To άγχος δεν σε αφήνει να κοιμηθείς; 5 tips από τον ψυχίατρο Irshaad Ebrahim για καλύτερο ύπνο

To άγχος δεν σε αφήνει να κοιμηθείς; 5 tips από τον ψυχίατρο Irshaad Ebrahim για καλύτερο ύπνο

⍆Ο ύπνος δεν είναι για όλους απλή υπόθεση, ειδικά αν υποφέρουμε από άγχος. Και το ερώτημα... είναι: Πώς θα καταφέρoυμε να κοιμόμαστε πιο εύκολα;Η θλιβερή αλήθεια του σήμερα μας θέλει να βρισκόμαστε σε κατάσταση απόγνωσης σχετικά με το πώς βιώνουμε το ζήτημα του ύπνου, ιδιαίτερα όταν αυτό σχετίζεται με το άγχος. 

Το άγχος δεν αποτελεί πλέον ένα προσωρινό συναίσθημα ως απάντηση σε ένα γεγονός που βραχυπρόθεσμα μας καταβάλει ψυχολογικά. Αντίθετα, πρόκειται για τον νούμερο ένα λόγο για τον οποίο ως κοινωνία δυσκολευόμαστε να απολαύσουμε τη σημασία του ύπνου και της ξεκούρασης.

Η σχέση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον ύπνο και το άγχος, ναι μεν είναι πλέον ευρέως γνωστή ως γεγονός. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως στη πλειοψηφία μας γνωρίζουμε πολύ λίγα ως προς τη συμπτωματολογία της κατάστασης αυτής. Και αν σε πρώτη φάση μοιάζει σε κάποιους αυτό αμελητέο, έχε υπόψιν σου πως το παρατεταμένο στρες προκαλεί διαταραχές στον ύπνο.
Η θεωρία του Νευροψυχίατρου Irshaad Ebrahim

Σύμφωνα με τον Νευροψυχίατρο Irshaad Ebrahim, όταν τα εσωτερικά μας νευροχημικά συστήματα λειτουργούν σε φυσιολογικά επίπεδα, έχουν την τάση να ρυθμίζουν τις βιολογικές διεργασίες του οργανισμού μας. Όπως αυτή του ύπνου, της όρεξης, της διάθεσης και φυσικά της ενεργειακής μας στάθμης. Όταν όμως το σώμα μας όπως και η ψυχολογία μας είναι καταβεβλημένες από το στρες, τότε οι ενεργειακές μας πηγές εκτρέπονται. Έτσι, προκαλείται διαταραχή στον ύπνο μας όπως και ριζικές αλλαγές στη διάθεσή μας.
Πώς μπορώ να σπάσω τον κύκλο «στρες-ύπνος»;

Πρόκειται για έναν αλληλένδετο φαύλο κύκλο, γνωστό και ως ‘stress-sleep’ cycle. Όσο το άγχος επηρεάζει τον ύπνο μας, άλλο τόσο και ο ύπνος μας επηρεάζεται από το άγχος μας. Εάν λοιπόν το κίνητρο είναι να βελτιώσουμε τον ύπνο εξαιτίας του στρες ή το αντίστροφο, τότε υπάρχουν μερικές αλλαγές που μπορούν να γίνουν στον τρόπο ζωής μας. Αλλά και στις καθημερινές μας συνήθειες.


Για ποιο λόγο μου συμβαίνει;

Η αϋπνία σου μπορεί να οφείλεται σε διάφορες καταστάσεις. Σύμφωνα με το Διαγνωστικό Στατιστικό Εγχειρίδιο για τις Ψυχιατρικές Διαταραχές, 5η έκδοση (American Psychiatric Association, 2013), η Διαταραχή αϋπνίας μπορεί να οφείλεται σε:

Oργανικές αιτίες: χρόνιος πόνος, άσθμα, διαβήτης, υπερθυρεοειδισμός, κλπ.
Φάρμακα: Ορισμένες φαρμακευτικές ουσίες έχουν συνδεθεί με επεισόδια αϋπνίας. (Π.χ ορισμένα αντικαταθλιπτικά, φάρμακα για την πίεση, το άσθμα, αντισταμινικά. Όπως και τα συμπληρώματα διατροφής για τον έλεγχο του βάρους τα οποία είναι πιθανό να περιέχουν καφεΐνη ή άλλα διεγερτικά που επηρεάζουν τον ύπνο.

Καφεΐνη, νικοτίνη, αλκοόλ: Ο καφές, το τσάι όπως και τα αναψυκτικά λειτουργούν ως διεγερτικά. Η υπερβολική κατανάλωση αυτών μπορεί πραγματικά να επηρεάσει τον ύπνο.

Ψυχικές διαταραχές: Η κατάθλιψη, οι αγχώδεις διαταραχές όπως και η διαταραχή μετατραυματικού στρες είναι μερικές από τις διαταραχές που μπορεί να προκαλούν αναστάτωση στον ύπνο.

Ηλικιακές αλλαγές: Όσο μεγαλώνουμε αλλάζουμε, κατά τον ίδιο τρόπο αλλάζουν και οι καθημερινές μας συνήθειες. Μάλιστα, οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν αϋπνία. Αυτό λόγω των ορμονικών αλλαγών κατά την εγκυμοσύνη αλλά και την εμμηνόπαυση.

Τρόπος ζωής: Άστατο πρόγραμμα, φωτισμός, θόρυβος, θερμοκρασία, διατροφή.

Aσφαλώς χρειάζεται αξιολόγηση από κάποιον ειδικό για όλα τα παραπάνω και στη συνέχεια αν χρειαστεί εξατομικευμένη παρέμβαση για να βρεθούν οι αιτίες της αϋπνίας.
Οι 5 κορυφαίες συμβουλές του Dr. Irshaad Ebrahim για έναν καλύτερο ύπνο:

Σταθερό πρόγραμμα ύπνου (ώρα αφύπνισης και ώρα κατάκλισης), το οποίο θα διατηρείται όσο γίνεται και τα Σαββατοκύριακα.

Διαμόρφωση του υπνοδωματίου ώστε να είναι τακτοποιημένο και χαλαρωτικό. Αποφυγή ηλεκτρονικών συσκευών λίγο πριν τον ύπνο.

Αποφυγή ή περιορισμός καφεΐνης, νικοτίνης και άλλων ουσιών. Τα προϊόντα τα οποία βασίζονται στη βαλεριάνα μπορούν να φανούν εξίσου βοηθητικά όσων αφορά την μείωση του άγχους.

Ο διαλογισμός και οι διαφραγματικές αναπνοές. Ειδικά τις πρωινές ώρες μπορούν να φανούν βοηθητικές στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης, όπως και του στρες, προάγοντας έτσι την χαλάρωση που επιζητεί το άτομο.

Τέλος, η σωματική δραστηριότητα είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να βοηθήσουμε το σώμα μας να ισορροπήσει τα επίπεδα των ορμονών μας. Η άσκηση βοηθάει στη μείωση του άγχους και κατ΄επέκταση στην αϋπνία, καθώς απελευθερώνονται ενδορφίνες όπως και άλλες χημικές ουσίες στον εγκέφαλό μας. Οι ουσίες αυτές είναι ευεργετικές για τη ρύθμιση της διάθεσής μας.

Το διάβασα στο www.savoirville.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,538,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2149,ΑΠΟΨΕΙΣ,115,Άρθρα,832,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,194,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,942,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,218,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1015,ΒΙΝΤΕΟ,578,ΒΟΛΟΣ,103,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1865,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,282,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,2058,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,88,ΖΩΗ,239,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,125,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,114,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1261,Κόσμος,10286,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,61,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,834,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1709,Πολιτική,6957,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6284,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,91,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,73,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1311,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3385,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,96,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,126,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,812,Eco-News,2962,GP - info,5,voice healing therapy,91,
ltr
item
Ploumistos.com: To άγχος δεν σε αφήνει να κοιμηθείς; 5 tips από τον ψυχίατρο Irshaad Ebrahim για καλύτερο ύπνο
To άγχος δεν σε αφήνει να κοιμηθείς; 5 tips από τον ψυχίατρο Irshaad Ebrahim για καλύτερο ύπνο
To άγχος δεν σε αφήνει να κοιμηθείς; 5 tips από τον ψυχίατρο Irshaad Ebrahim για καλύτερο ύπνο
https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/57e41ca0cd0f689a2ff3a9de/1550007233950-3JDTWQ3S66G8YC4P8E0V/ke17ZwdGBToddI8pDm48kFmfxoboNKufWj-55Bgmc-J7gQa3H78H3Y0txjaiv_0fDoOvxcdMmMKkDsyUqMSsMWxHk725yiiHCCLfrh8O1z4YTzHvnKhyp6Da-NYroOW3ZGjoBKy3azqku80C789l0iXS6XmVv7bUJ418E8Yoc1hjuviiiZmrL38w1ymUdqq4JaGeFUxjM-HeS7Oc-SSFcg/nov8blog.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/04/to-5-tips-irshaad-ebrahim.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/04/to-5-tips-irshaad-ebrahim.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content