================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η “είδηση” πως ξεκίνησε επιστράτευση σειρών - Ιδού η αλήθεια

⍆Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η “είδηση” πως ξεκίνησε επιστράτευση σειρών.... Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Τι ισχύει;
Για επιστράτευση νέων σειρών κάνουν λόγο “ενημερωτικές” ιστοσελίδες, προκαλώντας αντιδράσεις και αναταραχή στο κοινό. Μάλιστα, δημοσιεύματα συνδέουν την έκκληση των εφέδρων αξιωματικών από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την επικαιροποίηση των προσωπικών τους δεδομένων με … τη διαδικασία της επιστράτευσης. Ωστόσο, η εν λόγω έκκληση του ΓΕΣ υφίσταται μέσω εφαρμογής από το Φεβρουάριο και στόχο έχει την ενημέρωση των βάσεων δεδομένων για τα στοιχεία των εφέδρων -τηλέφωνο, διεύθυνση κ.α-. (Για περισσότερα αναφορικά με τους στόχους του εν λόγω έργου δείτε εδώ σελ 3-4)

Εδώ η ηλεκτρονική εφαρμογή αποστολής ειδοποίησης εφέδρου
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το γραφείο τύπου του ΓΕΣ δηλώθηκε ρητά πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής (20:30, 3/3/2020) καμία επίσημη εντολή για ολική ή μερική επιστράτευση.

Ακόμη, οι αναφορές για κλήσεις νέων από αστυνομικά τμήματα αφορούν σε προγραμματισμένες, εδώ και καιρό, προσκλήσεις κατάταξης (και όχι επιστράτευση) στρατευσίμων, καθώς η επίδοση των σημειωμάτων κατάταξης γίνεται συνήθως μέσω των αστυνομικών τμημάτων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως σύμφωνα με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2020 B΄/ΕΣΣΟ, από 9 έως 12 Μαρτίου 2020. Αναλυτικά:

Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς της 2020 Β΄/ΕΣΣΟ

ΣυμπέρασμαΕπομένως, σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως “άρχισε επιστράτευση”, καθότι αναληθής και ατεκμηρίωτος, καταρρίπτεται.
Του Στέλιου Πουρνή
Το διάβασα στο .ellinikahoaxes.gr
Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η “είδηση” πως ξεκίνησε επιστράτευση σειρών - Ιδού η αλήθεια Reviewed by PLOUMISTOS on 10:06 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.