«Ταξιάρχαι»-«Κασταλία»: Συναγερμός μετά τους τρεις νεκρούς και τα 28 κρούσματα

«Ταξιάρχαι»-«Κασταλία»: Συναγερμός μετά τους τρεις νεκρούς και τα 28 κρούσματα

⍆Η απρόσμενη εξέλιξη με την πανδημία του κορωνοϊού, που χθες χτύπησε σε δυο κλινικές... έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στον ΕΟΔΥ και στους επιστήμονες, ενώ ανάγκασε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Βαγγέλη Ιωάννιδη να διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση τόσο για την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όσο για την κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό.

Για την τελευταία μάλιστα ο ίδιος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στη χθεσινή του δήλωση κατά την απογευματινή ενημέρωση επισήμανε σε πολύ αυστηρό ύφος ότι: «εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανένα», υπονοώντας ότι στην συγκεκριμένη κλινική, όπως και στο Περιστέρι δεν τηρήθηκαν βασικοί κανόνες ασφαλείας με αποτέλεσμα να νοσήσει ένας τρόφιμος, ενώ ελήφθησαν δείγματα από τους 299 υπόλοιπους τρόφιμους καθώς και από τους 170 υπαλλήλους της κλινικής. Μέχρι χθες το βράδυ τα αποτελέσματα από 92 δείγματα ήταν αρνητικά ενώ αναμένονται και τα υπόλοιπα.

Όσον αφορά την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι εκεί έχουν επιβεβαιωθεί ήδη 28 κρούσματα, εκ των οποίων τα 17 αφορούν ασθενείς και τα υπόλοιπα 11 εργαζόμενους. Ωστόσο, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι η κλινική εξακολοθούσε να πραγματοποιεί ιατρικές πράξεις, παρά το γεγονός ότι ήδη από την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ είχε αρχίσει να λαμβάνει δείγματα, με αφετηρία τη διαπίστωση ότι 4 ασθενείς της κλινικής (νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, οι περισσότεροι) είχαν επιβεβαιωθεί ως κρούσματα.

Αναστατωμένοι ασθενείς, μίλησαν στους δημοσιογράφους υπογραμμίζοντας ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση από τη διεύθυνση της κλινικής για τα κρούσματα του ιού που βρέθηκαν την στιγμή μάλιστα που ένιωθαν ασφαλείς στον χώρο.

Ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, νωρίς το απόγευμα, από την πίσω πόρτα της κλινικής παρέλαβε έναν ηλικιωμένο που όπως δήλωσε η κόρη του ο άνθρωπος αυτός μπήκε στην κλινική με εγκεφαλικό και φευγει με κορωνοϊό. «Έπαθε εγκεφαλικό και δεν είχε κάποιο σύμπτωμα. Του έκαναν μια εξέταση και βρέθηκε θετικός. Κάποιος ήταν θετικός και έκαναν σε όλους την ξέταση. Δεν είχε κανένα σύμπτωμα, ούτε πυρετό, τίποτα απολύτως. Δεν μπορώ να ξέρω πώς κόλλησαν τόσοι άνθρωποι. Δεν είχε κανένα πρόβλημα τίποτα απολύτως» είπε με τρεμάμενη φωνή η κόρη του ηλικιωμένου.

Παρόμοια η αντίδραση και του κ. Γιάννη Μούτσου ο οποίος συνόδεψε τον ηλικιωμένο πατέρα του, στην κλινική προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όταν έφτασε στην κλινική και είδε τους δημοσιογράφους κατάλαβε ότι κάτι έγινε. «Το έμαθα τώρα από τις τηλεοράσεις ότι βρέθηκαν κάποια κρούσματα και ανησυχώ πολύ γιατί έχω φέρει τον πατέρα μου για αιμοκάθαρση. Ανησυχώ πολύ γιατί δεν παύει να είμαστε όλοι άνθρωποι» είπε χαρακτηριστικά.

Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία πολίτη στο protothema.gr ο οποίος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία στην κλινική την Πέμπτη, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη δειγματοληψία, και ουδείς τον ενημέρωσε για την κατάσταση.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίστηκε οργισμένος για την χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων που είχε ως αποτέλεσμα δύο υγειονομικές δομές να εξελιχθούν σε εστίες διασποράς της πανδημίας.

«Ο κορωνοϊός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται εύκολα και κυρίως σε υγειονομικές μονάδες.. Επισήμανε ότι απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε αναζωπυρώσεις, αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε, τόνισε ο ίδιος. Σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε επαγρύπνηση από υγειονομικούς, σημείωσε. Απρόσεκτη συμπεριφορά από λίγους κοστίζει σε όλους», υπογράμμισε ο κ.Τσιόδρας.

Την ίδια στιγμή μυστήριο παραμενει μέχρι στιγμής η κατάσταση της υγείας του τρόφιμου της κλινικής «Κασταλία» που μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, αφού μέχρι αργά χθες το βράδυ οι πληροφορίες για την πορεία της υγείας ήταν συγκεχυμένες και αυτό γιατί αρχικά είχε διαρρεύσει ότι ο τρόφιμος νόσησε από τον κορωνοϊό προχθές και εχθές έφυγε από τη ζωή, ενώ αργά το βράδυ της Πέμπτης αναφέρθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ ότι ο τρόφιμος νοσεί και είναι εν ζωή.

Πάντως όλοι αναμένουν και την εξέλιξη της κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας όπου σκοπό έχει να αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Το διάβασα στο www.protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1080,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,817,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,903,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: «Ταξιάρχαι»-«Κασταλία»: Συναγερμός μετά τους τρεις νεκρούς και τα 28 κρούσματα
«Ταξιάρχαι»-«Κασταλία»: Συναγερμός μετά τους τρεις νεκρούς και τα 28 κρούσματα
«Ταξιάρχαι»-«Κασταλία»: Συναγερμός μετά τους τρεις νεκρούς και τα 28 κρούσματα
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2020-04-24/klinikes-artyhrou.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/04/28.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/04/28.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content