8 Πράγματα που Πρέπει να Υπενθυμίζεις στον Εαυτό σου Όταν Κάποιος σε Αμφισβητεί

8 Πράγματα που Πρέπει να Υπενθυμίζεις στον Εαυτό σου Όταν Κάποιος σε Αμφισβητεί

⍆Μπορεί να θέλεις να κάνεις μία νέα αρχή στη ζωή σου, σε οποιονδήποτε... τομέα, όπως να ξεκινήσεις μια καινούργια σχέση, ή να αρχίσεις ψυχοθεραπεία, ή να κάνεις μία εκπαίδευση, ή να γράψεις ένα βιβλίο, ή να χάσεις κιλά, ή οτιδήποτε άλλο. 

Ή μπορεί πάλι μόλις να βγήκες από μία δύσκολη φάση της ζωής σου, μια απώλεια, έναν χωρισμό, ένα πένθος… 

Και εκεί που θέλεις να γυρίσεις σελίδα, να κάνεις το νέο ξεκίνημα, έρχεται κάποιος –συνήθως δικός σου- άνθρωπος και σε αμφισβητεί. Αμφισβητεί το δυναμικό σου, τις δυνατότητές σου, τις ικανότητές σου, τις πιθανότητές σου να πετύχεις… Με λίγα λόγια σου βάζει ψυχολογική τρικλοποδιά και σε αφήνει εκεί, στο πάτωμα, να αναρωτιέσαι από πού σου ήρθε.

Όμως δε χρειάζεται να είναι έτσι! Μην αφήσεις κανέναν να σε απογοητεύσει και να σε αποθαρρύνει για κανέναν λόγο! Να οκτώ πράγματα που πρέπει να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου όταν κάποιος σε αμφισβητεί:

1. Ο άνθρωπος που σε κρίνει και σε κατακρίνει έχει διαφορετικές ιδέες, αξίες, και δίνει αλλιώτικο ορισμό στην επιτυχία από εσένα και, σε τελική, ζηλεύει το ελεύθερο πνεύμα σου που επιθυμεί μια νέα αρχή.

Μπορεί να είναι άνθρωποι μεγαλύτερο σε ηλικία από εσένα, ή συνομήλικοι σου που είναι τσακισμένοι από τη ζωή, που έκαναν οι ίδιοι πολλά λάθη, που απέτυχαν ή που δεν έχουν καλές σχέσεις και η γεύση της αποτυχίας επικρατεί στη ζωή και τον ψυχισμό τους. Σου δείχνουν περιφρόνηση γιατί κατακρίνοντας εσένα και το δυναμικό σου βρίσκουν δικαιολογία για τις δικές τους αποτυχίες.

2. Ο άνθρωπος που σε κρίνει και σε κατακρίνει θεωρεί ότι επειδή έκανες λάθη στο παρελθόν είσαι ανίκανος να πράξεις σωστά τώρα.

Όμως είσαι πολύ περισσότερα από τα λάθη του παρελθόντος σου! Είσαι πολύ περισσότερα από τα γεγονότα που έγιναν πριν. Ναι, ως έναν βαθμό κι εσύ, όπως και το άτομο που σε αμφισβητεί είσαι «παιδί του παρελθόντος σου», δηλαδή καθορίζεσαι από τις εμπειρίες σου. Παρόλα αυτά καθένας έχει τη δυνατότητα να μάθει από τα λάθη του, να επενδύσει στην αυτοβελτίωσή του και να εξελιχθεί. Ακόμα και αν έκανες λανθασμένες επιλογές ή λάθη στο παρελθόν αυτό δε σημαίνει ότι θα συνεχίσεις να κάνεις λάθη στο παρόν και το μέλλον. Η μάθηση και η εξέλιξη βασίζονται στα λάθη. Η νοοτροπία της εξέλιξης μας διαβεβαιώνει ότι μέσα από τα λάθη μας μπορούμε να βελτιωθούμε και να προσεγγίσουμε τη ζωή δυναμικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.

3. Ο άνθρωπος που σε κρίνει και σε κατακρίνει έχει τους δικούς του ψυχολογικούς περιορισμούς: πιθανότατα είναι άτομο ψυχικά μίζερο, στενόμυαλο, χωρίς καλοσύνη και αγάπη.

Οπότε μάλλον εσύ πρέπει να λυπάσαι εσύ αυτό το άτομο και όχι αυτό εσένα! Πρόκειται για άτομα που λειτουργούν με βάση την έλλειψη, την αδυναμία, την ανασφάλεια, το άγχος, τις αρνητικές σκέψεις και την καταστροφολογία. Δε μπορούν να δουν τη ζωή θετικά και αισιόδοξα, οπότε «τιμωρούν» εσένα που το κάνεις. Δε χρειάζεται να σε ενδιαφέρει η γνώμη τους! Το πιθανότερο είναι ότι οι ίδιοι δεν έχουν τολμήσει να κάνουν τις αλλαγές που θα ήθελαν στη ζωή τους και ζουν μια ψυχικά περιορισμένη ζωή, με όνειρα που δεν τα κυνήγησαν και επιθυμίες που δεν εκπλήρωσαν, οπότε προβάλλουν σε εσένα τις δικές τους ελλείψεις και αρνητικό τρόπο σκέψης. Όταν σου λένε ότι θα αποτύχεις κρίνουν με βάση τις δικές τους αποτυχίες και όχι με βάση του τι μπορείς εσύ να κάνεις.

4. Να θυμάσαι ότι είναι απλώς η γνώμη τους και το πώς βλέπουν τα πράγματα και τη ζωή.

Το ότι κάποιος, ο οποιοσδήποτε, δεν πιστεύει σε εσένα και τις δυνατότητές σου και θεωρεί ότι θα αποτύχεις είναι δικό του πρόβλημα και όχι δικό σου! Είναι απλώς μία εκτίμηση που κάνουν, αλλά γιατί εσύ να θεωρείς ότι είναι σωστή; Μάθε να εκτιμάς τον εαυτό σου και να αξιολογείς τις ικανότητές σου αντικειμενικά, χωρίς να περιμένεις τη γνώμη των άλλων. Να θυμάσαι ότι το δυναμικό που έχει κάθε άνθρωπος είναι απεριόριστο- είναι λοιπόν στο χέρι σου να το αξιοποιήσεις όπως εσύ νομίζεις. Και σε τελική, εσύ αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου. Δε χρειάζεσαι τη συναίνεση κάποιου άλλου.

5. Αξίζεις πολύ περισσότερη από τη γνώμη κάποιων ανθρώπων, ακόμα και αν είναι δικοί σου άνθρωποι.

Καλλιέργησε αυτογνωσία: να ξέρεις τόσο τα προτερήματα όσο και τα ελαττώματά σου, ώστε να μπορείς να πορεύεσαι με βάση τα δυνατά σου σημεία. Και φυσικά, να προσπαθείς να διορθώνεις τα αδύναμά σου σημεία. Αλλά το σίγουρο είναι ότι αξίζεις, και αυτό σχετίζεται με εσένα και όχι με το πώς σε βλέπουν οι άλλοι.

6. Είναι αδύνατο να τους ικανοποιήσεις όλους.

Κάποτε στην «τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;» ένα παιδάκι απάντησε με αθωότητα και ειλικρίνεια: «γιατρός για τη μαμά, μηχανικός για τον μπαμπά, και μπασκετμπολίστας για εμένα». Το οποίο δείχνει με απλό τρόπο ότι τελικά κανείς δε μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως τους άλλους. Το σημαντικό λοιπόν είναι να ικανοποιήσεις τον εαυτό σου και να ζήσεις με βάσει τα δικά σου στάνταρ και προδιαγραφές.

7. Να ξέρεις ότι θα συναντήσεις αντιπαράθεση μόλις τολμήσεις να κάνεις κάτι έξω από τα συνηθισμένα.

Το πρώτο που κάνουν οι άλλοι όταν τους πεις ότι θέλεις να κάνεις κάτι έξω από τα συνηθισμένα, κάτι διαφορετικό ή μία υπέρβαση, είναι να σου πουν «αυτό δε γίνεται» και να αιτιολογήσουν τους λόγους. Συνήθως ο πρώτος λόγος που δίνουν είναι ότι εσύ δεν έχεις τις ικανότητες και το απαιτούμενο δυναμικό. Όμως κανείς δε μπορεί να ξέρει ούτε καν το δικό του δυναμικό, πόσο μάλλον αυτό ενός άλλου ατόμου! Μην παρασυρθείς σε αυτή τη συζήτηση. Εσύ να πιστεύεις σταθερά στην αξία σου και στη δουλειά που θα κάνεις για να πετύχεις τον στόχο σου.

8. Δε χρειάζεσαι την έγκριση, την άδεια ή την ηθική υποστήριξη κανενός για να ξεκινήσεις και να πετύχεις αυτά που εσύ θεωρείς σημαντικά για εσένα και την ευτυχία σου.

Μη περιμένεις λοιπόν κάποιον να σου πει «μπράβο παιδάκι μου» και να σε πάρει από το χεράκι στο μονοπάτι που διάλεξες. Εσύ κρατάς τον προσωπικό σου χάρτη κι εσύ χαράζεις την πορεία σου. Μην περιμένεις κάτι από τους άλλους, ξεκίνησε να βρεις το νόημα της δικής σου ζωής και την προσωπική σου ευτυχία. Διάλεξε να εξελιχθείς στο άτομο που θέλεις να είσαι, χωρίς να αμφισβητείς την προσωπική σου αξία και τους στόχους σου.

Το διάβασα στο www.healingeffect.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,540,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2151,ΑΠΟΨΕΙΣ,115,Άρθρα,832,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,194,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,947,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,218,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1016,ΒΙΝΤΕΟ,580,ΒΟΛΟΣ,103,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1865,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,286,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,2060,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,88,ΖΩΗ,239,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,128,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,116,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1265,Κόσμος,10287,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,61,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,842,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1711,Πολιτική,6958,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6286,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,92,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,73,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1316,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3387,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,96,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,127,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,813,Eco-News,2963,GP - info,5,voice healing therapy,91,
ltr
item
Ploumistos.com: 8 Πράγματα που Πρέπει να Υπενθυμίζεις στον Εαυτό σου Όταν Κάποιος σε Αμφισβητεί
8 Πράγματα που Πρέπει να Υπενθυμίζεις στον Εαυτό σου Όταν Κάποιος σε Αμφισβητεί
8 Πράγματα που Πρέπει να Υπενθυμίζεις στον Εαυτό σου Όταν Κάποιος σε Αμφισβητεί
https://i1.wp.com/varvogli.gr/wp-content/uploads/2019/03/people-2591874_1920.jpg?resize=784%2C523&ssl=1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/04/8_6.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/04/8_6.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content