Στα 18 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Στα 18 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

⍆Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα...Τρίτη 12 Μαΐου, είναι 18 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.744, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα. 

Από τα νέα ανακοινωθέντα κρούσματα, τα 12 αφορούν συρροή κρουσμάτων σε ευάλωτες ομάδες, ενώ τα 7 εντοπίστηκαν σε μέλη της ίδιας οικογένειας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 32 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 88 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε έναν νέο θάνατο από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 152. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 75 έτη, και το 93.4% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών. Εκ των θανόντων οι 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, ενώ oι 11 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 97% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

Από τα κρούσματα, το 56% είναι άνδρες ενώ τα 608 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1.378 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 106.054 κλινικά δείγματα.

Σχετικά με τις θεραπευτικές εξελίξεις, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε μερικά αισιόδοξα νέα. Συγεκριμένα, ο λοιμωξιολόγος ανέφερε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει πως υπάρχουν 4-5 θεραπείες που δείχνουν αρκετά υποσχόμενες και φαίνεται πως μπορούν να περιορίσουν τη βαρύτητα και τη διάρκεια της νόσου, χωρίς όμως να σκοτώνουν ή να εξαφανίζουν τον ιό.

Αναφερόμενος στο φάρμακο της ρεμδεσιβίρης, ο κ. Τσίοδρας είπε πως η χορήγηση θα γίνεται κάτω από αυστηρό έλεγχο και μόνον σε νοσοκομεία, ενώ μίλησε και για μία ομάδα έξι νοσοκομείων του Χονγκ Κονγκ που ανακοίνωσε ένα τριπλό σχήμα φαρμάκων, ένα κατά του HIV και δύο αντιικά, που φέρνει αισιόδοξα μηνύματα απέναντι σε ελαφριές και μέτριες περιπτώσεις της νόσου.

Ακόμα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δήλωσε πως υπάρχουν 8 υποψήφια εμβόλια που βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου.

Οι κανόνες που πρέπει να προσέξουμε τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα:

Να εξακολουθούμε να αποφεύγουμε τα ΜΜΜ, όταν είναι δυνατόν. Να προσπαθήσουμε να βρούμε εναλλακτικές, είτε αυτό λέγεται ποδήλατο, είτε περπάτημα κάποια απόστασης, ή οδήγηση με κάποιο ιδιωτικό μέσο.

Όταν πρέπει και είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ να το κάνουμε με τους κανόνες: τη χρήση μάσκας και την προσεκτική υγιεινή των χεριών.
Αλλά η χρήση μάσκας θα πρέπει να γίνεται με σωστό τρόπο –δεν πρέπει να είναι κάτω από τη μύτη ή το στόμα.
 
Πρέπει να έχουμε μαζί μας ένα αντισηπτικό, είτε μαντήλι είτε αλκοολούχο σε υγρή μορφή.
 
Να πλένουμε τα χέρια μας όταν βγάζουμε ή πριν βάλουμε τη μάσκα και να τη βάζουμε σε ένα σακουλάκι όταν δεν τη χρησιμοποιούμε. Αν δεν χρησιμοποιείται σωστά η μάσκα, κακό κάνει και όχι καλό. Και δεν είναι κατάλληλες για ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα ή παιδιά κάτω των 2 ετών.

Χρειάζεται πολλή προσοχή στην υγιεινή των χεριών. Να αποφεύγουμε επαφές με αντικείμενα και άψυχες επιφάνειες. Αυτόν τον καιρό δεν χρειάζονται χειραψίες και αγκαλιές. Οτιδήποτε ακουμπούμε, όπως πόμολα, κουμπιά και χειρολαβές, είναι δυνητικά μολυσμένα με τον ιό. Πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας οπωσδήποτε μετά από εξόδους από το σπίτι και επιστροφή σε αυτό και οποιαδήποτε επαφή με άψυχο περιβάλλον και φυσικά πριν αγγίξουμε το προσώπου μας.

Οπωσδήποτε ο κίνδυνος λοίμωξης από τον ιό είναι μικρότερος στους εξωτερικούς χώρους, αλλά όχι ανύπαρκτος. Καλό θα είναι όταν βγαίνουμε έξω για να περπατήσουμε να αποφεύγουμε χώρους που παρατηρείται υψηλός συγχρωτισμός.

Είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγουμε για αυτόν τον καιρό τις επαφές με πάρα πολλά διαφορετικά άτομα. Είναι καλό να περιοριστούμε σε έναν στενό κύκλο επαφών.

Η επιτήρηση της υγείας μας για συμπτώματα συμβατά με τον ιό συνεχίζεται. Όσο κυκλοφορεί ο ιός συμπτώματα ίωσης πρέπει να ελέγχονται για την παρουσία του ιού ώστε να γίνεται η κατάλληλη απομόνωση, η επικοινωνία με τον γιατρό και η θεραπεία, αν κριθεί απαραίτητη

Χαρδαλιάς: Από 18 Μαΐου οι μετακινήσεις σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, που πήρε τον λόγο μετά από τον Σωτήρη Τσιόδρα, από τις 18 Μαΐου θα επιτρέπεται η μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και στην Κρήτη.

Στόχος είναι, όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, να απελευθερωθεί η μετακίνηση στα νησιά από τις 25 Μαΐου.

Αναφερόμενος στη χθεσινή πρώτη ημέρα του δεύτερου σταδίου άρσης των μέτρων, κατά την οποία άνοιξαν σχολεία και πολλές επιχειρήσεις, είπε πως κύλησε σχετικά ομαλά, αν εξαιρέσει κανείς κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε κάποια σημεία πληρωμής λογαριασμών της ΔΕΗ, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα και έγκαιρα, όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά τους χώρους λατρείας, είπε ότι από την Κυριακή επιτρέπονται λειτουργίες αλλά και μυστήρια, γάμοι και βαφτίσεις.

Ενημέρωσε ότι παρατείνονται μέχρι τις 21 Μάιου τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας που αφορούν όσους διαμένουν σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

Το διάβασα στο www.zougla.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1714,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,29,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,560,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,22,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,613,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,24,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,33,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,60,Κόσμος,9088,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,10,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,23,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5698,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,975,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2266,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,440,Eco-News,2641,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Στα 18 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα
Στα 18 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα
Στα 18 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα
https://cdn.cnngreece.gr/media/com_news/story/2020/03/31/213525/main/2876337.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/18_64.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/18_64.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content