Fake η υπόθεση του Ιάπωνα νομπελίστα

Fake η υπόθεση του Ιάπωνα νομπελίστα

⍆Διεθνείς διαστάσεις πήρε το δημοσίευμα με θέμα την υποτιθέμενη, τελικά...δήλωση του Ιάπωνα καθηγητή Φυσιολογίας και Ιατρικής και Νομπελίστα Tasuku Honjo , σύμφωνα με την οποία ο Covid-19 είναι προϊόν εργαστηρίου.

Ωστόσο, πριν από λίγες ώρες το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε ενδελεχή έρευνα του κατέδειξε ότι η συγκεκριμένη είδηση είναι ψευδής, και ότι ο Ιάπωνας επιστήμονας ποτέ δεν προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση - αντιθέτως, ένας πλαστός λογαριασμός στο twitter που αποδόθηκε σε αυτόν, ήταν ο «υπεύθυνος» για τη διασπορά του fake news.Προηγήθηκαν ψευδείς αναρτήσεις στο facebook σαν την παρακάτω που έκαναν τον γύρο του κόσμου.


Εν τέλει, η εν λόγω είδηση δυστυχώς αναπαράχθηκε σύμφωνα με το AFP τουλάχιστον 10.000 φορές στο Διαδίκτυο, τόσο στα κοινωνικά δίκτυα όσο και σε έγκυρες δημοσιογραφικές ιστοσελίδες. Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι βρήκαν μάλιστα ότι έχει ήδη μεταφραστεί σε περισσότερες από 5 γλώσσες.

Από αλυσιδωτή αντίδραση και το zougla.gr δημοσίευσε αυτό το fake new, εμπιστευόμενο πολύ γνωστό και έγκυρο διεθνές μέσο ενημέρωσης, το οποίο κι αυτό με τη σειρά του είχε πέσει στην ίδια παγίδα.

Τελικά, το ίδιο το Πανεπιστήμιο του Κιότο της Ιαπωνίας αναγκάστηκε να προβεί πρόσφατα σε επίσημη ανακοίνωση, η οποία αποδίδεται στον καθηγητή και στην οποία διαψεύδεται η εν λόγω δήλωση.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Είμαι πολύ λυπημένος που το όνομα μου, όσο και του πανεπιστημίου, χρησιμοποιήθηκε για τη διασπορά ψευδών κατηγοριών και παραπληροφόρησης. Είναι καιρός όλοι όσοι αφιερώνουμε την καριέρα μας στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής έρευνας, να εργαστούμε απέναντι στον κοινό εχθρό. Δεν πρέπει να καθυστερούμε ούτε στιγμή στις προσπάθειες για να σώσουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας. Σε αυτό το στάδιο, η διασπορά ανυπόστατων ισχυρισμών που αφορούν στην προέλευση του ιού είναι επικίνδυνα παραπλανητική»

Η ψευδής είδηση

Η ψευδής είδηση είναι η ακόλουθη:

«Ο Ιάπωνας καθηγητής Φυσιολογίας και Ιατρικής Tasuku Honjo προκάλεσε αίσθηση στα media σήμερα λέγοντας πως ο κορωνοϊός δεν είναι φυσικός. Αν ήταν φυσικός, δεν θα επηρέαζε όλον τον κόσμο κατά αυτόν τον τρόπο. Γιατί, ανάλογα με τη φύση, το κλίμα διαφέρει ανάμεσα στις χώρες. Αν ήταν φυσικός, τότε θα επηρέαζε μόνο τις χώρες που έχουν παρόμοιο κλίμα με την Κίνα. Αντ' αυτού, εξαπλώνεται σε χώρες όπως η Ελβετία με τον ίδιο τρόπο που εξαπλώνεται σε περιοχές με έρημο. Αν ήταν φυσικός, τότε θα είχε εξαπλωθεί σε παγωμένες περιοχές, αλλά θα είχε εξαφανιστεί στις πιο θερμές περιοχές.

«Έχω κάνει 40 χρόνια έρευνας σε ζώα και ιούς. Δεν είναι φυσιολογικό. Είναι κατασκευασμένο και ο ιός είναι τελείως τεχνητός. Δουλεύω 4 χρόνια στο εργαστήριο της Γιουχάν στην Κίνα. Γνωρίζω όλο το προσωπικό αυτού του εργαστηρίου καλά. Τηλεφώνησα σε όλους μετά από το συμβάν με τον κορωνοϊό, αλλά όλα τα νούμερα είναι απενεργοποιημένα εδώ και τρεις μήνες. Είναι πλέον κατανοητό πως όλοι αυτοί οι τεχνικοί έχουν πεθάνει», υποστηρίζει ο κ. Honjo.

«Σύμφωνα με όλες τις γνώσεις και την έρευνα μου μέχρι στιγμής, μπορώ να πω με σιγουριά πως ο κορωνοϊός δεν είναι φυσικός. Δεν προήλθε από τις νυχτερίδες. Η Κίνα τον έφτιαξε. Αν αυτό που λέω σήμερα αποδειχθεί ψευδές τώρα ή ακόμα και αφότου πεθάνω, η κυβέρνηση μπορεί να αποσύρει το βραβείο Νόμπελ μου. Αλλά η Κίνα λέει ψέματα και μια μέρα η αλήθεια θα αποκαλυφθεί σε όλους», καταλήγει.

Ο Tasuku Honjo είναι γνωστός για την έρευνα του πάνω σε διάφορες πρωτεΐνες και κυρίως για την εξακρίβωση του programmed cell death protein 1 (PD-1), καθώς και των cytokines: IL-4 και IL-5.

Το 2018 βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής, μαζί με τον James P. Allison».

Το διάβασα στο www.zougla.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,357,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1721,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,34,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,38,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,42,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9095,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,33,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5707,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2284,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,20,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,450,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Fake η υπόθεση του Ιάπωνα νομπελίστα
Fake η υπόθεση του Ιάπωνα νομπελίστα
Fake η υπόθεση του Ιάπωνα νομπελίστα
https://www.zougla.gr/assets/images/2860161.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/04/fake.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/04/fake.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content