================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Κάλυψη του μισθού από το κράτος για εργαζομένους που θα μπουν σε ευέλικτα σχήματα εργασίας

⍆Τους τρόπους που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την επιδότηση θέσεων εργασίας αναλύει...
σε ρεπορτάζ η εφημερίδα «Τα Νέα» υπό τον τίτλο «Μισό ωράριο, όλος ο μισθός».

Αναφερόμενη στο θέμα η δημοσιογράφος της εφημερίδας Μαρία Βουργάνα τόνισε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να ανοίγει σταδιακά η αγορά και θα δούμε ένα νέο καθεστώς στην εργασία.

Οι εργαζόμενοι ίσως χρειαστεί να δουλέψουν σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον με λιγότερες ώρες εργασίας, κάτι που σημαίνει και μικρότερο μισθό. Εκεί, θα έρθει το κράτος με μία επιδότηση να καλύψει μέρος των απωλειών των εργαζομένων, από τη στιγμή που συμβάσεις πλήρους απασχόλησης θα μετατραπούν σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στο μοντέλο, το οποίο ήδη εφαρμόζεται στη Γερμανία. Σε αυτό βασίζονται οι μισές γερμανικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές ανάγκες λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Έτσι το κράτος με την βοήθεια κοινοτικού προγράμματος θα επιδοτεί τους εργαζομένους με ένα ποσό 40-60% του ποσού που χάνουν.

Το κοινοτικό πρόγραμμα θα ενεργοποιηθεί την 1η Ιουνίου και η Ελλάδα από το συνολικό κονδύλι των 100 δισ. διεκδικεί περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Κάλυψη του μισθού από το κράτος για εργαζομένους που θα μπουν σε ευέλικτα σχήματα εργασίας Reviewed by PLOUMISTOS on 11:12 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.