Χαλκιδική: Περισσότερα από 70 ξενοδοχεία στο σφυρί λόγω κορονοϊού

Χαλκιδική: Περισσότερα από 70 ξενοδοχεία στο σφυρί λόγω κορονοϊού

⍆Αντιμέτωπες με τους έντονους κραδασμούς που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού...
βρίσκονται πολλές μικρές ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική. Δεκάδες ιδιοκτήτες μικρής δυναμικότητας τουριστικών καταλυμάτων (δέκα και πλέον δωματίων), έχουν βάλει πωλητήριο στις μονάδες τους βλέποντας το θολό τοπίο που επικρατεί γύρω από τη φετινή θερινή σεζόν και υπό την πίεση της έλλειψης ρευστότητας, σύμφωνα με το voria.gr

Είναι χαρακτηριστικό πως από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και χθες, δεδομένου και του προσωρινού λουκέτου, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων, των ξενοδοχείων, τουλάχιστον 70 τουριστικά καταλύματα στη Χαλκιδική έβαλαν αγγελία σε μεσιτικές ιστοσελίδες αναζητώντας το νέο τους ιδιοκτήτη. Οι τιμές πώλησης ποικίλουν από την περιοχή, την παλαιότητα και τη δυναμικότητα του καταλύματος, ωστόσο σε κάθε περίπτωση αφορούν κατά κύριο λόγο μικρά ξενοδοχεία λίγων δωματίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάποιες περιπτώσεις τα ακίνητα που είναι προς πώληση βρίσκονται σε διαδικασία ανακαίνισης και δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη ως ξενοδοχεία, είτε βρίσκονται στο αρχικό στάδιο αναδιαμόρφωσης και έχουν εξασφαλίσει μόνο τις απαραίτητες άδειες.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση μονάδας, που κατασκευάστηκε το 1990, 41 δωματίων, στο Πολύχρονο και πωλείται προς 2,1 εκατ. ευρώ, την ώρα που υπό κατασκευή μονάδα 25 δωματίων, στη Νικήτη πωλείται προς 3,3 εκατ. ευρώ.

Νεόδμητο ξενοδοχείο, 28 δωματίων, στην Κασσάνδρα, πωλείται 9 εκατ. ευρώ, ενώ ξενοδοχείο 150 δωματίων, στην Παλλήνη, παλαιότερης κατασκευής πωλείται προς 12 εκατ. ευρώ. Στην ίδια περιοχή ξενοδοχείο 19 δωματίων που κατασκευάστηκε το 2004, πωλείται προς 550.000 ευρώ.

Στα 5,5 εκατ. ευρώ πωλείται παραθαλάσσιο ξενοδοχείο κατασκευής 1995, με 22 δωμάτια, στην Κασσάνδρα, ενώ στα 11,7 εκατ. ευρώ αποτιμάται ξενοδοχείο μπροστά στο κύμα, που κατασκευάστηκε το 1968, στη Χανιώτη και διαθέτει 130 δωμάτια.

«Θα βγουν από το παιχνίδι όσοι δεν είναι επαγγελματίες του χώρου...»

Στην πλειονότητα τους τα καταλύματα που είναι προς πώληση δεν ανήκουν σε επαγγελματίες του τουρισμού. Όπως λένε γνώστες της τουριστικής αγοράς «όσοι δεν είναι επαγγελματίες ξενοδόχοι και η ενασχόληση τους με τον τουρισμό ήταν συγκυριακή αναμένεται να βγουν πρώτοι από την αγορά. Αντίθετα οι μεγάλοι όμιλοι και τα ξενοδοχεία που έχουν μακρά πορεία στο χώρο θα έχουν πιο ισχυρά αντανακλαστικά απορρόφησης των κραδασμών».

Όπως εκτιμούν εκπρόσωποι της αγοράς ακινήτων αλλά και του τουριστικού χώρου, ο πραγματικός αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερος, και αυτό γιατί υπάρχουν αρκετοί διαδικτυακοί τόποι που διαθέτουν αγγελίες με το εν λόγω περιεχόμενο, ενώ κάποιοι ιδιοκτήτες δεν ακολουθούν τη συγκεκριμένη οδό, τουλάχιστον στην πρώτη φάση που βάζουν πωλητήριο στο ακίνητο τους.

Οι παρενέργειες που αντιμετωπίζει ο τουρισμός λόγω του Covid-19 δεν αποκλείεται να αυξήσουν περαιτέρω τον αριθμό των πωλήσεων τους επόμενους μήνες, οπότε θα φανεί το πλήρες μέγεθος των συνεπειών της πανδημίας στην αγορά.
Η επαφή μας με τους Αρχαγγέλους και πως μπορούν να μας βοηθήσουν
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,344,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1683,ΑΠΟΨΕΙΣ,9,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,15,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,538,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,8,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,583,ΒΙΝΤΕΟ,139,ΒΟΛΟΣ,11,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1758,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,17,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΛΛΑΔΑ,90,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,6,ΕΡΕΥΝΕΣ,10,ΖΩΗ,25,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,1,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,28,Κόσμος,9005,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,11,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1465,Πολιτική,6751,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5648,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,950,Τοπικά,11645,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2222,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,14,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,9,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,405,Eco-News,2625,GP - info,5,voice healing therapy,10,
ltr
item
Ploumistos.com: Χαλκιδική: Περισσότερα από 70 ξενοδοχεία στο σφυρί λόγω κορονοϊού
Χαλκιδική: Περισσότερα από 70 ξενοδοχεία στο σφυρί λόγω κορονοϊού
Χαλκιδική: Περισσότερα από 70 ξενοδοχεία στο σφυρί λόγω κορονοϊού
https://www.limnosreport.gr/wp-content/uploads/2020/04/xalkidiki.jpeg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/04/70.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/04/70.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content