================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Κουρκουμάς για τη μείωση της φλεγμονής στο σώμα: Πως πρέπει να καταναλώνεται

⍆Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα υγιέστερα βότανα στον κόσμο... Ανήκει στην λεγόμενη κατηγορία των superfoods. Περιέχει κουρκουμίνη, που αποτελεί το κύριο δραστικό συστατικό του και διεγείρει περισσότερες από 150 δυνητικά θεραπευτικές λειτουργίες ενώ διαθέτει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Αυτό το φυσικό συστατικό είναι το νούμερο ένα συστατικό για τη μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το καταναλώνετε με το σωστό τρόπο:

– Πρώτον, αγοράστε βιολογικό κουρκουμά σε σκόνη από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή. Εκτός από σκόνη, ο κουρκουμάς μπορεί να βρεθεί σε φρέσκια μορφή, του οποίου η ρίζα μοιάζει πολύ με την ρίζα του τζίντζερ.

– Η καλύτερη χρήση του κουρκουμά είναι σε συνδυασμό με λάδι (όπου είναι και διαλυτό) για τη βέλτιστη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών του. Συνήθως παρασκευάζεται με ψυχρής σύνθλιψης έλαιο καρύδας ή ελαιόλαδο.

– Η ημερήσια συνιστώμενη δόση είναι στα 3 έως 10 γραμμάρια. Ωστόσο, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα σταδιακά σε περίπου 1 κουταλιά της σούπας.

Για να αποκτήσετε μέγιστα αποτελέσματα, θα πρέπει να καταναλώνετε αυτή την δόση καθημερινά, ή τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών πρέπει να καταναλώνουν μειωμένη δόση, στο μισό απ’ ότι οι ενήλικες, μία φορά την εβδομάδα για αρχή και, στη συνέχεια αλλά σταδιακά να αυξήσουν τις δόσεις. Πάντα υπό γονικό έλεγχο και όχι από τυχόν μεγαλύτερα αδέρφια.
Σε περίπτωση που αισθανθείτε πεπτικά προβλήματα ή παρενέργειες, συμβουλευτείτε ένα γιατρό.
Σημαντικό:

Συνδυάστε τον κουρκουμά με πιπέρι καθώς έτσι αυξάνεται η αποτελεσματικότητα της κουρκουμίνης. Αξιοποιήστε αυτόν τον συνδυασμό και αποκτήστε ακόμα μεγαλύτερα ωφέλη.
Ποτέ μην τρώτε αυτό το συνδυασμό με άδειο στομάχι!
Προφυλάξεις

Ρωτήστε

Αν έχετε πέτρες στη χολή, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν αρχίσετε να καταναλώνετε οποιοδήποτε συνδυασμό ή δόση.

Αποφύγετε

Δεν πρέπει να συνδυάσετε τον κουρκουμά με φάρμακα που προορίζονται κατά της πήξης του αίματος, όπως η ασπιρίνη, η ιβουπροφαίνη (ibuprofen) ή βαρφαρίνη (warfarin). Η κουρκουμίνη έχει την ιδιότητα να αραιώνει το αίμα, επίσης.
Κουρκουμάς για τη μείωση της φλεγμονής στο σώμα: Πως πρέπει να καταναλώνεται Reviewed by PLOUMISTOS on 10:55 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.