Πώς τα ανθρώπινα δικαιώματα δοκιμάζονται από τον κορωνοϊό – Τι δείχνει έρευνα του ΟΗΕ

Πώς τα ανθρώπινα δικαιώματα δοκιμάζονται από τον κορωνοϊό – Τι δείχνει έρευνα του ΟΗΕ

⍆Η πανδημία του κοροναϊού δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ως πρόφαση που θα επιτρέψει στα... ολοκληρωτικά κράτη να παραβιάσουν περαιτέρω τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών τους ή να καταπιέσουν την ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών, προειδοποίησε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Επιπλέον, τόνισε ότι αυτό που αρχικά ήταν υγειονομική κρίση, σταδιακά μετατρέπεται σε κρίση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Οι κυβερνητικές αντιδράσεις έχουν χαρακτηριστεί δυσανάλογες ως προς το μέγεθος της κρίσης σε περιπτώσεις χωρών όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ουγγαρία, η Τουρκία και η Νότιος Αφρικη.

Ο Γκουτέρες έχει ήδη καλέσει σε παγκόσμια εκεχειρία και έχει προειδοποιήσει για την αύξηση της οικογενειακής κακοποίησης ως αποτέλεσμα της πανδημίας, όμως συλλογικά ο ΟΗΕ έχει δεχθεί επικρίσεις για την αδυναμία του να ασκήσει επίδραση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Δυσανάλογες επιπτώσεις του ιού σε ορισμένες κοινότητες

Στην τελευταία του παρέμβαση σημείωσε: “ο ιός έχει δυσανάλογες επιπτώσεις σε ορισμένες κοινότητες εξαιτίας της αύξησης της ρητορικής μίσους, της στοχοποίησης ευάλωτων πληθυσμών και του κινδύνου που προκύπτει από τα υπερβολικά μέτρα ασφαλείας, πράγματα που υπονομεύουν την αντίδραση του συστήματος υγείας.»

Σε νέα του έκθεση για την Covid-19 και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο ΟΗΕ υπογραμμίζει τη χρήση φράσεων όπως “ασθένεια των ξένων” κατά την περιγραφή του ιού, δηλώνοντας ότι τέτοια σχόλια μπορούν να οδηγήσουν σε διακρίσεις, ξενοφοβία, ρατσισμό και επιθέσεις.

Κατά την δημοσίευση της έκθεσης ο Γκουτέρες ζήτησε κάθε καθεστώς έκτακτης ανάγκης να είναι ανάλογο προς την κρίση και ορισμένο χρονικά, με συγκεκριμένους στόχους και διάρκεια.
Αναγκαία η προστασία προσφύγων και μεταναστών

Αναγνώρισε την ανάγκη για περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών, όμως σημείωσε ότι το εύρος αυτών των περιορισμών μπορεί να μειωθεί μέσω αποτελεσματικών τεστ και στοχευμένων μέτρων καραντίνας. Ανέφερε ότι περισσότερες από 131 χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους, ενώ μόλις 30 κάνουν εξαιρέσεις για τους αιτούντες άσυλο.

Χιλιάδες είναι αυτοί που “έχουν επαναπροωθηθεί ή απελαθεί σε επικίνδυνα περιβάλλοντα από την αρχή της παρούσας κρίσης. Πρόσφυγες, εσωτερικώς εκτοπισμένα άτομα και μετανάστες ζουν σε συνθήκες συνωστισμού με περιορισμένη πρόσβαση σε προϊόντα υγιεινής και υπηρεσίες υγείας”, αναφέρει ο ΟΗΕ.

Κίνδυνος για λογοκρισία και κατάχρηση εξουσίας

Επιπλέον, σημειώνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν συλληφθεί υπό το πρόσχημα των fake news, δημοσιογράφοι, γιατροί, επαγγελματίες υγείας και ακτιβιστές ή μέλη της αντιπολίτευσης. Η διαδικτυακή επιτήρηση και οι επιθετικές πολιτικές για το διαδίκτυο σημειώνουν επίσης αύξηση. “Οι τεράστιες προσπάθειες για την εξάλειψη της παραπληροφόρησης μπορούν να οδηγήσουν σε εκούσια ή ακούσια λογοκρισία που υπονομεύει την εμπιστοσύνη”, συνεχίζει η έκθεση.

Η καλύτερη λύση, σύμφωνα με τον Γκουτέρες, είναι οι κυβερνήσεις να λειτουργήσουν με διαφάνεια στις προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας, δίνοντας τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση και την κοινωνία των πολιτών να ελέγξει διαδικτυακά τους υπεύθυνους.

Αν και ο ΟΗΕ αναγνωρίζει ότι οι νέες τεχνολογίες μπορούν να ενισχύσουν τη μάχη απέναντι στον ιό, μεταξύ άλλων εντοπίζοντας την εξάπλωσή του, “η χρήση τεχνητής νοημοσύνης και μαζικών δεδομένων για την επιβολή μέτρων ή την ιχνηλάτηση πληθυσμών που έχουν προσβληθεί από τον ιό, είναι ανησυχητικές”, προειδοποίησε.

Η έκθεση του ΟΗΕ σημειώνει επιπλέον ότι “υπάρχουν τεράστια περιθώρια κατάχρησης εξουσίας. Τα πράγματα που επιτρέπονται κατά τη διάρκεια μιας κρίσης μπορούν να αποτελέσουν κανονικότητα μετά το πέρας της.

Χωρίς επαρκές δίχτυ ασφαλείας, αυτές οι ισχυρές τεχνολογίες μπορούν να οδηγήσουν σε διακρίσεις, να καταστούν παραβιαστικές και να προσβάλουν την ιδιωτικότητά μας ή να χρησιμοποιηθούν εναντίον προσώπων ή ομάδων για αιτίες που δεν σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Το διάβασα στο www.tovima.gr
Η επαφή μας με τους Αρχαγγέλους και πως μπορούν να μας βοηθήσουν
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,344,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1683,ΑΠΟΨΕΙΣ,9,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,15,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,537,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,9,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,583,ΒΙΝΤΕΟ,139,ΒΟΛΟΣ,11,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1758,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,18,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΛΛΑΔΑ,95,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,6,ΕΡΕΥΝΕΣ,10,ΖΩΗ,25,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,1,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,28,Κόσμος,9007,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,11,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1465,Πολιτική,6751,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5648,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,950,Τοπικά,11646,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2222,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,14,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,9,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,405,Eco-News,2625,GP - info,5,voice healing therapy,10,
ltr
item
Ploumistos.com: Πώς τα ανθρώπινα δικαιώματα δοκιμάζονται από τον κορωνοϊό – Τι δείχνει έρευνα του ΟΗΕ
Πώς τα ανθρώπινα δικαιώματα δοκιμάζονται από τον κορωνοϊό – Τι δείχνει έρευνα του ΟΗΕ
Πώς τα ανθρώπινα δικαιώματα δοκιμάζονται από τον κορωνοϊό – Τι δείχνει έρευνα του ΟΗΕ
https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2020/04/24/ImgSrc-17.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/04/blog-post_385.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/04/blog-post_385.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content