================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Τα σπιτικά τεστ COVID-19 που διαφημίζονται δεν έχουν καμία έγκριση από επίσημο φορέα υγείας

⍆Σελίδα του Facebook διαφημίζει διαγνωστικό τεστ για τη νόσο COVID-19 το οποίο... μπορεί να γίνει στο σπίτι από τον κάθε πολίτη. Αυτά τα τεστ δεν έχουν καμία πιστοποίηση από αρμόδιο φορέα υγείας.

Η υπό εξέταση σελίδα φέρει το όνομα “COVID -19 Home Test Kit” ενώ σύμφωνα με την σχετική δημοσίευση έχει ακολουθήσει τις υποδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη διάθεση του εν λόγω τεστ ενώ στα χαρακτηριστικά του τεστ αναφέρουν το προϊόν τους είναι:

Το μόνο διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό COVID19 με άδεια CE & FDA.


Ωστόσο, αφενός η σελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δε κάνει πουθενά λόγο για σπιτικά τεστ διάγνωσης της COVID-19, και αφετέρου ο FDA εξέδωσε στις 20 Μαρτίου του 2020 σχετική ανακοίνωση στην οποία εφιστούσε τη προσοχή του κοινού για τη κυκλοφορία απατηλών “σπιτικών διαγνωστικών τεστ” για την COVID-19 αναφέροντας ξεκάθαρα ότι ο FDA δεν έχει εγκρίνει τη κυκλοφορία κανενός τέτοιου τεστ ενώ καλεί τους πολίτες να αναφέρουν την εμφάνιση τέτοιων τεστ στο διαδίκτυο.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι η ιστοσελίδα αυτής της εταιρίας δεν έχει κανένα στοιχείο διεύθυνσης ή επικοινωνίας αλλά μόνο στοιχεία από λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια φόρμα για αποστολή μηνυμάτων και πληρωμής μέσω PayPal.


Εν κατακλείδι ο ισχυρισμός ότι το διαγνωστικό τεστ που διαφημίζεται από την υπό εξέταση σελίδα είναι λειτουργικό και εγκεκριμένο τεστ για την COVID-19 από τον FDA δεν έχει την οποιαδήποτε βάση.

Δεδομένης της σοβαρότητας που παρουσιάζει η κατάσταση της πανδημίας COVID-19 είναι καλό να οι αναγνώστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τέτοιου είδους σελίδες. Για τη πληροφόρηση μας σχετικά με τη COVID-19, πληροφορίες για τα κρούσματα όπως επίσης νέες φαρμακευτικές και διαγνωστικές προσεγγίσεις απευθυνόμαστε μόνο στο δημοσιευμένο υλικό των αρμόδιων φορέων υγείας όπως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (E.C.D.C.).

Το διάβασα στο www.ellinikahoaxes.gr
Τα σπιτικά τεστ COVID-19 που διαφημίζονται δεν έχουν καμία έγκριση από επίσημο φορέα υγείας Reviewed by ploumistos.com on 10:25 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.