Ιταλία: Οργανώσεις ανησυχούν ότι η καραντίνα φιμώνει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Ιταλία: Οργανώσεις ανησυχούν ότι η καραντίνα φιμώνει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

⍆Στην Ιταλία παρατηρείται μεγάλη πτώση στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία... καθώς κοντεύει να συμπληρωθεί ένας μήνας καθολικής καραντίνας στη χώρα, προκαλώντας ανησυχία σε οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών ότι λόγω της κατάστασης τα θύματα δεν μπορούν να ζητήσουν βοήθεια.

Επικαλούμενη επίσημα στοιχεία, κοινοβουλευτική επιτροπή για τη βία κατά των γυναικών ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι καταγγελίες στην αστυνομία περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας μειώθηκαν σε 652 τις 22 πρώτες ημέρες του Μαρτίου, όταν ξεκίνησε η καραντίνα στην Ιταλία, σε σχέση με 1.157 την ίδια περίοδο το 2019.

Η Telefono Rosa, η μεγαλύτερη τηλεφωνική γραμμή παροχής βοήθειας σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ανακοίνωσε ότι τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε μειώθηκαν κατά 55% στα 496 τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου σε σχέση με 1.104 την ίδια περίοδο πέρυσι. Άλλες οργανώσεις βοήθειας επεσήμαναν ότι παρατήρησαν αντίστοιχες μειώσεις.

Η έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής ανέφερε ότι η τάση αυτή δεν σημαίνει μείωση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, αλλά μάλλον είναι ένα σημάδι ότι «τα θύματα βίας κινδυνεύουν να είναι πιο εκτεθειμένα στον έλεγχο και τις επιθέσεις από τους συντρόφους που τα κακομεταχειρίζονται».

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα σε αυτή την κατάσταση, και μάλλον το όχι μικρότερο από αυτά είναι η δυσκολία να ζητούν βοήθεια όταν όλοι είναι υποχρεωμένοι να μένουν σπίτι», επεσήμανε η Αλεσάντρα Σιμόνε διευθύντρια της υπηρεσίας αντιμετώπισης εγκλημάτων στην αστυνομία του Μιλάνου.

Η Βαλέρια Βαλέντε, η γερουσιαστής που προεδρεύει της κοινοβουλευτικής επιτροπής, επεσήμανε ότι πολιτιστικοί και κοινωνικοί παράγοντες στην Ιταλία καθιστούσαν ήδη από πριν δύσκολο για πολλές γυναίκες να καταγγέλλουν τη βία που υφίστανται.

Όμως η καραντίνα φαίνεται να ωθεί κάποιες γυναίκες που υπό άλλες συνθήκες θα προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν τους βίαιους συντρόφους τους να κάνουν υπομονή, πρόσθεσε.

«Πώς είναι δυνατόν μια γυναίκα που θέλει να καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία να κινηθεί; Με την καραντίνα μπορεί απλώς να έρθει σε επαφή με κέντρα κατά της βίας όταν πηγαίνει στο φαρμακείο ή να αγοράσει τρόφιμα», διερωτήθηκε η Βαλέντε.

Διαδοχικές κυβερνήσεις στην Ιταλία έχουν υιοθετήσει μεταρρυθμίσεις με στόχο να βελτιώσουν την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, όμως το 13,6% των γυναικών στη χώρα έχει υποστεί βία από πρώην ή νυν συντρόφους τους, σύμφωνα με την ιταλική στατιστική υπηρεσία.

«Παρατηρούμε δραστική μείωση στα τηλεφωνήματα των γυναικών διότι έχουν πολύ λιγότερη ελευθερία σε αυτή την κατάσταση της αναγκαστικής καραντίνας», επεσήμανε η Κιάρα Σενάγκι η οποία είναι υπεύθυνη για πέντε κέντρα της ένωσης Fondazione Somaschi στα οποία απευθύνονται θύματα ενδοοικογενειακής βίας μέσα και γύρω από το Μιλάνο. Η ίδια πρόσθεσε ότι τα τηλεφωνήματα προς την ένωση αυτή έχουν μειωθεί κατά 70%.

Κάποιες οργανώσεις και οι αρχές έχουν επισημάνει πως προσπάθησαν να βρουν άλλους τρόπους για να επικοινωνούν τα θύματα, όπως για παράδειγμα η εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων WhatsApp.

Εξάλλου η ιταλική αστυνομία έχει τροποποιήσει μια εφαρμογή η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε οι νέοι να καταγγέλλουν περιστατικά εκφοβισμού ή διακίνησης ναρκωτικών κοντά στα σχολεία τους για να μπορούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να στέλνουν μηνύματα ή φωτογραφίες χωρίς να το μαθαίνει ο σύντροφός τους.

Στην Ισπανία, όπου επίσης η αστυνομία παρατηρεί μείωση στον αριθμό των τηλεφωνημάτων για παροχή βοήθειας, οι αρχές δημιούργησαν μια υπηρεσία του WhatsApp για τις γυναίκες που είναι παγιδευμένες στο σπίτι, η οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Ισότητας, έχει παρατηρήσει αύξηση κατά 270% στα αιτήματα για συμβουλές από τότε που ξεκίνησε η καθολική καραντίνα.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,539,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2149,ΑΠΟΨΕΙΣ,115,Άρθρα,832,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,194,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,943,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,219,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1015,ΒΙΝΤΕΟ,578,ΒΟΛΟΣ,103,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1865,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,283,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,2059,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,88,ΖΩΗ,239,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,125,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,114,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1262,Κόσμος,10286,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,61,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,838,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1710,Πολιτική,6957,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6285,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,91,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,73,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1314,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3386,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,96,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,127,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,812,Eco-News,2962,GP - info,5,voice healing therapy,91,
ltr
item
Ploumistos.com: Ιταλία: Οργανώσεις ανησυχούν ότι η καραντίνα φιμώνει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας
Ιταλία: Οργανώσεις ανησυχούν ότι η καραντίνα φιμώνει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας
Ιταλία: Οργανώσεις ανησυχούν ότι η καραντίνα φιμώνει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας
https://img.documentonews.gr/unsafe/1000x600/smart/http://img.dash.documentonews.gr/documento/imagegrid/2020/04/05/5e89892a825e632eb1758402.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/04/blog-post_39.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/04/blog-post_39.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content