Fake η υπόθεση του Ιάπωνα νομπελίστα

Fake η υπόθεση του Ιάπωνα νομπελίστα

⍆Διεθνείς διαστάσεις πήρε το δημοσίευμα με θέμα την υποτιθέμενη, τελικά...δήλωση του Ιάπωνα καθηγητή Φυσιολογίας και Ιατρικής και Νομπελίστα Tasuku Honjo , σύμφωνα με την οποία ο Covid-19 είναι προϊόν εργαστηρίου.

Ωστόσο, πριν από λίγες ώρες το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε ενδελεχή έρευνα του κατέδειξε ότι η συγκεκριμένη είδηση είναι ψευδής, και ότι ο Ιάπωνας επιστήμονας ποτέ δεν προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση - αντιθέτως, ένας πλαστός λογαριασμός στο twitter που αποδόθηκε σε αυτόν, ήταν ο «υπεύθυνος» για τη διασπορά του fake news.Προηγήθηκαν ψευδείς αναρτήσεις στο facebook σαν την παρακάτω που έκαναν τον γύρο του κόσμου.


Εν τέλει, η εν λόγω είδηση δυστυχώς αναπαράχθηκε σύμφωνα με το AFP τουλάχιστον 10.000 φορές στο Διαδίκτυο, τόσο στα κοινωνικά δίκτυα όσο και σε έγκυρες δημοσιογραφικές ιστοσελίδες. Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι βρήκαν μάλιστα ότι έχει ήδη μεταφραστεί σε περισσότερες από 5 γλώσσες.

Από αλυσιδωτή αντίδραση και το zougla.gr δημοσίευσε αυτό το fake new, εμπιστευόμενο πολύ γνωστό και έγκυρο διεθνές μέσο ενημέρωσης, το οποίο κι αυτό με τη σειρά του είχε πέσει στην ίδια παγίδα.

Τελικά, το ίδιο το Πανεπιστήμιο του Κιότο της Ιαπωνίας αναγκάστηκε να προβεί πρόσφατα σε επίσημη ανακοίνωση, η οποία αποδίδεται στον καθηγητή και στην οποία διαψεύδεται η εν λόγω δήλωση.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Είμαι πολύ λυπημένος που το όνομα μου, όσο και του πανεπιστημίου, χρησιμοποιήθηκε για τη διασπορά ψευδών κατηγοριών και παραπληροφόρησης. Είναι καιρός όλοι όσοι αφιερώνουμε την καριέρα μας στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής έρευνας, να εργαστούμε απέναντι στον κοινό εχθρό. Δεν πρέπει να καθυστερούμε ούτε στιγμή στις προσπάθειες για να σώσουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας. Σε αυτό το στάδιο, η διασπορά ανυπόστατων ισχυρισμών που αφορούν στην προέλευση του ιού είναι επικίνδυνα παραπλανητική»

Η ψευδής είδηση

Η ψευδής είδηση είναι η ακόλουθη:

«Ο Ιάπωνας καθηγητής Φυσιολογίας και Ιατρικής Tasuku Honjo προκάλεσε αίσθηση στα media σήμερα λέγοντας πως ο κορωνοϊός δεν είναι φυσικός. Αν ήταν φυσικός, δεν θα επηρέαζε όλον τον κόσμο κατά αυτόν τον τρόπο. Γιατί, ανάλογα με τη φύση, το κλίμα διαφέρει ανάμεσα στις χώρες. Αν ήταν φυσικός, τότε θα επηρέαζε μόνο τις χώρες που έχουν παρόμοιο κλίμα με την Κίνα. Αντ' αυτού, εξαπλώνεται σε χώρες όπως η Ελβετία με τον ίδιο τρόπο που εξαπλώνεται σε περιοχές με έρημο. Αν ήταν φυσικός, τότε θα είχε εξαπλωθεί σε παγωμένες περιοχές, αλλά θα είχε εξαφανιστεί στις πιο θερμές περιοχές.

«Έχω κάνει 40 χρόνια έρευνας σε ζώα και ιούς. Δεν είναι φυσιολογικό. Είναι κατασκευασμένο και ο ιός είναι τελείως τεχνητός. Δουλεύω 4 χρόνια στο εργαστήριο της Γιουχάν στην Κίνα. Γνωρίζω όλο το προσωπικό αυτού του εργαστηρίου καλά. Τηλεφώνησα σε όλους μετά από το συμβάν με τον κορωνοϊό, αλλά όλα τα νούμερα είναι απενεργοποιημένα εδώ και τρεις μήνες. Είναι πλέον κατανοητό πως όλοι αυτοί οι τεχνικοί έχουν πεθάνει», υποστηρίζει ο κ. Honjo.

«Σύμφωνα με όλες τις γνώσεις και την έρευνα μου μέχρι στιγμής, μπορώ να πω με σιγουριά πως ο κορωνοϊός δεν είναι φυσικός. Δεν προήλθε από τις νυχτερίδες. Η Κίνα τον έφτιαξε. Αν αυτό που λέω σήμερα αποδειχθεί ψευδές τώρα ή ακόμα και αφότου πεθάνω, η κυβέρνηση μπορεί να αποσύρει το βραβείο Νόμπελ μου. Αλλά η Κίνα λέει ψέματα και μια μέρα η αλήθεια θα αποκαλυφθεί σε όλους», καταλήγει.

Ο Tasuku Honjo είναι γνωστός για την έρευνα του πάνω σε διάφορες πρωτεΐνες και κυρίως για την εξακρίβωση του programmed cell death protein 1 (PD-1), καθώς και των cytokines: IL-4 και IL-5.

Το 2018 βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής, μαζί με τον James P. Allison».

Το διάβασα στο www.zougla.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,535,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2148,ΑΠΟΨΕΙΣ,115,Άρθρα,832,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,191,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,941,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,218,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1007,ΒΙΝΤΕΟ,567,ΒΟΛΟΣ,103,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1865,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,279,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,2055,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,87,ΖΩΗ,239,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,123,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,114,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1248,Κόσμος,10278,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,61,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,828,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1707,Πολιτική,6956,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6279,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,91,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,73,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1308,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3379,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,94,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,127,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,810,Eco-News,2959,GP - info,5,voice healing therapy,91,
ltr
item
Ploumistos.com: Fake η υπόθεση του Ιάπωνα νομπελίστα
Fake η υπόθεση του Ιάπωνα νομπελίστα
Fake η υπόθεση του Ιάπωνα νομπελίστα
https://www.zougla.gr/assets/images/2860161.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/04/fake.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/04/fake.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content