Ιδού το "αντίδοτο" για τις αρνητικές σκέψεις και το ψυχικό χάος

Ιδού το "αντίδοτο" για τις αρνητικές σκέψεις και το ψυχικό χάος

⍆Ίσως ό,τι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε για την ψυχική μας γαλήνη, αλλά....
και την αποτελεσματικότητά μας σε όλα τα πεδία της ζωής. Δεν είναι βέβαια πάντα στον έλεγχό μας και οι δαίδαλοι του μυαλού εύκολα ακολουθούν τις δικές τους διαδρομές, οι ειδικοί όμως έχουν βρει τουλάχιστον έναν τρόπο να κρατάμε μακριά τις αρνητικές σκέψεις.

Η συμβουλή μου ως Σύμβ. Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης - Energy Helingman

Οι αρνητικές σκέψεις που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος για τον εαυτό του, η ασταμάτητη αυστηρή αυτοκριτική και οι απαισιόδοξες προβλέψεις του για το μέλλον, επηρεάζουν την αντίληψη του για το πως πραγματικά είναι η δική του ζωή.

Συχνά οι άνθρωποι με κατάθλιψη, λόγω ενός συγκεκριμένου τρόπου σκέψης, ενώ έχουν πετύχει κάτι πολύ σημαντικό, στην ουσία το βιώνουν ως μια αποτυχία ή ένα πισωγύρισμα. Θεωρούν ένα εμπόδιο ή μια δυσκολία σαν μια προσωπική αποτυχία.

Η απαισιόδοξη αυτή προσέγγιση, τους κάνει να τα βλέπουν όλα μαύρα και ανέλπιδα. Έστω και εάν είναι επιτυχημένοι και έχουν αξιοζήλευτα αποτελέσματα στη ζωή, εντούτοις εγκλωβίζονται σε μια παγίδα αρνητικών σκέψεων που τους βασανίζει οδηγώντας τους στα αδιέξοδα της κατάθλιψης.

Οι σκέψεις μας έχουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της διάθεσης μας. Η τάση στο να βλέπουμε περισσότερο την αρνητική μεριά των πραγμάτων παρά τα υπόλοιπα, μπορεί να φτάσει στο σημείο που να απομακρύνει κάθε χαρά από τη ζωή μας.
Μερικές από τις συχνότερες αιτίες που οδηγούν άτομα με προδιάθεση για κατάθλιψη σε χειρότερη ψυχολογική κατάσταση είναι:

Η υπεραπλούστευση
Στο άτομο που έχει προδιάθεση για κατάθλιψη, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο της υπεραπλούστευσης. Βασικά στον εν λόγω άτομο θεωρεί ότι εάν κάτι κακό του συμβεί, αυτό θα συμβεί ξανά και ξανά.

Το νοητικό φίλτροΣτο μηχανισμό αυτό, το άτομο συνειδητά ή ασυνείδητα, βλέπει σε οτιδήποτε συμβαίνει πολύ περισσότερο τα κακά παρά τα καλά. Για παράδειγμα ενώ μπορεί να έχει πετύχει κάτι ουσιαστικό και σημαντικό, δεν απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων και της επιτυχίας του αλλά παραμένει σε προβλήματα μικρότερης σημασίας που συνόδεψαν την επίτευξη του στόχου του.

Όλα ή τίποταΣτο τρόπο αυτό της σκέψης, το άτομο θεωρεί οποιαδήποτε αντιξοότητα, ή πισωγύρισμα ως προσωπική αποτυχία. Ακόμη και ένα μικρό λάθος, λαμβάνει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από το πραγματικό του εκτόπισμα. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι η τάση για τελειοθηρία η οποία συχνά γίνεται αντιπαραγωγική δημιουργώντας περισσότερες αρνητικές σκέψεις που οδηγούν στην κατάθλιψη.

Βιαστικά συμπεράσματαΣτο άτομο με αρνητικές σκέψεις και προδιάθεση για κατάθλιψη, οτιδήποτε είναι λόγος πρόβλεψης προβλημάτων και αρνητικών εξελίξεων. Αλλαγές ή συμπεριφορές σε άτομα του περιβάλλοντος που μπορεί να είναι συνήθεις, εκλαμβάνονται ως αλλαγές προς το πρόσωπο τους με αποτέλεσμα βιαστικά και άδικα να νομίζουν ότι κάτι κακό συμβαίνει που έχει σχέση μαζί τους.

Λήψη προσωπικής ευθύνηςΤο άτομο που εγκλωβίζεται στο φαύλο κύκλο των καταθλιπτικών σκέψεων, για οτιδήποτε πάει στραβά, αναλαμβάνει την ευθύνη. Το αίσθημα αυτό της ενοχής, εκδηλώνεται ακόμη και όταν το άτομο δεν έχει κάνει λάθος.

Αναγνωρίζοντας τον αρνητικό τρόπο σκέψης, είναι δυνατόν να το διορθώνουμε ακόμα και εμείς οι ίδιοι στη γένεση του (αυτοβοήθεια), διακόπτοντας έτσι το φαύλο κύκλο που οδηγεί στην κατάθλιψη.
Η αδράνεια είναι η χειρότερη πρακτική όταν γύρω μας η κατάσταση κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου. 

Όταν τα πράγματα πηγαίνουν στραβά, όταν η καθημερινότητα γίνεται δύσκολη, όταν δεν φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, ο Richard Mollica, ψυχίατρος στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, δίνει μόνο μία συμβουλή:

“Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Αυτός πρέπει να είναι ο πιο σημαντικός στόχος ανθρώπων που έχουν υποστεί κάποιο τραύμα“.

Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θέλουμε, οι περισσότεροι άνθρωποι στενοχωριούνται ή φοβούνται, αποσύρονται και κλείνονται στον εαυτό τους, εξηγεί ο ειδικός. Αυτό μπορεί να κατευνάσει τα συναισθήματα που νιώθετε, αλλά δε σας βοηθάει να οδηγηθείτε έξω έξω από το ψυχικό χάος.

Οι ανθεκτικοί άνθρωποι γνωρίζουν από ένστικτο πως, όταν παραμένουν απασχολημένοι, όχι μόνο έρχονται τελικά πιο κοντά στους στόχους τους, αλλά πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Αντιμετωπίστε έμπρακτα το άγχος
Το χρόνιο άγχος, αυτό το άγχος που μας κάνει να νιώθουμε ότι παραλύουμε, μειώνει τη νευρογένεση, την παραγωγή νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Αυτό οδηγεί σε μειωμένη προσοχή, μαθησιακές ικανότητες και μνήμη. Τι μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τη νευρογένεση και να μην πέσετε στην παγίδα των αρνητικών σκέψεων;

Δραστηριοποιηθείτε: Ξεκινήστε γυμναστική,αρχίστε να περπατάτε, κάντε πιο υγιεινή διατροφή, κάντε συναισθηματική αποφόρτιση (ΕΔΩ), η τις συνεδρίες πεποιθήσεων (ΕΔΩ). Γενικά μάθετε κάτι καινούργιο κάθε φορά που στο μυαλό σας σχηματίζεται μια αρνητική σκέψη και προσπαθήστε να βρείτε τουλάχιστον τρία θετικά στοιχεία στην κατάσταση που βιώνετε.

Αρνητική δόνηση = Αρνητική ενέργεια




Σταύρος Πλουμιστός

Όταν εργαζόμαστε μαζί για ένα ζήτημα που αντιμετωπίζετε,
σας βοηθάω να συντομεύσετε τον κύκλο ανάπτυξης και επούλωσης,
ώστε να αισθάνεστε ανακούφιση πολύ πιο γρήγορα.
Μπορούμε να αλλάξουμε μαζί τον τρόπο που νιώθετε για οτιδήποτε,
βοηθώντας σας να βρείτε πραγματική ψυχική,
συναισθηματική και πνευματική ανακούφιση.
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Ιδού το "αντίδοτο" για τις αρνητικές σκέψεις και το ψυχικό χάος
Ιδού το "αντίδοτο" για τις αρνητικές σκέψεις και το ψυχικό χάος
Ιδού το "αντίδοτο" για τις αρνητικές σκέψεις και το ψυχικό χάος
https://i.ytimg.com/vi/HBQsNt7-Rtg/maxresdefault.jpg
https://i.ytimg.com/vi/HBQsNt7-Rtg/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/03/blog-post_621.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/03/blog-post_621.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content