«Εμείς το προκαλέσαμε στον εαυτό μας», δηλώνει για τον κορωνοϊό κορυφαίος επιστήμονας βιοποικιλότητας

«Εμείς το προκαλέσαμε στον εαυτό μας», δηλώνει για τον κορωνοϊό κορυφαίος επιστήμονας βιοποικιλότητας.

⍆Το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων και η υπερβολική εισβολή της ανθρωπότητας στη φύση... ευθύνονται για την πανδημία κορωνοϊού, σύμφωνα με κορυφαίο επιστήμονα των ΗΠΑ που λέει «αυτό δεν είναι εκδίκηση της φύσης - το προκαλέσαμε στον εαυτό μας».

 Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν ότι δύο έως τέσσερις νέοι ιοί δημιουργούνται κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης παραβίασης του φυσικού κόσμου και οποιοσδήποτε από αυτούς θα μπορούσε να μετατραπεί σε πανδημία, σύμφωνα με τον Thomas Lovejoy, ο οποίος επινόησε τον όρο «βιολογική ποικιλομορφία» το 1980 και αναφέρεται συχνά ως νονός της βιοποικιλότητας. 

 «Αυτή η πανδημία είναι συνέπεια της επίμονης και υπερβολικής εισβολής στη φύση και του τεράστιου παράνομου εμπορίου άγριων ζώων, και ιδίως των αγορών άγριας ζωής, των υγρών αγορών (wet markets) της νότιας Ασίας και των αγορών με κρέας της Αφρικής. Είναι αρκετά προφανές, ήταν ζήτημα χρόνου πριν συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Lovejoy, του Ιδρύματος των Ηνωμένων Εθνών και καθηγητής περιβαλλοντικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο George Mason.

Τα σχόλιά του έρχονται να σηματοδοτήσουν την κυκλοφορία μιας έκθεσης από το Κέντρο Αμερικανικής Προόδου, που υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση του εμπορίου άγριων ζώων για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πανδημιών. Οι λεγόμενες «υγρές αγορές» είναι παραδοσιακές αγορές που πωλούν ζωντανά ζώα (εκτρεφόμενα και άγρια) καθώς και φρέσκα φρούτα, λαχανικά και ψάρια, συχνά σε ανθυγιεινές συνθήκες. 

Βρίσκονται σε όλη την Αφρική και την Ασία, παρέχοντας τροφή για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Η αγορά στο Γουχάν που πιστεύεται ότι ήταν η πηγή του Covid-19 περιείχε έναν αριθμό άγριων ζώων, όπως αλεπούδες, αρουραίους, σκίουρους, κουτάβια λύκων και σαλαμάνδρες. Ο Lovejoy είπε ότι ο διαχωρισμός άγριων ζώων από εκτρεφόμενα ζώα σε αγορές θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι θα υπήρχαν λιγότερα νέα είδη για τους ιούς. «Τα οικόσιτα ζώα μπορούν να αποκτήσουν αυτούς τους ιούς, αλλά αν ήταν τα μόνα στην αγορά, θα μείωνε πραγματικά την μετάδοση από ένα άγριο ζώο σε ένα εξημερωμένο ζώο».

Ο επιστήμονας, αναφέρει στον Guardian πως το θέμα είναι να μειωθούν ορισμένες δραστηριότητες, οπότε η πιθανότητα αυτού του είδους άλματος να γίνεται αρκετά μικρή, τόσο ώστε να μην έχει σημασία. «Η μεγάλη δυσκολία είναι ότι αν τις καταργήσουμε - κάτι που θα ήταν το ιδανικό - θα αντικατασταθούν με μαύρες αγορές και αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί επειδή είναι κρυφές».

 «Δεν είναι εκδίκηση της φύσης, το προκαλέσαμε στον εαυτό μας. Η λύση είναι μια προσέγγιση που θα σέβεται τη φύση, η οποία περιλαμβάνει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και όλα τα υπόλοιπα θέματα», δήλωσε ο Lovejoy. Τα σχόλιά του απηχούν αυτά μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Proceedings of the Royal Society νωρίτερα αυτό το μήνα που υποδηλώνει ότι η υποκείμενη αιτία της παρούσας πανδημίας ήταν πιθανό να είναι η αυξημένη ανθρώπινη επαφή με την άγρια φύση. Οι ειδικοί είναι διχασμένοι σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του τεράστιου εμπορίου ζώων, με πολλούς να ανησυχούν ότι οι φτωχότεροι κινδυνεύουν περισσότερο από την καταστολή.

Η επείγουσα δράση για το εμπόριο άγριων ζώων είναι σαφώς απαραίτητη, δήλωσε η Δρ. Amy Dickman, βιολόγος διατήρησης από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αλλά ανησυχεί από τις εκκλήσεις για αδιάκριτες απαγορεύσεις εμπορίου άγριων ζώων. Είναι μια από τους περισσότερους από 250 που έχουν υπογράψει μια ανοιχτή επιστολή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στο Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών λέγοντας ότι κάθε μετάβαση πρέπει να συμβάλει - και όχι να υπονομεύσει - την επιβίωση των πιο ευάλωτων ανθρώπων του κόσμου, πολλοί από τους οποίους εξαρτώνται από άγριους πόρους για επιβίωση.

 Η επιστολή αναφέρει: «Ο Covid-19 επιφέρει άνευ προηγουμένου κοινωνικό και οικονομικό κόστος σε χώρες και κοινότητες, με τους φτωχότερους και πιο ευάλωτους να πλήττονται περισσότερο. Η υποψία για σύνδεση του ιού με μια κινεζική αγορά οδήγησε σε εκκλήσεις για απαγόρευση των "υγρών αγορών" και περιορισμό ή τερματισμό του εμπορίου, της φαρμακευτικής χρήσης και της κατανάλωσης άγριων ζώων. Ωστόσο, οι απαγορεύσεις χωρίς διακρίσεις και οι περιορισμοί κινδυνεύουν να είναι άνισοι και αναποτελεσματικοί»

Το διάβασα στο www.lifo.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1080,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,816,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,902,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: «Εμείς το προκαλέσαμε στον εαυτό μας», δηλώνει για τον κορωνοϊό κορυφαίος επιστήμονας βιοποικιλότητας
«Εμείς το προκαλέσαμε στον εαυτό μας», δηλώνει για τον κορωνοϊό κορυφαίος επιστήμονας βιοποικιλότητας
«Εμείς το προκαλέσαμε στον εαυτό μας», δηλώνει για τον κορωνοϊό κορυφαίος επιστήμονας βιοποικιλότητας.
https://www.lifo.gr/icache/520/345/1/1621838_agora_asia.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/04/blog-post_985.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/04/blog-post_985.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content