Κορωνοϊός: Πως θα κινούμαστε αν εφαρμοστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας;

Κορωνοϊός: Πως θα κινούμαστε αν εφαρμοστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας;

⍆Ο κορωνοϊός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας....
και η κυβέρνηση κάνει σχέδια για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Οι αρμόδιες αρχές επεξεργάζονται ένα τόσο αυστηρό μέτρο, σε περίπτωση που συνεχιστούν τα εκατοντάδες περιστατικά μη συμμόρφωσης μερίδας πολιτών στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID-19.

Πολίτες που βγήκαν βόλτα σε παραλίες, γέμισαν πάρκα και γήπεδα και προκάλεσαν συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ φαίνεται πως αναγκάζουν τις ιθύνοντες να πάρουν το έσχατο και πιο αυστηρό μέτρο.

Το οποίο, αν τελικά θα τεθεί σε εφαρμογή θα αλλάξει πλήρως την ζωή μας.

Εφαρμόστηκε σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο και βρίσκεται στη «φαρέτρα» της ελληνικής κυβέρνησης.

Κορονοϊός: Τι σημαίνει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας
  • Θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις των πολιτών παρά μόνο για ιδιαίτερες περιπτώσεις ατόμων που εργάζονται στον κρατικό μηχανισμό ή ενδεχομένως έχουν ειδική άδεια από κάποιον επίσημο κρατικό φορέα που να δικαιολογεί τις μετακινήσεις τους.
  • Ελεύθερα θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο τα φορτηγά και τα οχήματα που μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και προϊόντα που είναι απαραίτητα για τον εφοδιασμό των μονάδων που θα είναι ανοικτές.
  • Θα επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση οι μετακινήσεις ασθενών που πρέπει να μεταβούν σε διαγνωστικά ή ιατρικά κέντρα με την επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης. Οι δυνάμεις της αστυνομίας θα περιπολούν επί 24ώρου βάσεως και θα ελέγχουν εξονυχιστικά τους πολίτες.
  • Αυστηρότατοι έλεγχοι θα γίνονται και στα διόδια των Εθνικών Οδών, αλλά και στα λιμάνια όπου κανείς δεν θα μπορεί να ταξιδέψει αν δεν έχει επαρκή δικαιολογία και επιχειρηματολογία.
  • Η αστυνομία θα περιπολεί συνεχώς και τα πρόστιμα θα είναι πολύ βαριά για όσους παραβαίνουν τις εντολές οι οποίες θα ανακοινωθούν και θα αποτυπωθούν με νόμο του κράτους.
Οι παραβάτες τιμωρούνται αυστηρά
Η παραβίαση των όποιων έκτακτων μέτρων θα τιμωρείται με ποινές φυλάκισης, ή ακόμα και με ποινές κάθειρξης σε περιπτώσεις τελέσεως κακουργημάτων.

Αν η παραβίαση έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου ατόμου, επιβάλλεται κάθειρξη, και υπό προϋποθέσεις ακόμη και ισόβια.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, προβλέπει:

Α. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται:

* με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα,

* με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

Β. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε ζώα, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, και αν είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως και 10 έτη.

Γ. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

Δ. Όποιος στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 παραβιάζει τα μέτρα από αμέλεια, τιμωρείται:

* στην περίπτωση του στοιχείου α′ με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας και

* στην περίπτωση του στοιχείου β′ με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.
Κορονοϊός: Βγαίνεις από το σπίτι μόνο με υπεύθυνη δήλωση!

Ιταλία και Γαλλία υποχρεώνουν τον κάθε πολίτη να συμπληρώνει το απαραίτητο έγγραφο κυκλοφορίας μετά τον κατ’ οίκον περιορισμό που επιβλήθηκε. Στο έγγραφο πρέπει να συμπληρωθεί το ονοματεπώνυμο του ατόμου και η διεύθυνση στην οποία διαμένει.

Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξει έναν από τους 5 λόγους για τους οποίους θα πραγματοποιήσει την έξοδο από το σπίτι.
  • Για λόγους εργασίας οι οποίοι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου.
  • Μετακινήσεις για αγορές αγάθων ως προς τη τροφή και είδη πρώτης ανάγκης σε συγκεκριμένο κατάστημα που είναι πιστοποιημένο από την γαλλική κυβέρνηση.
  • Μετακινήσεις για λόγους υγείας.
  • Μετακινήσεις για οικογενειακούς λόγους επείγουσας φροντίδας ηλικιωμένων ή παιδιών.
  • Σε μετακινήσεις κοντά στο σπίτι, που σχετίζονται με ατομική σωματική δραστηριότητα, εξαιρουμένων όλων των συλλογικών αθλημάτων και των αναγκών των ατόμων και για τα κατοικίδια ζώα.
Το διάβασα στο athensmagazine.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Κορωνοϊός: Πως θα κινούμαστε αν εφαρμοστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας;
Κορωνοϊός: Πως θα κινούμαστε αν εφαρμοστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας;
Κορωνοϊός: Πως θα κινούμαστε αν εφαρμοστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας;
https://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/202003/d70e92_ellada.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/03/blog-post_805.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/03/blog-post_805.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content