Σχέδιο 24 δισ. για την οικονομία με μειώσεις φόρων, εκπτώσεις ενοικίων, φθηνότερες μετακινήσεις

Σχέδιο 24 δισ. για την οικονομία με μειώσεις φόρων, εκπτώσεις ενοικίων, φθηνότερες μετακινήσεις

⍆Φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους πλήττονται, πτώσεις τιμών και φτηνότερες μετακινήσεις....
για τουρίστες και εργαζόμενους λόγω «πτώσης» του ΦΠΑ, αλλά και μειώσεις φόρων για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που χάνουν εδώ και μήνες το 40% των εισοδημάτων τους από ενοίκια, προβλέπει το νέο πακέτο ελαφρύνσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τα νέα μέτρα στήριξης δεν είναι οριζόντια, αλλά εξετάζουν αν και κατά πόσον επλήγη κάθε κλάδος επιχειρήσεων ή εργαζομένων. «Θα ήταν ίσως ευκολότερο και για εμάς και για όλους ίσως τα «οριζόντια» μέτρα στήριξης προς όλους, αλλά αν δεν έμπαιναν ειδικά κριτήρια και «κόφτες», θα χαίρονταν κάποιοι που δεν το περίμεναν, ενώ θα απογοητεύονταν οι περισσότεροι από αυτούς που τα χρειάζονται» λένε στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι ανακοινώσεις Σταϊκούρα


Με βάση τις χθεσινές ανακοινώσεις από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα:

1. Παρατείνονται όσο διαρκούν οι αναστολές λειτουργίας και συμβάσεων, η ειδική αποζημίωση των 533 ευρώ το μήνα (17,78 ευρώ τη μέρα ή 800 για 45 μέρες) και οι αναστολές πληρωμών φόρων για τα τέλη Σεπτεμβρίου.

2. Μείωση επαγγελματικού μισθώματος κατά 40%, τον μήνα Ιούνιο, δικαιούνται όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές αλλά και όσες επιχειρήσεις άνοιξαν τον Μάιο, συμπεριλαμβανομένου του λιανικού εμπορίου. Ειδικά οι επιχειρήσεις του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, δικαιούνται μείωση του ενοικίου και για Ιούνιο, και για Ιούλιο, και για Αύγουστο. Μείωση ενοικίου για την 1η τους κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των παιδιών τους, δικαιούνται και όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε προσωρινή αναστολή.

3. Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, εκτός από αναστολή πληρωμής φόρων, η κυβέρνηση σχεδιάζει να καλύψει το κράτος κατά 1/3 τις απώλειες που είχαν, με βάση τα μισθωτήρια συμβόλαια. Αν το νόμιμο συμβόλαιο αναγράφει πχ ενοίκιο 500 ευρώ το μήνα και έχασε κάποιος πχ 1.000 ευρώ ως τον Ιούλιο (40% ή 200 ευρώ Χ 5 μήνες από Μάρτιο έως Ιούλιο) στο β΄εξάμηνο φέτος ο ιδιοκτήτης δεν θα πληρώσει φόρους αξίας 333 ευρώ, είτε για φόρους εισοδήματος είτε για ΕΝΦΙΑ, όταν ξεκινήσουν οι πληρωμές τους.

4. Μειώσεις a la cart έρχονται και στην προκαταβολή φόρου. Η ΑΑΔΕ θα εντοπίσει όσους έχασαν τόσα στο α΄εξάμηνο φέτος, ώστε να τους απαλλάξει από την υποχρέωση να πληρώσουν διπλάσιο φόρο -με βάση τα κέρδη του 2019 για τα κέρδη που δεν θα έχουν όμως το 2020.

5. Τουλάχιστον 10% θα πρέπει να μειωθούν και τα κόμιστρα στα μέσα μεταφοράς, λόγω μείωσης από 24% σε 13% του ΦΠΑ για 5 μήνες (Ιούνιος-Οκτώβριος 2020). Η πτώση του πετρελαίου θα μπορούσε να ενισχύσει την πτώση αυτή. Αλλά αντιθέτως οι κανόνες αραιής επιβίβασης ή η απροθυμία για μετακινήσεις με ΜΜΜ (αστικές ή υπεραστικές συγκοινωνίες, τραμ, μετρό, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία) θα μπορούσαν να μεταφέρουν επιπλέον κόστος στους χρήστες, για να μη διακοπούν ως ασύμφορα τα δρομολόγια με λιγοστούς ή καθόλου επιβάτες.

6. Πτώση τιμών για να αυξηθούν οι πωλήσεις αναμένονται και για τα καφέ, τα τουριστικά πακέτα ή τα σερβιριζόμενα ροφήματα, χυμούς και μη αλκοολούχα ποτά, αν φυσικά μεταφερθούν από τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις οι μειώσεις ΦΠΑ από 24% σε 13% στις τελικές τιμές για τους Έλληνες και τους ξένους καταναλωτές.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εξήγγειλε χθες και «ομπρέλα προστασίας» για όλους τους δανειολήπτες που έχουν βάλει υποθήκη το σπίτι τους και πλήττονται από την κρίση. Και όπως αποκαλύπτει η Έκθεση Προόδου που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη από την Κομισιόν, η κυβέρνηση έχει συζητήσει ήδη με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο με τους θεσμούς και από την 1η Ιουλίου θα λειτουργεί ειδική πλατφόρμα για να υποδεχθεί τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει ότι το Κράτος θα επιδοτεί, για ορισμένο χρονικό διάστημα, σημαντικό μέρος των μηνιαίων δόσεων όσων πλήττονται από τις συνέπειες του κορωνοϊού, και έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία.

Όπως αναφέρεται στην 6η έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας, τα κριτήρια επιλογής θα είναι μεταξύ άλλων,

· το οικογενειακό εισόδημα,
· η αξία της ακίνητης περιουσίας αλλά και
· το υπόλοιπο του δανείου, δηλαδή τι προκατέβαλε ο δανειολήπτης ή πόσο κοντά είναι πλέον στην εξόφληση.

Από 1ης Ιουλίου, θα ανοίξει και πλατφόρμα όπου οι πολίτες οι οποίοι θα πληρούν τα κριτήρια, θα υποβάλλουν αίτηση μέχρι 31 Ιουλίου, θα περνούν από έλεγχο αν πληρούν τα κριτήρια και, κατόπιν, η τράπεζα θα προχωρά σε αναδιάρθρωση του δανείου κρίνοντας κατά πόσο το συγκεκριμένο δάνειο είναι βιώσιμο και θα υποβάλλει σχετική πρόταση στον οφειλέτη.

Παράλληλα με το νέο αυτό πρόγραμμα, παρατείνεται και το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών.

Δείτε αναλυτικά το σχέδιο:
Δείτε εδώ το σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας

Το διάβασα στο protothema.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,565,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,24,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,617,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,30,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,35,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,65,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,27,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5702,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2273,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Σχέδιο 24 δισ. για την οικονομία με μειώσεις φόρων, εκπτώσεις ενοικίων, φθηνότερες μετακινήσεις
Σχέδιο 24 δισ. για την οικονομία με μειώσεις φόρων, εκπτώσεις ενοικίων, φθηνότερες μετακινήσεις
Σχέδιο 24 δισ. για την οικονομία με μειώσεις φόρων, εκπτώσεις ενοικίων, φθηνότερες μετακινήσεις
https://europost.gr/wp-content/uploads/2020/05/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-1280x720.jpg
https://i.ytimg.com/vi/mTt5sqWeShs/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/24_21.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/24_21.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content