================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Το BBC προκαλεί παγκόσμιο σάλο – Ταυτόχρονα προωθούνται τσιπάκια (ΒΙΝΤΕΟ)

⍆Η Βουλγαρία είναι η τελευταία χώρα που δοκιμάζει ένα βραχιολάκι με τσιπάκι,... το οποίο μπορεί να παρακολουθεί τους ανθρώπους, με αφορμή τον κορωνοϊό.

Όπως διαβάζουμε στο BBC, δεκάδες κάτοικοι, για αρχή, στην Σόφια θα λάβουν μια συσκευή, η οποία μπορεί να καταγράψει τις κινήσεις τους χρησιμοποιώντας τον εντοπισμό θέσης μέσω δορυφόρου (GPS).

Οι άνθρωποι εκπαιδεύονται στο να ζουν σε έναν καινούριο κόσμο, όπου η παρακολούθηση θα δείχνει αυτονόητη, καθώς, όπως μεταδίδεται και θα μεταδίδεται, γίνεται για το «καλό» μας.

Ήδη σε πολλές χώρες δοκιμάζονται παρόμοια βραχιολάκια για να βεβαιωθούν οι Αρχές πως οι άνθρωποι τηρούν τις εντολές, μένοντας στο σπίτι.

Στην Βουλγαρία θα χρησιμοποιήσουν το Comarch LifeWristbands, που αναπτύχθηκε στην Πολωνία.
Πέραν της επιβεβαίωσης ότι ένα άτομο μένει στο σπίτι, η συσκευή μπορεί να παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη και να χρησιμοποιείται για να καλεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Στην Νότια Κορέα, οι άνθρωποι που παραβιάζουν τους κανόνες φορούν βραχιόλι παρακολούθησης. Η συσκευή μπορεί να ειδοποιήσει τις αρχές εάν ο φορέας φεύγει από το σπίτι ή προσπαθεί να αφαιρέσει τη συσκευή.
Όλα αυτά υπενθυμίζουμε τα διαβάζουμε στο BBC!

Το αγγλικό ενημερωτικό δίκτυο γράφει επίσης πως ακτιβιστικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Privacy International, έχουν προειδοποιήσει ότι ο κορωνοϊός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «αρπαγή ισχύος», από ορισμένες κυβερνήσεις.

«Όταν τελειώσει ο κορωνοϊός, τέτοια έκτακτα μέτρα πρέπει να τερματιστούν», δήλωσε η Privacy International.

Ωστόσο, όπως μας λένε, ο κορωνοϊός δεν θα τελειώσει τόσο εύκολα!

Σε άλλες χώρες έχουν επιβληθεί τα εξής:

  • Βέλγιο: Οι κάτοικοι δοκιμάζουν ένα βραχιολάκι κοινωνικής απόστασης που δονείται αν φτάσει σε απόσταση 3 μέτρων.
  • Λιχτενστάιν: Ένας στους 10 κατοίκους θα έχει βραχιολάκι για να παρακολουθεί «την θερμοκρασία, την αναπνοή και τον καρδιακό ρυθμό και να την μεταδίδει σε εργαστήριο στην Ελβετία για περαιτέρω έρευνα».
  • Ινδία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή χιλιάδων ζωνών παρακολούθησης θέσης και θερμοκρασίας για άτομα σε καραντίνα.
  • Χονγκ Κονγκ: Η αστυνομία μπορεί να ειδοποιείται εάν άτομα που φορούν ηλεκτρονικό βραχιόλι με τσιπάκι φεύγουν από το σπίτι ενώ βρίσκονται σε καραντίνα!
  • Και στην Κύπρο έκαναν λόγο για βραχιολάκι κρατουμένου στους πολίτες.
Όλος ο κόσμος εκπαιδεύεται! Αργότερα δεν αποκλείεται ο εντοπισμός θέσης και η ιατρική και αστυνομική επιτήρηση να γίνεται μέσω εμφυτευμάτων.

Το διάβασα στο .el.gr
Το BBC προκαλεί παγκόσμιο σάλο – Ταυτόχρονα προωθούνται τσιπάκια (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by PLOUMISTOS on 3:48 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.