''Η Άγκυρα θέλει να μας οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο'' - Μαζική μεταφορά μεταναστών στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου

''Η Άγκυρα θέλει να μας οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο'' - Μαζική μεταφορά μεταναστών στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου

⍆Μόνο τυχαίες δεν ήταν οι χθεσινές κινήσεις της Τουρκίας στην Α. Μεσόγειο όπως... ανέφερε πρώτο χθες το Πενταπόσταγμα. Η Τουρκία όπως φαίνεται θέλει να δημιουργήσει ''θερμό'' επεισόδιο, καθώς μια σπασμωδική ενέργεια εκ μέρους της Άγκυρας που θα ανέβαζε το θερμόμετρο των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο ''κόκκινο'', μπορεί να βοηθούσε τον Ρ.Τ. Ερντογάν να συσπειρώσει τον τουρκικό λαό, που αυτή την στιγμή στρέφεται εναντίον του, λόγω της οικονομικής κρίσης και του Covid-19.

Τουρκικά F-16, απογειώθηκαν από τις βάσεις τους, μαζί με τρία από τα επτά ιπτάμενα τάνκερ που διαθέτουν και πέταξαν νότια της Κρήτης, προσεγγίζοντας τις ακτές της Λιβύης. Εκεί τα μαχητικά έκαναν εναέριο ανεφοδιασμό και στη συνέχεια μαζί με τα ιπτάμενα τάνκερ επέστρεψαν στη βάση τους.

Ταυτόχρονα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά και νοτίως της Κρήτης (Λιβυκό πέλαγος), όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής από το ΓΕΕΘΑ.

Το κρεσέντο της επιθετικότητας των γειτόνων συνεχίστηκε έως αργά το απόγευμα με νέες πτήσεις πάνω από Χίο, Φαρμακονήσι, Λειψούς, Αρκιούς, Γρυλούσα, Ανθρωποφάγους και Φούρνους. Πάνω από τη Χίο μάλιστα πέταξαν δύο φορές ακόμα και σε χαμηλό ύψος 5000 ποδών.

Εννέα ήταν τα οπλισμένα Τουρκικά μαχητικά τα οποία πέταξαν στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο ανάμεσά τους πέντε που πραγματοποίησαν τις πτήσεις πάνω από τα ακριτικά μας νησιά.

Οι υπερπτήσεις πλέον εκτινάχθηκαν στις 228 μέσα στο 2020 ενώ σχεδόν καθημερινά καταγράφονται δεκάδες παραβιάσεις αλλά και εμπλοκές των Ελληνικών ‘’γερακιών’’ με οπλισμένα Τουρκικά μαχητικά.

Η συνεχής κλιμάκωση τους τελευταίους μήνες της επιθετικής συμπεριφοράς των γειτόνων στο Αιγαίο δείχνει όπως εκτιμά το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο ότι η Τουρκία έχει επιλέξει το δρόμο της όξυνσης και ενδεχομένως ακόμα και ενός ‘’θερμού’’ επεισοδίου, αναφέρει το newpost.gr.

Με στόχο να αναγκάσει την Αθήνα να συρθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. ‘’Δείχνουν να επιδιώκουν αντίδραση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων’’ τονίζουν στρατιωτικές πηγές. Η απόφαση να πετούν πλέον σχεδόν καθημερινά πάνω από μεγάλα Ελληνικά νησιά φαίνεται ότι ξεπερνά τη διάθεση αμφισβήτησης νησίδων και ‘’γκριζαρίσματος’’ συγκεκριμένων περιοχών.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία σε κάθε περίπτωση είτε πρόκειται για την τελευταία ακριτική βραχονησίδα είτε για τα μεγαλύτερα νησιά εκτελεί την αποστολή της με τον ίδιο τρόπο και με απόλυτη ψυχραιμία. Αναγνώριση και αναχαίτιση των ‘’εισβολέων’’ με τους Έλληνες αεροπόρους να λειτουργούν ψύχραιμα και με απόλυτο επαγγελματισμό. Ακόμα και όταν βλέπουν τα Τουρκικά μαχητικά να πετούν χαμηλά πάνω από Ελληνικά χωριά ενώ τα έχουν ήδη ‘’λοκάρει’’ με τα όπλα τους.

Μαζική μεταφορά μεταναστών στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου
«Η Τουρκία στέλνει και πάλι χιλιάδες μετανάστες προς την ΕΕ» είναι ο τίτλος άρθρου στην Berliner Morgenpost. Το άρθρο αναφέρεται στις προσπάθειες του Τούρκου Προέδρου Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν να στείλει μαζικά πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές με στόχο να περάσουν στην ΕΕ, ωστόσο όπως σημειώνει η εφημερίδα «το σχέδιο του Ερντογάν δεν πέτυχε. Επειδή η Ελλάδα δεν άνοιξε τα σύνορά της, η Τουρκία μετέφερε όσους είχαν στήσει προσωρινά σκηνές στην περιοχή και πάλι στο εσωτερικό. Θα έπρεπε να μπουν σε καραντίνα ήταν η επίσημη αιτιολόγηση. Τώρα λεωφορεία μεταφέρουν χιλιάδες μετανάστες από τους προσωρινούς σταθμούς καραντίνας πάλι προς τα δυτικά».

Και το άρθρο συνεχίζει: «Αυτή τη φορά όμως το ταξίδι δεν είναι προς τα ελληνικά χερσαία σύνορα. Αυτά εν τω μεταξύ έχουν θωρακιστεί ακόμα περισσότερα από ότι τον Μάρτιο. Τα λεωφορεία κατευθύνονται στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου. Από εκεί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να περάσουν στα ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες των ΗΕ από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 12 Απριλίου του 2020 πέρασαν 7.569 μετανάστες από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά.

Στη συμφωνία που υπέγραψε η ΕΕ με την Τουρκία το 2016, η κυβέρνηση στην Άγκυρα είχε αναλάβει την υποχρέωση να αποτρέψει την ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων. Τώρα προφανώς κάνει το αντίθετο. Τα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούνται μαρτυρίες μεταναστών που λένε πως Τούρκοι αξιωματούχοι τους θέτουν ενώπιον της επιλογής να τους βάλουν φυλακή ή να τους στείλουν στις ακτές. Χιλιάδες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία που οργανώθηκαν από τις τουρκικές αρχές στις ακτές του Αιγαίου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων IHD στην Κωνσταντινούπολη επιβεβαίωσε πως εκατοντάδες μετανάστες μεταφέρθηκαν στις ακτές».

Το διάβασα στο www.pentapostagma.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: ''Η Άγκυρα θέλει να μας οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο'' - Μαζική μεταφορά μεταναστών στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου
''Η Άγκυρα θέλει να μας οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο'' - Μαζική μεταφορά μεταναστών στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου
''Η Άγκυρα θέλει να μας οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο'' - Μαζική μεταφορά μεταναστών στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου
https://www.pentapostagma.gr/sites/default/files/styles/main/public/2020-04/ah_64_4-1.jpg?itok=ka3zRVz2
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/04/blog-post_864.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/04/blog-post_864.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content