23 Σωματεία της Μαγνησίας στην κινητοποίηση για τη στήριξη των υγειονομικών και της δημόσιας υγείας

23 Σωματεία της Μαγνησίας στην κινητοποίηση για τη στήριξη των υγειονομικών και της δημόσιας υγείας

⍆23 Σωματεία της Μαγνησίας και των Σποράδων θα συμμετέχουν... αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί στην κινητοποίηση που θα γίνει στο Νοσοκομείο Βόλου, Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, για τη στήριξη των υγειονομικών και της δημόσιας υγείας, για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και όλου του λαού. Παρόμοιες κινητοποιήσεις θα γίνουν και στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς, Αργαλαστής, Σκοπέλου και Σκιάθου.

Την κινητοποίηση στηρίζουν οι Νοσοκομειακοί γιατροί, ο Σύλλογος Προσωπικού του Λιμεναρχείου, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας, οι υγειονομικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στη Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη, οι Διοικητικοί του Π.Θ. οι εμποροϋπάλληλοι, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, το Συνδικάτο ΟΤΑ, το Συνδικάτο Μετάλλου, οι οικοδόμοι, οι καθαρίστριες, οι εργαζόμενοι Τύπου και Χάρτου, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οικοδόμοι Σκοπέλου, οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, Δημοσίου, οι πολιτικοί συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι Σκιάθου και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς και Ν. Πηλίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.

Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας. Το Νοσοκομείο Βόλου και οι Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας στο Βόλο και στη Μαγνησία παρουσιάζουν τραγικές ελλείψεις. Οι ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό αγγίζουν το 60% των οργανικών θέσεων.

Στο Νοσοκομείο Βόλου υπηρετούν περίπου 100 ειδικοί γιατροί, από τους 160 που προβλέπονται σύμφωνα με τον υπάρχον ελλιπή οργανισμό και 15 επικουρικοί και 60 ειδικευόμενοι από τους 22 και 86 που προβλέπονται αντίστοιχα. Η ίδια κατάσταση αφορά και το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, που, από τις 1000 θέσεις που προβλέπονται στο οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, καλύπτονται μόνο οι 700.

Οι πρόσφατες μετακινήσεις 10 νοσηλευτών και 10 γιατρών από τα ΚΥ στο Νοσοκομείο Βόλου, αποδυναμώνοντας τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας, όπως και οι ελάχιστες προσλήψεις επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού (7 νοσηλευτών-τριων, 1 τραυματιοφορέας, 1 τεχνολ. εργαστηρίων και 8 νοσηλευτών-τριων που αναμένονται) είναι «σταγόνα στον ωκεανό» μπροστά στις πραγματικές ανάγκες, ιδιαίτερα τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην περιοχή μας υπάρχουν μόλις 8 κρεβάτια ΜΕΘ και 5 θάλαμοι υποπίεσης για 200.000 (!) πληθυσμό, ενώ η σχεδιασμένη μετατροπή κλινικής του νοσοκομείου για υποδοχή περιστατικών κορονοϊού γίνεται χωρίς στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό. Ταυτόχρονα με το σταγονόμετρο χορηγούνται τα αναγκαία μέσα προστασίας στους εργαζόμενους του νοσοκομείου που δίνουν καθημερινά τη μάχη.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Π.Θ. ζητά:
– Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Να τους χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομική προστασίας.
– 24ωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας.
– Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.
– Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων και οι ασθενής από κορονοϊό που δεν νοσηλεύονται.
– Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφάλειας και εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας.
– Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.
– Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.
– Την αυτόματη κατάργηση τώρα όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στη συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν.
– Το δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.
– Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
– Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: 23 Σωματεία της Μαγνησίας στην κινητοποίηση για τη στήριξη των υγειονομικών και της δημόσιας υγείας
23 Σωματεία της Μαγνησίας στην κινητοποίηση για τη στήριξη των υγειονομικών και της δημόσιας υγείας
23 Σωματεία της Μαγνησίας στην κινητοποίηση για τη στήριξη των υγειονομικών και της δημόσιας υγείας
https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/horizontal_rectangle_mob/public/2020-03/nosokomeio-volos.jpg?itok=LhW8FUDx
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/04/23.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/04/23.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content