================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Οι αναλύσεις δείχνουν πως ο Covid-19 δεν είναι ένας ιός που δημιουργήθηκε σκόπιμα

⍆Μετά την εμφάνιση του κοροναϊού Covid-19 στην Ουχάν της Κίνας άρχισαν.... να εμφανίζονται οι πρώτες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά για την προέλευση του ιού και την κατασκευή του σε εργαστήρια.

Μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Kristian Andersen από το τμήμα Ανοσολογίας και Μικροβιολογίας, του Ινστιτούτο Ερευνών Scripps, La Jolla, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, καταρρίπτει τις θεωρίες αυτές μέσω επιχειρημάτων τα οποία δημοσίευσε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Medicine.

Η έρευνα της επιστημονικής ομάδας συμπεριλαμβάνει πληροφορίες για την προέλευση του ιού, τα χαρακτηριστικά του καθώς και πως θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί.

Όπως τονίζει η ομάδα, «οι αναλύσεις μας δείχνουν πως ο Covid-19 δεν είναι ένα εργαστηριακό κατασκεύασμα ή ένας ιός που δημιουργήθηκε σκόπιμα».Η έρευνα αναφέρεται στον SARS-CoV-2, τον νέο κοροναϊό που προκαλεί τη νόσο Covid-19 ως τον έβδομο κοροναϊό που έγινε γνωστός ότι μολύνει τους ανθρώπους.

Η ομάδα αναλύει την πορεία των κοροναϊών από τα ζώα προς τον άνθρωπο καταρρίπτοντας τους μύθους.

Όπως επισημαίνουν, η λεπτομερής κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ένας ιός από τα ζώα καταφέρνει να υπερπηδήσει τα όρια των ειδών για να μολύνει τους ανθρώπους μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των μελλοντικών ζωονοσογόνων γεγονότων αφήνοντας σε μελλοντικές έρευνες προς αυτήν την κατεύθυνση να καταδείξουν αν υπάρχει ο κίνδυνος μελλοντικών περιπτώσεων εκ νέου εμφάνισης ή όχι του ιού στους ανθρώπους.Εν μέσω της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης COVID-19 για τη δημόσια υγεία, είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς για ποιο λόγο είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την προέλευση της πανδημίας.

«Δεδομένου ότι παρατηρήσαμε όλα τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του SARS-CoV-2, σε συναφείς κοροναϊούς στη φύση, δεν πιστεύουμε ότι οποιοδήποτε είδος εργαστηριακού σεναρίου είναι εύλογο» τονίζει η ερευνητική ομάδα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την έρευνα.
Οι αναλύσεις δείχνουν πως ο Covid-19 δεν είναι ένας ιός που δημιουργήθηκε σκόπιμα Reviewed by PLOUMISTOS on 8:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.