Κολλοειδής Άργυρος: Πρόληψη από τους πιο ισχυρούς ιούς - Τεκμηριωμένα Οφέλη

Κολλοειδής Άργυρος: 8 Τεκμηριωμένα Οφέλη -Χρήσεις και Παρενέργειες

⍆Ίσως δεν έχουμε συναντήσει ποτέ τον όρο κολλοειδής άργυρος, εκτός κι αν μας ενδιαφέρουν...
πολύ οι εναλλακτικές θεραπείες σε θέματα υγείας, όπως λοιμώξεις η ιώσεις.

Οι πληροφορίες σχετικά με τον κολλοειδή άργυρο είναι συγκεχυμένες εκφράζονται αντικρουόμενες απόψεις. Αφ΄ενός θα συναντήσουμε προσωπικές μαρτυρίες σχετικά με θεραπείες κάθε σχεδόν νόσου, αφ΄ετέρου υπηρεσίες υγείας προειδοποιούν τους καταναλωτές σχετικά με την ασφάλεια (1) και βασίζονται στην έλλειψη τεκμηρίων για τη χρήση του κολλοειδούς αργύρου. (2)

Ας δούμε μαζί ορισμένες πληροφορίες που βασίζονται σε τεκμήρια, οπότε μπορεί κανείς να επιλέξει με μεγαλύτερη βεβαιότητα.

Πώς λειτουργεί ο κολλοειδής άργυρος.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Αργύρου, υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι με τους οποίους ο κολλοειδής άργυρος ενεργεί θεραπευτικά: (3)

1. Καταλυτική οξείδωση: Ο άργυρος προσκολλάται στα φυσικά μόρια οξυγόνου, τα οποία αντιδρούν με τις σουλφυδρικές (H) ομάδες που περιβάλλουν τα βακτηρίδια και τους ιούς. Με τη σειρά του, αυτό βοηθά στην παρεμπόδιση της κυτταρικής διεργασίας που συντηρεί τη ζωή και είναι γνωστή ως κυτταρική αναπνοή, η οποία ορίζεται ως «το σύνολο των μεταβολικών αντιδράσεων και διεργασιών που διενεργούνται στα κύτταρα των οργανισμών για τη μετατροπή της βιοχημικής ενέργειας από θρεπτικά συστατικά σε τριφωσφορική αδενοσίνη και στη συνέχεια να απελευθερώσει τα απόβλητα» (4)

2. Αντιδρά με βακτηριακές μεμβράνες κυττάρων: Τα ιόντα αργύρου μπορούν να προσκολληθούν άμεσα στις κυτταρικές μεμβράνες των βακτηρίων και να παράγουν το ίδιο αποτέλεσμα αναστολής της αναπνοής.

3. Δέσμευση με το DNA: Φαίνεται ότι εισέρχεται κυριολεκτικά στο DNA των βακτηρίων, καθώς έχει ανιχνευτεί μέχρι και 12% αργύρου στο βακτήριο Pseudomonas aeruginosa. Σύμφωνα με μια πηγή, «Ενώ παραμένει ασαφές πώς ακριβώς συνδέεται ο άργυρος με το DNA χωρίς να καταστρέφει τους δεσμούς υδρογόνου που συγκρατούν το πλέγμα, παρ’όλα αυτά εμποδίζει το ξετύλιγμα του DNA, ένα ουσιαστικό βήμα για να συμβεί η κυτταρική αναπαραγωγή”.

Ας δούμε 8 τρόπους με τους οποίους ο κολλοειδής άργυρος επιδρά στον οργανισμό μας!

Αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.
Πρώτον, η ικανότητα του κολλοειδούς αργύρου να ελέγχει τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά σούπερ μικρόβια είναι εκπληκτική. Επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει πάνω από 650 διαφορετικά παθογόνα τα οποία καταστράφηκαν σε λίγα λεπτά όταν εκτέθηκαν σε μικρές ποσότητες αργύρου. (6)

Ο κολλειδής άργυρος, σε αντίθεση με τα σύγχρονα αντιβιοτικά, απλά δεν δημιουργεί αντίσταση ή ανοσία στους οργανισμούς που θανατώνονται από αυτό. Αυτό το σημείο διερευνάται σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιεύσεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), σύμφωνα με τα οποία περισσότερα από 2 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ υποφέρουν από ασθένειες κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα μολύνσεων ανθεκτικών σε αντιβιοτικά, ενώ και 23.000 πεθαίνουν από αυτές τις λοιμώξεις. (7a)

Παράλληλα, άλλες ιατρικές μελέτες θεωρούν τον ιοντικό κολλοειδή άργυρο ως ευρέος φάσματος αντιμικροβιακό παράγοντα ενάντια τόσο σε αερόβια όσο και σε αναερόβια βακτήρια, αλλά η δραστικότητα του δεν ήταν τόσο έντονη ενάντια στους μύκητες. (7b)
Επούλωση τραυμάτων/δερματικές διαταραχές.

Σύμφωνα με ερευνητές ο κολλοειδής άργυρος βοηθά στην επούλωση του δέρματος και των μαλακών ιστών. (8) Σύμφωνα με έρευνες της Pharmacognosy Communications το 2012, συνιστάται η χρήση ορισμένων παρασκευασμάτων κολλοειδούς αργύρου για τοπική χρήση για τη θεραπεία εγκαυμάτων, περιοδοντίτιδας και άλλων καταστάσεων. (9a)


Έχει δε παρατηρηθεί ότι η δερματοφυτία μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση κολλοειδούς αργύρου, ως ισχυρού αντιμυκητιακού, καθώς καταπολεμά τον μύκητα που προκαλεί αυτή τη δερματοπάθεια. Επίσης, ανακουφίζει από την ψωρίαση και το έκζεμα, καταπραΰνει τυχόν τραύματα και αποκαθιστά βλάβες από εγκαύματα. (9b).

Ο κολλοειδής άργυρος χρησιμοποιήθηκε ιστορικά για την επούλωση των εγκαυμάτων, αλλά η χρήση σταμάτησε μετά την εμφάνιση των αντιβιοτικών, μέχρι τη δεκαετία του 1960, όταν έγινε ξανά δημοφιλής. Ο συνδυασμός νιτρικού αργύρου και νατριούχου σουλφαδιαζίνης για τη δημιουργία ειδικής αλοιφής είναι εξαίρετα καταπραϋντική για πολλούς εγκαυματίες. (9c)
Ροζ οφθαλμός και μολύνσεις των αυτιών.

Η ερυθρότητα των ματιών, ή αλλιώς «ροζ οφθαλμός» συνίσταται σε μια φλεγμονώδη βλεννογόνο μεμβράνη που καλύπτει το βολβό και την επένδυση των βλεφάρων και προκαλείται κυρίως από βακτηριακή ή ιική μόλυνση. Ο κολλοειδής άργυρος ενεργεί άμεσα, καταπολεμώντας αυτόν τον ερεθιστικό και εξαιρετικά μολυσματικό ιό και τα βακτήρια.

Κατά την εφαρμογή τα συστατικά του αργύρου συλλέγουν τα μολυσμένα κύτταρα, τα προσελκύουν ηλεκτρομαγνητικά και τα διοχετεύουν στην κυκλοφορία του αίματος προς εξάλειψη.

Παράλληλα, οι μολύνσεις των αυτιών προκαλούνται από πολλαπλές κατηγορίες βακτηρίων, ενώ ενδεχομένως να είναι και μυκητιακές.

Στην περίπτωση αυτή, ο κολλοειδής άργυρος ενεργεί αποτελεσματικά ανεξάρτητα από την αιτία της μόλυνσης.

Αντιιικές ιδιότητες.
Ο κολλοειδής άργυρος ενδεχομένως να αντιμετωπίζει ιούς όπως τον ιό HIV/AIDS, την πνευμονία, τον έρπητα, τον έρπητα ζωστήρα και τους ιούς κονδυλωμάτων. Σύμφωνα με μελέτες του Ινστιτούτο Διατροφής και Υγείας των Η.Π.Α. ο κολλοειδής άργυρος θεωρείται μία από τις φυσικές και δραστικές αντιιικές θεραπείες. (10)

Υπάρχουν επίσης πολυάριθμες αναφορές για την αποτελεσματικότητα του κολλοειδούς αργύρου έναντι του ιού της ηπατίτιδας C.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Ο κολλοειδής άργυρος έχει εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σύμφωνα με μελέτες σε πειραματόζωα οι δερματικές φλεγμονές των ζώων επουλώθηκαν μετά από 72 ώρες, σε αντίθεση με άλλες ομάδες θεραπείας που δεν υποβλήθηκαν σε αγωγή με άργυρο. (11)
Ιγμορίτιδα

Χρησιμοποιείται ευρέως για αντιμετώπιση κολπικών διαταραχών, ενώ ως ρινικό σπρέι, σύμφωνα με μελέτες, ανακουφίζει από την ιγμορίτιδα. (12)

Επίσης, εκτός από το άσθμα και τις αλλεργίες, ο κολλοειδής άργυρος καταπολεμά τις μολύνσεις από Pseudomonas aeruginosa.

Ιώσεις/Γρίπη
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο κολλοειδής άργυρος βοηθά στην πρόληψη όλων των τύπων γρίπης, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης των χοίρων, καθώς και του κοινού κρυολογήματος. (13)

Σύμφωνα με μελέτες σε παιδιά η ομάδα που υποβλήθηκε σε θεραπεία με διάλυμα κολλοειδούς αργύρου και βήτα γλυκάνης, είχε καλύτερα αποτελέσματα και πλήρη θεραπεία! (14)

Πνευμονία
Τα σύγχρονα φάρμακα δεν είναι απόλυτα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της βρογχίτιδας ή της ιογενούς πνευμονίας. Δεν συμβαίνει το ίδιο για τον κολλοειδή άργυρο που καταπολεμά τους ιούς ανεξάρτητα από τον παθογόνο οργανισμό.

Ο κολλοειδής άργυρος καταπολεμά την βρογχίτιδα και την πνευμονία όταν απορροφάται εσωτερικά, βοηθά εξίσου καλά και ως εισπνεόμενο. Έτσι έρχεται σε άμεση επαφή με τα μικρόβια που προκαλούν βρογχίτιδα ή πνευμονία και η δράση είναι άμεση. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν νεφελοποιητή, σε δοσολογία 1 κ.γ. περίπου τρεις φορές την ημέρα για 10 έως 15 λεπτά.

Τι είναι ο κολλοειδής άργυρος;
Πριν την εφεύρεση του ψυγείου, υπήρχε η πρακτική να τοποθετεί κανείς ένα ασημένιο νόμισμα σε ένα δοχείο γάλακτος ως συντηρητικό επειδή ο άργυρος ήταν γνωστό ότι εμποδίζει την ανάπτυξη, βακτηριδίων και άλλων ανεπιθύμητων οργανισμών.

Ήδη από την αρχαιότητα, το ασήμι ήταν επίσης δημοφιλές φάρμακο για την καταπολέμηση των ασθενειών, ενώ η χρήση του ως φυσικού αντιβιοτικού συνέχισε μέχρι τη δεκαετία του 1940, που παρασκευάστηκαν τα αντιβιοτικά.

Σήμερα, το μόνο που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιήσουμε προσεκτικά μερικές σταγόνες από ένα μπουκάλι που αγοράζουμε, το οποίο έχει την εξής σύνθεση:

Ένα διάλυμα νερού που περιέχει σωματίδια μεγέθους νανομέτρου αιωρούμενου αργύρου. Η συνολική περιεκτικότητα σε άργυρο εκφράζεται σε χιλιοστόγραμμα αργύρου ανά λίτρο (mg / L) νερού, το οποίο είναι αριθμητικά το ίδιο με τα μέρη ανά εκατομμύριο (ppm). Η συνολική περιεκτικότητα σε άργυρο χωρίζεται σε δύο μορφές αργύρου: τα ιόντα αργύρου και τα σωματίδια αργύρου. (15)

Υπάρχουν βασικά τρεις τύποι προϊόντων που διατίθενται στο εμπόριο ως «κολλοειδή άργυρος» και κατηγοριοποιούνται ως εξής: 

Ιόντα αργύρου.
Διαλύματα αργύρου των οποίων η περιεκτικότητα σε άργυρο αποτελείται κυρίως από ιόντα αργύρου. Αν και συχνά διατίθεται στο εμπόριο ως κολλοειδή άργυρος, στην ουσία δεν είναι. Επειδή η παραγωγή του είναι οικονομική είναι το πιο δημοφιλές προϊόν στην κατηγορία αυτή, χωρίς όμως τα πραγματικά οφέλη του κολλοειδούς αργύρου.

Πρωτεΐνη αργύρου (πρωτεΐνη ασήμι).
Για να διατηρηθεί το μεγάλο μέγεθος των σωματιδίων αργύρου, τα προϊόντα με βάση την πρωτεΐνη αργύρου περιέχουν ζελατίνη. Η πρωτεΐνη είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής τύπος προϊόντος κολλοειδούς αργύρου στην αγορά και μπορεί εύκολα να παρασκευαστεί με την προσθήκη νερού σε σκόνη πρωτεϊνών αργύρου. Ωστόσο, δεν πρέπει να συγχέεται με την πραγματική ουσία του κολλοειδούς αργύρου. Ως συστατικό είναι λιγότερο αποτελεσματική και δεν προσφέρει τα οφέλη του γνήσιου κολλοειδούς αργύρου.

Αληθινός/γνήσιος κολλοειδής άργυρος.
Τέλος, ο γνήσιος κολλοειδής άργυρος δεν περιέχει καμία πρωτεΐνη ή άλλα πρόσθετα, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα αποτελείται από νανοσωματίδια αργύρου. (16)

Παρενέργειες του κολλοειδούς αργύρου.
Παρόλο που οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο κολλοειδής άργυρος ενδέχεται να προκαλέσει κακή απορρόφηση ορισμένων φαρμάκων, δεν υπάρχουν επαρκή τεκμήρια σχετικά με τις παρενέργειες στη χρήση κολλοειδούς αργύρου. (17)

Ωστόσο, ενδέχεται να συναντήσετε αναφορές σχετικά με μία ασθένεια την αργυρία, ή αργύρωση, μια μη αναστρέψιμη κατάσταση (το άτομο γίνεται μπλε). Ωστόσο, αυτό οφείλεται σε κατάχρηση απομίμησης κολλοειδούς αργύρου, αλλά και φθηνότερων προϊόντων που διατίθενται στο εμπόριο ως κολλοειδής άργυρος, όπως τα ιόντα αργύρου ή η πρωτεΐνη.

Ωστόσο πρέπει να λάβετε υπόψη ότι, επειδή ο κολλοειδής άργυρος είναι ισχυρός αντιβακτηριακός παράγοντας, καλύτερα να λαμβάνετε προβιοτικά κατά τη διάρκεια της χρήσης για να έχετε σωστή ισορροπία της μικροχλωρίδας.

Δοσολογία & Χρήση
Ο κολλοειδής άργυρος εφαρμόζεται κατά περίπτωση. Για να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα του κολλοειδούς αργύρου, η δοσολογία είναι η εξής:

2 – 5 σταγόνες απευθείας στο δέρμα
1 σταγονόμετρο που λαμβάνεται από το στόμα για ενίσχυση του ανοσοποιητικού
1-2 σταγόνες στην περίπτωση οφθαλμολογικής μόλυνσης
1-2 σταγόνες βοηθούν στην απολύμανση τραυμάτων εφαρμόζοντας σε Band-Aid
Μετά από την κατάλληλα προετοιμασία, μπορεί να εγχυθεί σε μυ, καρκινικό όγκο ή στην κυκλοφορία του αίματος
5 – 10 σταγόνες μπορούν να εφαρμοστούν κολπικά.
5 σταγόνες που προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα, ή ψεκάζονται απευθείας στη μύτη, ή μέσω νεφελοποιητή (18)

Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για διάρκεια μεγαλύτερη των 14 συνεχόμενων ημερών.
(Πηγή: naturalsoul.gr)


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΛΟΕΙΔΕΣ ΑΡΓΥΡΟ ΑΠΟ ΚΛΙΝΙΚΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ (academia.edu)

Οι Κλινικοί Ερευνητές Παγκοσμίως ΥΜΝΟΥΝ ΜΕ τους επαίνους, τον Κολλοειδή Αργυρο, τα Ιόντα Αργύρου, τα ΝανοσωματΊδια του Αργύρου και άλλων μορφών Αντι-μικροβιακού Αργύρου

Μόνο στις ΗΠΑ είναι που οι ιατρικές αρχές εξακολουθούν να παραμένουν προσκολλημένοι στο Big Pharma-εμπνευσμένη ιδέα ότι το Ασήμι είναι «αναποτελεσματικό» ή «ξεπερασμένο».

Πράγματι, πολλοί κλινικοί ερευνητές αιχμής από όλο τον κόσμο αρχίζουν να παραδέχονται ότι το κολλοειδές ασήμι και άλλες μορφές αντιμικροβιακού αργύρου μπορεί να είναι μόνο η απάντηση στην παγκόσμια κρίση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά super-bugs, των νοσοκομειακών λοιμώξεων και άλλων σοβαρών προβλημάτων.

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε αυτό που ορισμένοι από αυτούς τους ερευνητές λένε...

Οι ΑΠΑΡΝΗΤΕΣ του Κολλοειδή Αργύρου συχνά κάνουν τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει "καμία κλινική απόδειξη" για την αποτελεσματικότητα του κολλοειδούς αργύρου και άλλων μορφών αντι-μικροβιακού αργύρου.

Φυσικά, αυτά είναι ολοκληρωμένες Μπαρούφες.

Υπάρχουν τόνοι από μεγάλες κλινικές έρευνες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του κολλοειδούς αργύρου, των ιόντων αργύρου, του νανοσάωματιδίων και άλλων μορφών αντι-μικροβιακού αργύρου κατά των παθογόνων μικροβίων.

Στην πραγματικότητα, σε αυτό το σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε περισσότερες από 100 κλινικές μελέτες, ιατρικές Επίσημες δημοσιέυσεις και αναφορές σχετικά με την αποτελεσματικότητα των διαφόρων μορφών ασημιού κατά των παθογόνων που προκαλούν ασθένειες και σχετικών ασθενειών.

Και ευτυχώς, παρά της Big Pharma-εμπνευσμένους απαρνητές, κλινικοί ερευνητές σε όλο τον κόσμο πλέον Υμνούν δυνατά το εγκώμιο της αντι-μικροβιακού Αργύρου.

Για παράδειγμα, μπορείτε να διαβάσετε σύντομα αποσπάσματα από κλινικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από ερευνητές από όλο τον κόσμο σχετικά με διάφορες μορφές αργύρου και την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά τους κατά των παθογόνων και των ασθενειών:

Αιγυπτιακοί Ερευνητές:
Το κολλοειδές ασήμι είναι ανώτερο στα αντιβιοτικά φάρμακα στην αποτελεσματικότητα έναντι των παθογόνων που προκαλούν ασθένειες

"Όλα τα βακτήρια που δοκιμάστηκαν ήταν ανθεκτικά σε περισσότερα από ένα αντιβιοτικά.
Η σημαντική παρατήρηση ήταν η αντιβακτηριακή δράση του κολλοειδούς αργύρου κατά Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella typhi και Pseudomonas aeruginosa το οποίο παρουσιάζει ανώτερες επιδράσεις σε σύγκριση με άλλα αντιβιοτικά ».

--International Εφημερίδα Μικροβιολογικής Έρευνας, [1 (1): 33-36, 2010]
«Ο κολλοειδής Άργυρος ένας νέος αντι-μικροβιακός παράγοντας,»

- - Τμήμα Μικροβιολογίας στην Εθνική Ελέγχου Οργανισμός για Έλεγχο Φαρμάκων και Έρευνας στην Γκίζα, Αίγυπτος

Ερευνητές της Νιγηρίας:
"Το Κολλοειδές Ασήμι Είναι Ισχυρό ΕΝΑΝΤΙ των Ανθεκτικών στα Φάρμακα Βακτηρίων"

"Η μελέτη μας επιβεβαίωσε περαιτέρω την ισχυρή αντι-βακτηριακή δράση του κολλοειδούς συμπυκνωμένου αργύρου έναντι του Pseudomonas aeruginosa
...Στην παρούσα μελέτη, το κολλοειδές ασήμι έδειξε ότι έχει πολύ ισχυρή αντι-βακτηριακή δράση έναντι του P. aeruginosa που είναι απομονωμένο από την μετεγχειρητική οφθαλμική μόλυνση.
Αυτή η δραστηριότητα θα πρέπει να διερευνηθεί επειγόντως στην ανάπτυξη πολύ δραστικών αντιβακτηριακών θεραπευτικών παραγόντων για την καταπολέμηση των ταχέως αυξανόμενων μολυσματικών ασθενειών που προκαλούν το σημερινό οπλοστάσιο αντιβακτηριακών φαρμάκων"

- Τμήμα Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας, Κρατικό Πανεπιστήμιο Ebonyi, Αβακαλική, Νιγηρία, και Τμήμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Νιγηρίας, Nsukka, Νιγηρία, "In vitro αποτίμηση της δραστηριότητας κολλοειδούς συμπυκνώματος αργύρου έναντι Pseudomonas aeruginosa που απομονώθηκε από μετεγχειρητική λοίμωξη πληγής"

Ιρανοί ερευνητές:
"Ασημένια νανοσωματίδια ΕΞΩΛΟΘΡΕΥΟΥΝ τα βακτήρια ΕΠΙΚΤΗΤΑ από νοσοκομειακές λοιμώξεις"

Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες επιπλοκών και θνησιμότητας στα ιατρικά κέντρα.

Αυτές οι μολύνσεις θεωρούνται ως η έκτη ηγεσία του θανάτου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Επίσης, συνεισφέρουν 10-50 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομική επιβάρυνση ετησίως.

Για αυτό το λόγο, μελετήσαμε την επίδραση διαφορετικών αραιώσεων νανοσωματιδίων αργύρου σε μερικούς από τους κοινούς νοσοκομειακούς οργανισμούς σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Αποτελέσματα: Και οι τρεις αραιώσεις των νανο-σωματιδίων αργύρου που μελετήθηκαν είχαν σαφώς θετικά αποτελέσματα στα βακτήρια που μελετήθηκαν ... με αποτέλεσμα μείωση περισσότερο από 99%.

- Ahvaz Jundishapur Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών, Ahvaz, IR Ιράν,

"Επίδραση των νανοσωματιδίων αργύρου στα κοινά βακτήρια στις νοσοκομειακές επιφάνειες

Κινέζοι ερευνητές:
"Ιόντα από Ασημένη κατάφερα ΠΛΗΓΜΑ στο Staphylococcus aureus και το Ε. Coli με την πρόληψη των παθογόνων για αναπαραγωγή"

"Τα ιόντα αργύρου είναι γνωστό από καιρό ότι έχουν ισχυρές ανασταλτικές και βακτηριοκτόνες επιδράσεις καθώς και ένα ευρύ φάσμα αντιμικροβιακών δραστηριοτήτων.
Ορισμένες μορφές αργύρου έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές κατά των εγκαυμάτων, της σοβαρής χρόνιας οστεομυελίτιδας, των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και των λοιμώξεων κεντρικού φλεβικού καθετήρα ...

.. Για να διερευνηθεί ο μηχανισμός αναστολής των ιόντων αργύρου σε μικροοργανισμούς, δύο στελέχη βακτηριδίων, συγκεκριμένα Gram-αρνητικά Escherichia coli και Gram-θετικά Staphylococcus aureus, υποβλήθηκαν σε αγωγή με ιόντα αργύρου και μελετήθηκαν χρησιμοποιώντας ηλεκτρονική μικροσκοπία συνδυασμού και μικροανάλυση ακτίνων Χ

Παρόμοιες μορφολογικές μεταβολές παρατηρήθηκαν τόσο στα κύτταρα Ε. Coli όσο και στα κύτταρα S. aureus μετά από αγωγή αργύρου.

Η μεμβράνη του κυτταροπλάσματος αποσπάται από το κυτταρικό τοίχωμα.
Μία αξιοσημείωτη περιοχή φωτός ηλεκτρονίων εμφανίστηκε στο κέντρο των κυττάρων, που περιείχε μόρια συμπυκνωμένου μορίου δεοξυριβονουκλεϊκού οξέος (DNA).

Υπάρχουν πολλα μικρά ηλεκτρονιο-πυκνά κοκκία είτε που περιβάλλουν το κυτταρικό τοίχωμα, ή η εναπόθεση στο εσωτερικό των κυττάρων.

Η ύπαρξη στοιχείων αργύρου και θείου στους πυκνούς ηλεκτρονίων κόκκους και κυτταρόπλασματα υποδηλώνουν τον αντι-βακτηριακό μηχανισμό του αργύρου:
Το DNA έχασε την ικανότητά του να αναδιπλασιαστεί και η πρωτεΐνη αδρανοποιήθηκε μετά την επεξεργασία των ιόντων αργύρου."

-Journal of Biomedical Materials Research, τόμος 52, τεύχος 4, 15,

"Μία Μηχανιστική Μελέτη των Αντι-βακτηριακών Επιδράσεων των Ιόντων Αργύρου σε Escherichia coli και Staphylococcus aureus". -Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, Πανεπιστήμιο Tsinghua, Beijing100084, Κίνα.

Ινδοί Ερευνητές:
"Το Κολλοειδές Ασήμι Αποτρέπει τις Λοιμώξεις από Βακτήρια, Ιούς και Μύκητες"

"Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι τα πιο σημαντικά υγρά του σώματος είναι κολλοειδής στη φύση: αιωρούνται πολύ λεπτά σωματίδια.
Το αίμα, για παράδειγμα, μεταφέρει τη διατροφή και το οξυγόνο στα κύτταρα του σώματος.Αυτό οδήγησε σε μελέτες με κολλοειδή αργύρια (ηλεκτρικά άτομα αργύρου).

Μια ηλεκτρο-κολλοειδή διαδικασία, η οποία είναι γνωστή ως η καλύτερη μέθοδος, χρησιμοποιείται για την κατασκευή του κολλοειδούς αργύρου.
Το κολλοειδές ασήμι φαίνεται να είναι ένα ισχυρό, φυσικό αντιβιοτικό και προληπτικό έναντι μολύνσεων.

Ενεργώντας ως καταλύτης, απενεργοποιεί τα ένζυμα αυτά τα μονοκύτταρα βακτήρια, που οι ιοί και οι μύκητες χρειάζονται για τον μεταβολισμό του οξυγόνου.

Ασφυκτιούν χωρίς την αντίστοιχη βλάβη στα ανθρώπινα ένζυμα ή σε μέρη της χημείας του ανθρώπινου σώματος.

Το αποτέλεσμα είναι η καταστροφή των οργανισμών που προκαλούν ασθένεια στο σώμα και στα τρόφιμα."

- Νανοτεχνολογία στην ιατρική και αντι-βακτηριακή επίδραση των νανο-σωματιδίων του αργύρου, Τμήμα Ιατρικής, Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Banaras Hindu, Βαρανάσι, Ινδία, που δημοσιεύθηκε στο Digest Journal of Nanomaterials and Biostructures, Vol.3, No.3, September 2008, σ. 115-122

Ισπανοί ερευνητές:
"Τα Νανο-σωματίδια Αργύρου Κάνουν Τα Αντιβιοτικά Φάρμακα Σε Καλύτερη Απόδοση"

"Πρόσφατα, λόγω της εμφάνισης βακτηρίων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά και των περιορισμών χρήσης των αντιβιοτικών που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες και είναι ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας, μελετήθηκε η συνεργιστική επίδραση των νανοσωματιδίων του αργύρου με αντιβιοτικά συνδυάζοντας νανοσωματίδια αργύρου με διαφορετικά αντιβιοτικά όπως η αμπικιλλίνη , καναμυκίνη, ερυθρομυκίνη και χλωραμφενικόλη έναντι θετικών κατά gram και αρνητικών κατά gram βακτηρίων.

Οι αντι-βακτηριδιακές δράσεις αυτών των αντιβιοτικών αυξάνονται παρουσία νανοσωματιδίων αργύρου έναντι βακτηρίων αρνητικών κατά gram και gram αρνητικών βακτηριδίων που προσδιορίζονται με τη μέθοδο διάχυσης δίσκου.
Διαφορετικές διαμέτρους ζωνών αναστολής έχουν παρουσιαστεί γύρω από το διαφορετικό αντιβιοτικό δίσκο με ή χωρίς AgNPs.

Η επίδραση συνδυασμού των νανοσωματιδίων Αργύρου και της Αμπικιλλίνης έχει περισσότερες πιθανότητες σε σύγκριση με τα άλλα αντιβιοτικά και μπορεί να προκληθεί τόσο από τη δράση λύσης κυτταρικού τοιχώματος της Αμπικιλλίνης όσο και από τη δράση δέσμευσης DNA των νανο-σωματιδίων αργύρου (Fayaz et al., 2009).

Τα αντιβιοτικά μόρια περιέχουν πολλές δραστικές ομάδες όπως ομάδες υδροξυλίου και αμιδο, οι οποίες αντιδρούν εύκολα με ναν-οσωματίδια αργύρου με χηλίωση, γι 'αυτό το λόγο η συνεργιστική δράση μπορεί να προκληθεί από την αντίδραση δέσμευσης με νανο-σωματίδια αντιβιοτικού και αργύρου.

- Νανο-σωματίδια αργύρου αλληλεπιδράσεις με το ανοσοποιητικό σύστημα:
Επιπτώσεις για την Υγεία και την Ασθένεια, CABIMER-Ανδαλουσίας Κέντρο Μοριακής Βιολογίας και Αναγεννητικής Ιατρικής CSIC-Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, UPO-Junta de Andalucia, Σεβίλλη, Ισπανία 2 Τμήμα Φυσικης, Χημείας & Φυσικά Συστήματα, Πανεπιστήμιο Pablo de Olavide, Σεβίλλη, Ισπανία

Βρετανοί ερευνητές:
"Ο Άργυρος επιθτίθεται με επιτυχία σε παθογόνα Μέσα από πολλαπλές οδούς"

"Το πιο σημαντικό εύρημα είναι ότι το ασήμι, σε αντίθεση με τα περισσότερα αντιβιοτικά, λειτουργεί με περισσότερους από έναν τρόπους.
Αυτός είναι ίσως και ο λόγος για τον οποίο τα βακτηρίδια δυσκολεύονται να χτίσουν αντοχή στη χημική ουσία.

Πρώτον, το ασήμι κολλάει πολύ έντονα στο θείο, που βρίσκεται σε μέρη των [βακτηριακών] πρωτεϊνών.

Αυτές οι ομάδες θείου συνδέονται κανονικά μεταξύ τους κρατώντας πρωτεΐνες μαζί και κρατώντας την πρωτεΐνη διπλωμένη στο σωστό της σχήμα.
Αλλά αν το ασήμι αλληλεπιδρά με θείο, τότε η πρωτεΐνη δεν μπορεί να διπλώνει σωστά, και έτσι δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

Στη συνέχεια, το ασήμι παρεμβαίνει με το πώς τα βακτήρια χρησιμοποιούν σίδηρο. Ο σίδηρος κρατιέται συχνά στη θέση του μέσα στις πρωτεΐνες δεσμεύοντας το θείο. Δεδομένου ότι το ασήμι αλληλεπιδρά επίσης με το θείο, εμποδίζει το σίδερο να το κάνει.
Τέλος, το ασήμι προκαλεί τα βακτήρια να παράγουν εξαιρετικά τοξικές ουσίες που ονομάζονται αντιδραστικά είδη οξυγόνου. Αυτά συνεχίζουν να προκαλούν βλάβη μέσα στο κύτταρο, βλάπτοντας το DNA, τις πρωτεΐνες και ακόμη και τη μεμβράνη που περιβάλλει τα κύτταρα.

Το καθαρό αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης αργύρου είναι τα βακτήρια με σοβαρή βλάβη στη βασική τους βιοχημεία. Επιπλέον, οι μεμβράνες και τα τοιχώματα που περιβάλλουν τα βακτήρια είναι πιο διαπερατά μετά την επεξεργασία του αργύρου. "

- Mark Lorch, ARS Technica, Ανώτερος Λέκτορας Βιολογικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης
Hull, Ηνωμένο Βασίλειο

Κορεάτες Ερευνητές:
Τα Νανο-σωματιδία Αργύρου είναι Αποτελεσματική Ενάντια Παθογόνων Μυκήτων

«Πολλές μελέτες έχουν δείξει τα αντι-μικροβιακά αποτελέσματα των νανοσωματιδίων αργύρου, αλλά τα αποτελέσματα των νανο-σωματιδίων αργύρου έναντι παθογόνων μυκήτων του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων κλινικών απομονώσεων του mentagr-ophytes Τ και των ειδών Candida είναι ως επί το πλείστον άγνωστη.

Η κύρια σημασία της μελέτης αυτής είναι η παρατήρηση ότι νανο-σωματίδια Αργύρου μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη των δερματόφυτων, τα οποία προκαλούν επιφανειακές μυκητιάσεις.

Τα νανο-σωματίδια Αργύρου επίσης επιδεικνύουν ισχυρά αντι-μυκητιακά αποτελέσματα, πιθανώς μέσω καταστροφής της ακεραιότητας της μεμβράνης/

Για τις γνώσεις του συγγραφέα, αυτή είναι η πρώτη μελέτη που ισχύουν νανο-σωματιδίων αργύρου με επιτυχία σε δερματόφυτα και παθογόνα στελέχη μυκήτων.

Δεύτερον, το γεγονός ότι η μέθοδος παρασκευής των νανο-σωματιδίων αργύρου που περιγράφεται εδώ είναι οικονομικά αποδοτική είναι επίσης σημαντική.

Ως εκ τούτου, μπορεί να αναμένεται ότι τα νανο-σωματιδίων αργύρου μπορεί να έχουν δυναμικό ως αντι-μολυσματικός παράγοντας για ανθρώπινες μυκητιακές νόσους. "

- Το Νανο-σωματίδιο Ασημιού (Nano-Ag): Νέο Πρότυπο για Αντι-μυκητιασικούς Παράγοντες, Σχολή Επιστημών Ζωής και Βιοτεχνολογίας του Dong Gun Lee, Κολλέγιο Φυσικών Επιστημών, Εθνικό Πανεπιστήμιο Kyungpook, Δημοκρατία της Κορέας

Ιάπωνες ερευνητές:
" Ασημένια νανο-σωματίδια αποδεικνύουν εξαιρετική αντι-βακτηριακή δράση με χαμηλή τοξικότητα για ανθρώπους και ζώα"

"Τα δεδομένα που παρουσιάζονται εδώ αποδεικνύουν ότι τα νανοσωματίδια αργύρου είναι αποτελεσματικοί βακτηριοκτόνοι παράγοντες ανεξάρτητα από τους μηχανισμούς ανθεκτικότητας σε φάρμακα που υπάρχουν , όπως Ρ. Aeruginosa, ανθεκτικοί στην αμπικιλλίνη E. coli O157: H7 και ανθεκτικοί στην ερυθρομυκίνη S. pyogenes και παρουσιάζουν τη σημασία των νανο-σωματιδίων αργύρου στο νοσοκομειακό και σε περιβάλλον μέσα στη κοινότητα.

Ως εκ τούτου, τα νανο-σωματίδια αργύρου μπορούν να συνιστώνται ως ένας αποτελεσματικός βακτηριοκτόνος παράγοντας ευρείας φάσης. "

- "Bactericidal Effect of Silver Nano-particles Against Multi-drug-Resistant Bacteria"World Journal of Microbiology, τόμος 26, αριθμός 4, 615-621, DOI: 10.1007 / s11274-009-0211-3) 10 Απριλίου 2009

Πακιστανοί Ερευνητές:
"Ιόντα Αργύρου είναι Τοξικά για τα Μολυσματικά Μικρόβια Χωρίς να Βλάπτουν τα Φυσιολογικά Κύτταρα"

"Το ασήμι είναι μη τοξικό, ασφαλές ανόργανο αντι-βακτηριακό παράγοντα που χρησιμοποιείται για αιώνες και είναι ικανό να σκοτώσει περίπου 650 μικροοργανισμούς που προκαλούν ασθένεια. Το ασήμι έχει περιγραφεί ως« ολιγο-δυναμικό », δηλαδή τα ιόντα του είναι ικανά να προκαλέσουν βακτηριοστατική (ανάπτυξη αναστολή) ή ακόμη και βακτηριοκτόνο (αντι-βακτηριακό) κτύπημα.

Ως εκ τούτου, έχει την ικανότητα να ασκεί βακτηριοκτόνο δράση σε μικρές συγκεντρώσεις. Έχει σημαντικό δυναμικό για ένα ευρύ φάσμα βιολογικών εφαρμογών όπως αντιβακτηριακοί παράγοντες για ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια, πρόληψη λοιμώξεων, επούλωση τραυμάτων και αντιφλεγμονώδη.

Τα ιόντα αργύρου (Ag +) και οι ενώσεις του είναι εξαιρετικά τοξικά σε
μικροοργανισμοί που εμφανίζουν ισχυρές βιοκτόνες επιδράσεις σε πολλά είδη βακτηρίων αλλά έχουν χαμηλή τοξικότητα προς ζωικά κύτταρα. "

- Muhammad Raffi, Σύνθεση και Χαρακτηρισμός Μεταλλικών Νανο-σωματιδίων, Τμήμα Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Υλικών, Πακιστάν Ινστιτούτο Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών

Σκανδιναβικοί ερευνητές:
Κολλοειδές ασημένιο σπρέι θεραπεύει τα έλκη των ποδιών

»Σύνοψη μελέτης: Δεκαέξι ασθενείς με έλκη στα πόδια υπέστησαν αγωγή με κολλοειδή ψεκασμό αργύρου. Το διάλυμα εφαρμόστηκε μία φορά την ημέρα για τις πρώτες ημέρες, στη συνέχεια δύο φορές την εβδομάδα. Η μόλυνση υποχώρησε σε όλες τις περιπτώσεις. Μετά από οδηγίες, οι ασθενείς πραγματοποίησαν τη θεραπεία στο σπίτι χωρίς επίβλεψη. Δεν παρατηρήθηκαν ενοχλήσεις ή παρενέργειες.

Δεν υπήρχε επίμονος αποχρωματισμός του δέρματος που θα μπορούσε να αποδοθεί στο ασήμι. "Σε όλες τις περιπτώσεις η μόλυνση υποχώρησε."

- Haeger, Κουντ. Προεγχειρητική θεραπεία των ελκών των ποδιών με ψεκασμό αργύρου και φύλλο αλουμινίου. Acta Surgica Scandinavica, 125, 32-41.

Τσέχοι ερευνητές:
Ασημένια Νανο-σωματίδια Εξοντώνουν ανθεκτικών σε Πολλαπλών Φαρμάκων, Βακτηριακά Στελέχει

"... τα σωματίδια αργύρου με μια στενή κατανομή μεγέθους με μέσο μέγεθος 25 nm έδειξαν υψηλή αντιμικροβιακή και βακτηριοκτόνο δράση έναντι Gram-θετικών και Gram-αρνητικών βακτηριδίων, συμπεριλαμβανομένων πολύ ανθεκτικών στελεχών όπως ο ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη Staphylococcus aureus.

Η αντι-βακτηριακή δράση των νανο-σωματιδίων αργύρου βρέθηκε να εξαρτάται από το μέγεθος των σωματιδίων αργύρου.

Μια πολύ χαμηλή συγκέντρωση αργύρου (τόσο χαμηλή όσο 1,69 μg / mL Ag) έδωσε αντιβακτηριακή απόδοση.

"- Ασημένια κολλοειδή νανο-σωματίδια: Σύνθεση, Χαρακτηρισμός και Αντιβακτηριακή Δραστικότητα τους. Τμήμα Φυσικής Χημείας, Πανεπιστήμιο Palacký, Svobody 26, 771 46 Olomouc, Τσεχία, Τμήμα Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Palacký, Τσεχία

Καναδοί ερευνητές:
"Το Ιονικό Ασήμι είναι ένα ασφαλές, μη τοξικό βακτηριακό απολυμαντικό"

"Το ασήμι είναι ένα απολυμαντικό για τα βακτήρια που δεν σχηματίζουν σπόρια σε συγκεντρώσεις περίπου 1000 φορές χαμηλότερες από τα επίπεδα στα οποία είναι τοξικά για τη ζωή των θηλαστικών ...
Η Ιονική μορφή του αργύρου είναι απαραίτητη

."- Υπουργείο Περιβάλλοντος της Βρετανικής Κολομβίας, Κριτήρια ποιότητας περιβάλλοντος για το ασήμι,Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος, 19 Φεβρουαρίου 1996

Αυστραλοί ερευνητές:
"Το κολλοειδές ασήμι με Ασφάλεια σταματάει σε Λοιμώξεις τον Σταφυλόκοκκο Αureus Sinus»

"Στη μελέτη ασφάλειας χρησιμοποιήθηκε φυσιολογικό αλατούχο διάλυμα (έλεγχος) και 30ppm κολλοειδές διάλυμα αργύρου (δοκιμασία) για να ξεπλυθούν τα μετωπιαία ιγμόρεια για 14 ημέρες σε 8 πρόβατα (4 πρόβατα το καθένα).

Στη μελέτη αποτελεσματικότητας, μετά από μόλυνση με Staphylococcus aureus, τα πρόβατα υποβλήθηκαν σε αγωγή είτε με αλατούχο σύνθεση είτε με τοπικό διάλυμα αργύρου διαφόρων συγκεντρώσεων (30 ppm / 20 ppm / 10 ppm / 5 ppm) για 5 ημέρες, με 4 πρόβατα σε κάθε ομάδα.

Τα πρόβατα που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία με κολλοειδή άργυρο έδειξαν σημαντική μείωση της βιομάζας βιοφίλμ σε σύγκριση με τον έλεγχο φυσιολογικού ορού.

Αν και τα μέσα επίπεδα Αργύρου στο αίμα τους ήταν υψηλότερα στις ομάδες που υποβλήθηκαν σε αγωγή σε σύγκριση με την μη σε εφαρμογει Αργύρου ομάδα , τα αιμοπετάλια και οι βιοχημικές παράμετροι ήταν φυσιολογικοί.

Η ιστολογική και ακτινωτή δομή της ανάλυσης δεν έδειξε διαφορά μεταξύ ομάδων ελέγχου και θεραπείας ...

Συμπέρασμα: Το τοπικό διάλυμα κολλοειδούς αργύρου είναι αποτελεσματικό σε αντι-βιοφίλμ δραστικότητα στο Staphylococcus aureus CRS σε μοντέλο προβάτου και φαίνεται ασφαλής. "

- "Τοπικό κολλοειδές ασήμι ως παράγοντας αντι-βιοφίλμ σε μοντέλο πρόβειου ρινοκολπίτιδας Staphylococcus aureus".
Διεθνές Φόρουμ Αλλεργίας & ΡινολογίαςΤο Νοσοκομείο QueenElizabeth, Τμήμα Χειρουργικής, Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, Αδελαΐδα, Αυστραλία

Τούρκοι ερευνητές:
Ασημένια νανο-σωματίδια αποτελεσματικά κατά της ασθένειας που προκαλούν βακτήρια και μύκητα Candida"

¨Ο Αργυρος ή τα ιόντα αργύρου είναι γνωστό από καιρό ότι έχουν ισχυρές ανασταλτικές και βακτηριοκτόνες επιδράσεις, καθώς και ένα ευρύ φάσμα αντιμικροβιακών δραστικοτήτων ...

Σε αυτή τη μελέτη, η αντι-μικροβιακή δράση των νανοσωματιδίων κολλοειδούς αργύρου που παρασκευάστηκαν με τη μέθοδο Sol-Gen ερευνήθηκε [κατά] δοκιμαστικούς μικροοργανισμούς, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Candida albicans, Bacillus subtilis, Salmonella typhimurium, Pseudomonas aeruginosa και Klebsiella pneumoniae.

Διαπιστώθηκε ότι τα νανοσωματίδια αργύρου ανέστειλαν την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των δοκιμασμένων μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του μύκητα C. albicans.
Η αντιμικροβιακή δράση παρατηρήθηκε έναντι όλων των δοκιμαζόμενων μικροοργανισμών σε πολύ χαμηλή συγκέντρωση 2-4 μg / ml νάνο αργύρου. "

- «Αντι-μικροβιακή δράση κολλοειδών ασηπτικών νανο-σωματιδίων παρασκευασμένων με τη μέθοδο Sol-Gel», «Digest Journal of Nanomaterials and Biostructures»,
Τμήμα Μηχανολόγων και Μηχανικών Επιστημών Υλικών στο Πανεπιστήμιο Dokuz Eylul, Τουρκία

Αφρικανοί ερευνητές:
Ασημένια Νανο-σωματίδια Μείωσαν την Ανάπτυξη σε Όγκους του Μελανώματος και σε Κύτταρα του Καρκίνου του Μαστού

"Προηγουμένως, αναφέραμε την κυτταροτοξική επίδραση του κολλοειδούς αργύρου στην κυτταρική γραμμή του καρκίνου του μαστού MCF-7.
Ωστόσο, υπάρχουν λίγες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες κατά του όγκου.
Σκοπός αυτής της μελέτης ήταν να εκτιμηθεί η αντικαρκινική δραστηριότητα κολλοειδεί αργύρου ή νανο-σωματιδίων αργύρου (AgNPs) σε μοντέλο B16F10 ποντικού μελανώματος.

In vitro, τα κύτταρα Β16Ρ10 υποβλήθηκαν σε επεξεργασία με διαφορετικές συγκεντρώσεις κολλοειδών αργύρου ή νανοσωματιδίων αργύρου και η βιωσιμότητα των κυττάρων αξιολογήθηκε με τη μέθοδο ΜΤΤ και οι δύο θεραπείες είχαν κυτταρο-τοξικές επιδράσεις έναντι της κυτταρικής σειράς Β16Ρ10.

Εν ζωή, Β16Ρ10 κύτταρα μελανώματος εμφυτεύτηκαν σε ποντικούς ηλικίας έξι εβδομάδων C57BL / 6 .

Περίπου 8 ημέρες μετά την ένεση των κυττάρων, οι υποδόριες θεραπείες άρχισαν με νανο-σωματίδια Αργύρου ή κολλοειδούς αργύρου , ο όγκος του όγκου και το βάρος του όγκου αξιολογήθηκαν και η διαφορά των ομάδων που υποβλήθηκαν σε αγωγή και των ελεγχόμενων, απέδειξαν ότι η ανάπτυξη του όγκου μελανώματος μειώθηκε σημαντικά.

Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι το κολλοειδές ασήμι ή το νανο-σωματίδια Ασημιού θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα ως αντι-νεο-πλασιαστικό φάρμακο, προκαλώντας μια βλάβη της ανάπτυξης όγκων »

- African Journal of Microbiology Research, Μάιος 2013, "Δυναμικό κολλοειδούς Αργύρου ή νανο-σωματίδια Αργύρου για τη μείωση της ανάπτυξης όγκων μελανώματος B16F10 "

Πολλά, πολύ περισσότερα

Ειλικρινά, θα μπορούσα να δημοσιεύσω αποσπάσματα από μια μεγάλη ποικιλία διεθνών κλινικών μελετών όπως αυτή όλη την ημέρα. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες από αυτά που διατίθενται.

Αλλά ελπίζουμε ότι τα παραπάνω παραδείγματα σας έδωσαν αρκετές λεπτομέρειες για να δείτε ότι οι ερευνητές από όλο τον κόσμο βρίσκουν κολλοειδές ασήμι και άλλες μορφές αντι-μικροβιακού αργύρου που είναι εκπληκτικά αποτελεσματικές έναντι μολυσματικών μικροοργανισμών καθώς και άλλων ασθενειών συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων.

Στο μέλλον, θα δημοσιεύσω περισσότερα παραδείγματα.
Steve Barwick, author

Τα Οφέλη για την Υγεία του Ασημιού ως Εναλλακτική Θεραπεία  
(newsmax.com)

Το ασήμι έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για ιατρικούς σκοπούς και θεωρήθηκε ως ο ισχυρότερος αντιμικροβιακός παράγοντας που ήταν διαθέσιμος πριν από την ευρεία χρήση αντιβιοτικών στη δεκαετία του 1940. Τώρα απολαμβάνει μια αναζωπύρωση της δημοτικότητας μεταξύ των εναλλακτικών επαγγελματιών υγείας.

Η πιο δημοφιλής μορφή είναι το κολλοειδές ασήμι, σωματίδια αργύρου εναιωρημένα σε υγρό, διατίθενται σε καταστήματα υγιεινής διατροφής και σε απευθείας σύνδεση σε εθνικό επίπεδο. Ο Δρ Kent Holtorf M.D., κορυφαίος ιατρικός εμπειρογνώμονας από την Καλιφόρνια, λέει στην Newsmax ότι το έχει χρησιμοποιήσει στην πρακτική του για σχεδόν 20 χρόνια.

«Είχαμε περιπτώσεις της νόσου Lyme που είχαν κριθεί μη θεραπεύσιμη με συμβατικές μεθόδους για χρόνια ξεκαθάρισαν σε λίγες μέρες», λέει. "Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό από πολλές χρόνιες και οξείες λοιμώξεις όπου ακόμη και υψηλές δόσεις αντιβιοτικών δεν δούλευαν".

Το καλύτερο μέρος, λέει ο Holtorf, είναι ότι το κολλοειδές ασήμι δεν είναι τοξικό και δεν υπάρχει αντίσταση στις θεραπευτικές του δυνάμεις, ακόμη και με λεγόμενες superbugs όπως το MRSA.
Ενώ η FDA προειδοποιεί ότι πολλοί από τους ισχυρισμούς για την υγεία δεν είναι αποδεδειγμένοι, οι υποστηρικτές αφθονούν.

Ο δρ. Todd Donohoe, D.C., από την Murrieta της Καλιφόρνιας, χρησιμοποιεί κολλοειδή στην πρακτική του και διατηρεί την οικογένειά του υγιή εδώ και δεκαετίες.
Λέει ότι το ασήμι είναι ένα αποτελεσματικό απολυμαντικό καθώς και ένας αντιβακτηριακός, αντιικός και αντιμυκητιασικός παράγοντας.

Το κολλοειδές ασήμι λειτουργεί διαταράσσοντας το DNA του ιού ή του βακτηρίου καθιστώντας το ακίνδυνο. Ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα διατηρώντας παράλληλα μια υγιή ισορροπία βακτηριδίων στο έντερο, σε αντίθεση με τα αντιβιοτικά.

Μπορεί να εισπνευστεί, να ενεθεί, να χρησιμοποιηθεί από το στόμα ή να τεθεί σε νεφελοποιητή για τη θεραπεία λοιμώξεων των πνευμόνων.

Πάντα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν, καθώς το κολλοειδές ασήμι μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα αντιβιοτικά και φάρμακα θυρεοειδούς.

Εδώ είναι μερικές άλλες θεραπευτικές χρήσεις:

1. Τα κρυολογήματα και τη γρίπη.
Ο Δρ Holtorf λέει ότι χρησιμοποιεί το ρινικό ασήμι για να αποτρέψει τα κρυολογήματα και τη γρίπη. "Το εμβόλιο της γρίπης είναι πολύ αναποτελεσματικό σε σχέση με το ασήμι", λέει. "Το εμβόλιο της γρίπης είναι μόνο μερικώς αποτελεσματικό ενώ η χρήση του αργύρου είναι 70-90% αποτελεσματική στην πρόληψη του ιού της γρίπης." Αντιμετωπίζει επίσης το κοινό κρυολόγημα, λέει ο ειδικός.

2. Αντιβακτηριακό.
Μια μελέτη UCLA τεκμηρίωσε ότι 650 παθογόνα καταστράφηκαν σε λίγα λεπτά όταν εκτέθηκαν σε μικρές ποσότητες αργύρου. Επίσης, δεν δημιουργεί ανοσία ή ανθεκτικότητα όπως το αντιβιοτικό αντίστοιχο.3. Επούλωση πληγών.

Holtorf λέει ότι to κολλοειδές ασήμι διεγείρει την επούλωση του δέρματος και άλλων μαλακών ιστών και είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία εγκαυμάτων, μολύνσεων, άφθες, περιοδοντίτιδα, και άλλες συνθήκες.

4. Μολύνσεις ματιών και αυτιού.
Το ροζ μάτι, μια φλεγμονώδης μεμβράνη βλέννας που καλύπτει το βολβό του ματιού, μπορεί να αντιμετωπιστεί με κολλοειδές ασήμι επειδή, παρά την αιτία της - ιογενής ή βακτηριακή - το κολλοειδές Ασήμι θα αντιμετωπίσει αμέσως τη λοίμωξη. Επειδή οι μολύνσεις των αυτιών μπορούν επίσης να έχουν πολλαπλές αιτίες, αυτή η λύση Ενα για Ολα είναι αποτελεσματική.

5. ιγμορίτιδα.
Σύμφωνα με κλινικές δοκιμές, η χρήση ασήμι με ρινική διάχυση μπορεί να καταπολεμήσει τις φλεβοκομβικές λοιμώξεις.

Μπορείτε επίσης να βάλετε μερικές σταγόνες σε σταγονόμετρο και να ρίξετε το διάλυμα κατευθείαν στη ρινική κοιλότητα σας, με το να γυρίσεται κεφάλι σας πίσω.
Είναι επίσης αποτελεσματικό στη θεραπεία αλλεργιών.

6. Πνευμονία.
Τα σύγχρονα φάρμακα μπορεί να μην είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία της βρογχίτιδας ή της πνευμονίας, εάν η αιτία είναι ιογενής.

Χρησιμοποιώντας το ασήμι σε έναν νεφελοποιητή, μεταφέρετε τη θεραπευτική του δύναμη στους πνεύμονες όπου καταπολεμά άμεσα τα μικρόβια, συχνά εκκαθαρίζοντας την κατάσταση σε ημέρες.

7. Αντι-ιική.
Ο Δρ Holtorf λέει ότι οι προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν μεγάλη υπόσχεση στη θεραπεία του HIV, του έρπητα, του έρπητα ζωστήρα και των κονδυλωμάτων με κολλοειδές ασήμι. "Είναι μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για να σταματήσουν οι ιοί γρήγορα," λέει.

Οι πληροφορίες που περιέχονται στο συγκεκριμένο άρθρο του ploumistos.com έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Κολλοειδής Άργυρος: Πρόληψη από τους πιο ισχυρούς ιούς - Τεκμηριωμένα Οφέλη
Κολλοειδής Άργυρος: Πρόληψη από τους πιο ισχυρούς ιούς - Τεκμηριωμένα Οφέλη
Κολλοειδής Άργυρος: 8 Τεκμηριωμένα Οφέλη -Χρήσεις και Παρενέργειες
https://assets.vogue.in/photos/5ce413e29cc0c07ce7f9b611/master/pass/tea-tree-oil-for-acne-and-dry-scalp.gif
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/03/blog-post_84.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/03/blog-post_84.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content