================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Χάρτης αποτυπώνει τα συναισθήματα που προκαλούνται από τη μουσική

⍆Στον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνονται διαφορετικοί πολιτισμοί... σε κοινά μουσικά ακούσματα εστίασε μελέτη ερευνητών του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές σε άρθρο τους στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences, η μουσική μπορεί να χαρτογραφηθεί μέσα από τουλάχιστον 13 συναισθήματα.

Ανάμεσά τους, είναι η χαρά, η ομορφιά, η γαλήνη, ο ερωτισμός, η ονειροπόληση, αλλά και στον αντίποδα η λύπη, ο θυμός, η περιφρόνηση και το άγχος.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα (1.591 Αμερικανοί και 1.258 Κινέζοι) άκουσαν 2.168 δείγματα μουσικής και δήλωσαν τι συναισθήματα τους προκαλούν.

Συγκεκριμένα συναισθήματα όπως ο θρίαμβος παρατηρήθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό και στους δύο πολιτισμούς, σε σύγκριση με το σθένος και την εξέγερση.

Επιπλέον, τα συναισθήματα που σχετίζονται με τη μουσική διαπιστώθηκε ότι εμφανίζουν συνεχείς μεταπτώσεις, αντίθετες με τις διακριτές θεωρίες συναισθημάτων, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι ερευνητές δημοσίευσαν τα ευρήματά τους σε έναν διαδραστικό χάρτη, όπου αποκαλύπτεται ένας περίπλοκος χώρος υποκειμενικής εμπειρίας που σχετίζεται με τη μουσική σε διάφορους πολιτισμούς.

Τα ευρήματα τους απαντούν σε ερωτήματα που κυμαίνονται από την αιτιολογία των συναισθηματικών διαταραχών έως τη νευρολογική βάση του συναισθήματος.

Με πληροφορίες από Proceedings of the National Academy of Sciences
Χάρτης αποτυπώνει τα συναισθήματα που προκαλούνται από τη μουσική Reviewed by PLOUMISTOS on 1:50 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.