================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Μελέτη της WWF: Πώς η υπερεκμετάλλευση της φύσης οδηγεί σε νέες πανδημίες

⍆«Η απώλεια της φύσης και η έξαρση των πανδημιών» είναι το θέμα μιας πολύ... ενδιαφέρουσας έρευνας που πραγματοποίησε η οργάνωση WWF Ιταλίας, την ώρα που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού, σε επίπεδο δημόσιας υγείας αλλά και σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Τα αποτελέσματα αυτής της νέας έρευνας δείχνουν τη στενή σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στην υπερεκμετάλλευση της φύσης από τον άνθρωπο και την εμφάνιση των πανδημιών και επισημαίνουν την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η πιθανότητα εμφάνισης παρόμοιων επιδημιών στο μέλλον. Το WWF, μάλιστα, καλεί τις κυβερνήσεις να δεσμευτούν σε μια παγκόσμια συμφωνία η οποία θα προωθεί μια πιο βιώσιμη και αρμονική σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους και τη φύση.

Η παράνομη εμπορία και διακίνηση άγριων ζώων καθώς και η καταστροφή των οικοσυστημάτων θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως κι εμείς οι άνθρωποι, να προστατέψουμε και να αποκαταστήσουμε τα κατεστραμμένα οικοσυστήματα, αν θέλουμε να απομακρύνουμε παρόμοιους κινδύνους στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, η «Νέα Συμφωνία για τη Φύση και τον Άνθρωπο» που το WWF καλεί τις κυβερνήσεις να υπογράψουν, στοχεύει στο να μειωθεί το αποτύπωμα της ανθρώπινης δραστηριότητας στη Φύση κατά 50%, να σταματήσει η απώλεια φυσικών οικοτόπων και τέλος, να σταματήσει η απώλεια βιοποικιλότητας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, τα φυσικά οικοσυστήματα είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη κάθε μορφής ζωής στον πλανήτη, ενώ η υποβάθμιση ή η καταστροφή τους θέτει σε άμεσο κίνδυνο, την υγεία και την ευημερία του ανθρώπου, καθώς διευκολύνεται η ανάπτυξη και διάδοση νέων μολυσματικών ασθενειών.

Η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στον πλανήτη μας. Έχει υπολογιστεί ότι αλλοίωσε τα 3/4 της χερσαίας έκτασης της Γης και τα 2/3 των ωκεανών, φέρνοντας τα άγρια ζώα πιο κοντά με τους ανθρώπους, διευκολύνοντας, έτσι, τη μετάδοση ασθενειών.

«Καθώς οι καταστροφικές συνέπειες της σημερινής πανδημίας του κορονοϊού μελετώνται ακόμα, είναι κρίσιμης σημασίας να βρούμε παράλληλα χρόνο για να αναλογιστούμε τη σχέση μας με τη φύση. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να δούμε τι μαθήματα έχει να μας διδάξει η τραγική αυτή κρίση ώστε, να αποτρέψουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Ένας υγιής πλανήτης είναι το θεμέλιο της δικής μας υγείας και ευημερίας», δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, γενικός διευθυντής του WWF Ελλάς.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
Μελέτη της WWF: Πώς η υπερεκμετάλλευση της φύσης οδηγεί σε νέες πανδημίες Reviewed by ploumistos.com on 10:58 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.