================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

«Χελιδονίσματα»: Αναβίωση του εθίμου της χελιδόνας στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

⍆Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο... Σοφαδιτών Μαγνησίας, πραγματοποιεί το Σάββατο 7 Μαρτίου (ώρες 10:30-12:00) αναβίωση του εθίμου της χελιδόνας, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα χάρτινο ομοίωμα χελιδόνας και να τραγουδήσουν τα Χελιδονίσματα, κάλαντα αφιερωμένα στον ερχομό της άνοιξης και την επιστροφή των χελιδονιών.

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα ανοιξιάτικα έθιμα. Τα παιδιά, θέλοντας να καλωσορίσουν την άνοιξη, γύριζαν την 1η ή την 21η Μαρτίου από σπίτι σε σπίτι, κρατώντας τη χελιδόνα και τραγουδώντας τα κάλαντα του Μάρτη.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).
«Χελιδονίσματα»: Αναβίωση του εθίμου της χελιδόνας στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Reviewed by PLOUMISTOS on 12:31 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.