================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

29η Μαΐου-Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία του Πεπτικού Συστήματος

⍆Η 29η Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας του Πεπτικού Συστήματος... (World Digestive Health Day), με πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Γαστρεντερολογίας (WGO) που συσπειρώνει πάνω από 100 εθνικές οργανώσεις γαστρεντερολογίας με περίπου 50.000 μέλη.Η επιλογή της συγκεκριμένης σχετίζεται με την ίδρυση του Διεθνούς Οργανισμού Γαστρεντερολογίας στις 29 Μαΐου 1958.

Ως Πεπτικό Σύστημα ορίζεται το σύνολο των οργάνων με τα οποία γίνεται η πέψη, η διαδικασία με την οποία ο οργανισμός μας παίρνει από τις τροφές τα χρήσιμα στοιχεία. Τα βασικά όργανα του πεπτικού συστήματος είναι τα δόντια, οι σιελογόνοι αδένες, ο φάρυγγας, ο οισοφάγος, το στομάχι, το λεπτό και το παχύ έντερο, το ήπαρ, η χοληδόχος κύστη και το πάγκρεας.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας του Πεπτικού Συστήματος για το 2020 είναι: «Εντερικό Μικροβίωμα – Μια Παγκόσμια Προοπτική».

Το εντερικό μικροβίωμά μας περιέχει δεκάδες τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς και πάνω από 1.000 γνωστά είδη βακτηρίων, πολλά από τα οποία επιτελούν σημαντικές λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα.

Το διάαβασα στο www.sansimera.gr
29η Μαΐου-Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία του Πεπτικού Συστήματος Reviewed by ploumistos.com on 7:29 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.