αυτές τις πολλά υποσχόμενες επιδράσεις της απαιτείται περαιτέρω επιστημονική διερεύνηση προκειμένου να φτάσουμε σε ασφαλή αποτελέσματα.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D φαίνεται πως σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πολλαπλής σκλήρυνσης, σύμφωνα με μελέτη στο Neurology and Therapy.

Συμβάλει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νόσων, σύμφωνα με ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Circulation.

Συμβάλει στη προστασία από τη γρίπη, τουλάχιστον στα παιδιά, σύμφωνα με έρευνα στο American Journal of Clinical Nutrition.

#5 Το γέλιο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το χρόνιο άγχος καταβάλει τον οργανισμό και προκαλεί δυσλειτουργίες σε όλα του τα συστήματα. Εκτός από την συνειδητή προσπάθεια για τον έλεγχό του, το γέλιο μπορεί να παίξει ρόλο στην αντιστάθμισή του και την αντιστροφή των συνεπειών του: Όταν γελάμε εκκρίνεται στον εγκέφαλο ντοπαμίνη και άλλες ορμόνες που συμβάλουν στην καλύτερη διάθεση, με αποτέλεσμα να μειώνεται (και) το άγχος. Είκοσι λεπτά γέλιου την ημέρα μπορεί να μην κρατήσουν μακριά το γιατρό, μπορεί όμως να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Το διάβασα στο www.thetoc.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,565,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,24,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,617,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,30,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,35,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,65,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,27,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5702,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2273,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Ανοσοποιητικό σύστημα: 5 ενδιαφέροντα facts
Ανοσοποιητικό σύστημα: 5 ενδιαφέροντα facts
Ανοσοποιητικό σύστημα: 5 ενδιαφέροντα facts
https://files.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/p/767x0/crop/both/b7/b7f10fb66159468f91b7d14465fcfd0e.jpg?quality=90&404=default&v=2
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/5-facts.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/5-facts.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content