================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Μόνο το 25% των ανθρώπων βλέπει όλα τα χρώματα-Κάνε το τεστ!

⍆Υπάρχουν διαφορές στην όραση από άνθρωπο σε άνθρωπο, ανακαλύψαμε μερικά... συναρπαστικά δεδομένα και ένα τεστ που βάζει τα πράγματα στη θέση τους – ή μάλλον, στο χρώμα τους…

Οι αποχρώσεις που βλέπουμε εξαρτώνται από τον αριθμό και την κατανομή των κωνίων (υποδοχείς χρωμάτων) στο μάτι μας.

Δείτε αυτό το ουράνιο τόξο και  μετρήσετε τις αποχρώσεις που διακρίνετε:


Βλέπετε λιγότερες από 20 αποχρώσεις: Είστε διχρωματικός, όπως τα σκυλιά, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε δυο μόνο τύπους κωνίων. Το 25% του πληθυσμού είναι διχρωματικοί.
Βλέπετε μεταξύ 20 και 32 αποχρώσεων: Είστε τριχρωματικός, έχετε τρεις τύπους κωνίων (μωβ/μπλε, πράσινο και κόκκινο). Μπορείτε να απολαύσετε διάφορα χρώματα. Το 50% του πληθυσμού είναι τριχρωματικοί.

Βλέπετε μεταξύ 33 και 39 αποχρέσεων: Είστε τετραχρωματικοί, όπως οι μέλισσες, και έχετε τέσσερις τύπους κωνίων (μωβ/μπλε, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο). Ενοχλείστε από το κίτρινο τόσο, ώστε δύσκολα αυτό θα βρεθεί σε κάποιο ρούχο στην ντουλάπα σας. Το 25% του πληθυσμού είναι τετραχρωματικοί.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες από 39 αποχρώσεις: Κάτι πάει στραβά! Υπάρχουν μόνο 39 διαφορετικά χρώματα στη δοκιμή και πιθανώς μόνο τα 35 αποδίδονται σωστά από την οθόνη του υπολογιστή σας έτσι κι αλλιώς.

Το διάβασα στο www.mymind.gr
Μόνο το 25% των ανθρώπων βλέπει όλα τα χρώματα-Κάνε το τεστ! Reviewed by ploumistos.com on 12:30 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.