================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Μητροπολίτης Δημητριάδος για κορωνοϊό: Αυτός που πιστεύει θα κοινωνήσει, «όχι» σε απαγορευτικά μέτρα

⍆Στη στάση της Εκκλησίας απέναντι στην κρίση με τον κορωνοϊό αναφέρθηκε...  ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Αρχικά υπενθύμισε την εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στην οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι «θα πρέπει να κρατήσουμε την καθαριότητα και τον εξαερισμό των ναών, και γενικότερα να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας».

Όπως είπε «εμείς καλέσαμε τους ανθρώπους να μην κατακρίνουν κάποιον που για λόγους προφύλαξης αντί να ασπαστεί μια εικόνα κάνει μια γονυκλισία. Εγώ το θεωρώ ότι το κάνει για να προφυλαχτεί και να προφυλάξει».

«Εγώ δεν θα απασχοληθώ καθόλου αν δεν φιλήσει κάποιος το χέρι του επισκόπου. Δεν είναι κακό ούτε εξαρτάται η σωτηρία μας από αυτό» συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.

Επισήμανε, μάλιστα, την εγκύκλιο του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου στην οποία, όπως είπε, σημειώνεται ότι «σε αυτή την περιοδο της νηστείας οι ευάλωτες ομάδες δεν είναι σωτηρία μας η νηστεία. Θα πρέπει ακολουθώντας τις συμβουλές του γιατρού να έχουν τον οργανισμό τους ισχυρό και ας παραβιάσουν τη νηστεία. Ο Χριστός συγχωρεί. Το να έχουν μια πολύ μεγάλη ενίσχυση του εαυτού τους είναι ευλογημένο»

Ο κ. Ιγνάτιος ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι «εάν μια γυναίκα ή ένας άνδρας ή εάν κάποιο γονέας θέλει να έρθει στην εκκλησία και υπάρχει αντίδραση στην οικογένεια εγώ ως επίσκοπος λέω να μείνουν στο σπίτι».

Μιλώντας για την προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες τα τελευταία 24ωρα παρατήρησε ότι «περίμενα μεγαλύτερη απώλεια στο εκκλησίασμα αλλά δεν είχαμε».

Όσον αφορά, τέλος, την Θεία Κοινωνία υποστήριξε ότι «αυτός που πιστεύει θα κοινωνήσει, δεν μπορεί κανείς να του το απαγορεύσει. Εάν αυτό στέκεται αφορμή για διχασμό στο σπίτι εγώ συνιστώ να κάνει υπομονή. Υπάρχει κίνδυνος εάν πάμε σε απαγορευτικά μέτρα να έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα».

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι «εμείς θα λειτουργούμε. Οι αρρώστιες είναι πάντα αρρώστιες. Οι ιερείς ποτέ δεν ασθενήσαμε από τη Θεία Κοινωνία αλλά αυτό είναι θέμα πίστεως, δεν μιλώ επιστημονικά αλλά από θέμα πίστεως».

Το διάβασα στο www.protothema.gr
Μητροπολίτης Δημητριάδος για κορωνοϊό: Αυτός που πιστεύει θα κοινωνήσει, «όχι» σε απαγορευτικά μέτρα Reviewed by ploumistos.com on 9:16 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.