Τι δεν γνωρίζουμε ακόμη για τον ιό που έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή μας

Τι δεν γνωρίζουμε ακόμη για τον ιό που έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή μας

⍆Σχεδόν τρεις μήνες από τότε που έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός, και παρά... τις τιτάνιες προσπάθειες των επιστημόνων να τον κατανοήσουν σε βάθος, υπάρχουν ακόμη πολλά σκοτεινά σημεία που αγνοούμε για τον Covid-19 και τις πραγματικές διαστάσεις της πανδημίας.

Για παράδειγμα, ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων ανά τον κόσμο και το πόσο φονικός είναι ο ιός, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το BBC.

1. Το πιο σημαντικό ερώτημα όλων είναι ίσως ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων

Εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις αποτελούν ένα μικρό μόνο τμήμα του συνολικού αριθμού των μολύνσεων. Το γεγονός ότι πολλοί από τους φορείς είναι ασυμπτωματικοί καθιστά την κατάσταση πιο δύσκολη. Για το λόγο αυτό, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική ανάπτυξη ενός τεστ αντισωμάτων που θα επιτρέπει στους επιστήμονες να ανιχνεύουν τα κρούσματα, καθώς μόνο τότε θα μπορέσουμε να καταλάβουμε πόσο πολύ και πόσο εύκολα εξαπλώνεται.

2. Πόσο φονικός είναι στην πραγματικότητα ο Covid- 19;

Θα πρέπει πρώτα να μάθουμε τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων για να είμαστε σίγουροι για το αληθινό ποσοστό θνητότητας. Προς το παρόν, κατά μέσο όρο, πεθαίνει το 1% όσων μολύνονται από τον ιό, ωστόσο, αν υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί ασθενείς, τότε το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι χαμηλότερο.

3. Ο ρόλος των παιδιών στη διασπορά του κορωνοϊού

Τα παιδιά που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό εμφανίζουν στο μεγαλύτερο ποσοστό ήπια συμπτώματα, και το ποσοστό θανάτων στα παιδιά είναι πολύ μικρότερο αν το συγκρίνει κανείς με άλλες ηλικιακές ομάδες. Συνήθως, τα παιδιά ανήκουν σ' εκείνους που διασπείρουν περισσότερο τους ιούς επειδή συγχρωτίζονται με πολλά άτομα, συχνά σε παιδικές χαρές. Όμως,στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό συνέβαλαν στην εξάπλωσή του.

4. Τα πραγματικά συμπτώματα

Τα βασικά συμπτώματα όσων νοσούν από τον Covid-19 είναι πονόλαιμος, πυρετός και ξηρός βήχας. Σε αρκετές περιπτώσεις αναφέρονται πονοκέφαλοι και διάρροιες, ακόμη και απώλεια της όσφρησης σε ορισμένους ασθενείς. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν κατά πόσον τα ήπια συμπτώματα που παραπέμπουν σε κρυολόγημα, όπως το φτάρνισμα και η καταρροή, ταλαιπωρούν κάποιους ασθενείς του Covid-19. Υπάρχουν μελέτες που αφήνουν ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο κι ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να μολύνουν άλλους χωρίς καν να το γνωρίζουν.

5. Η πηγή προέλευσης του κορωνοϊού


Ο κορωνοϊός εμφανίστηκε στο τέλος Δεκεμβρίου του 2019 στην πόλη Ουχάν της Κίνας, όταν αναφέρθηκαν αρκετά κρούσματα σε μια υπαίθρια αγορά. Ο «Sars-CoV-2», όπως είναι η επίσημη ονομασία του, συνδέεται στενά με ιούς που μολύνουν νυχτερίδες, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πέρασε από τις νυχτερίδες σε κάποιο άγνωστο ζωικό είδος και από εκεί στους ανθρώπους. Εφόσον δεν γνωρίζουμε τον φορέα που μόλυνε το ανθρώπινο είδος, ο «άγνωστος Χ» θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή περαιτέρω μολύνσεων.

6. Θα μειωθούν τα κρούσματα του κορωνοϊού το καλοκαίρι;

Η γρίπη και το κρυολόγημα είναι συχνότερα κατά τους χειμερινούς μήνες παρά το καλοκαίρι, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν και σε ποιο βαθμό η άνοδος της θερμοκρασίας θα ανακόψει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι παραμένει ασαφές αν ο Covid-19 θα είναι εποχικό φαινόμενο, αν και θεωρούν ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, θα είναι πιθανώς μικρότερο σε σχέση με το κρυολόγημα και τη γρίπη. Εφόσον μειωθεί δραστικά ο αριθμός των νέων μολύνσεων από τον κορωνοϊό την περίοδο του καλοκαιριού, ελλοχεύει ο κίνδυνος νέας αύξησής τους το χειμώνα, όταν τα νοσοκομεία κατακλύζονται από ασθενείς με τους συνηθισμένους χειμερινούς ιούς.

7. Γιατί μερικοί ασθενείς έχουν πολύ πιο σοβαρά συμπτώματα

Από τους ασθενείς που διαγιγνώσκονται με Covid-19 οι περισσότεροι εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, αλλά ένα ποσοστό περίπου στο 20% νοσούν πιο σοβαρά. Φαίνεται ότι παίζει ρόλο η κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος των ασθενών και ίσως υπάρχουν και γενετικοί παράγοντες. Η πλήρης κατανόηση του φαινομένου μπορεί να ανοίξει το δρόμο ώστε να μη χρειάζονται ασθενείς νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

8. Μπορεί να κολλήσει κάποιος ξανά τον κορωνοϊό;

Οι ασθενείς που έχουν αναρρώσει θεωρητικά πρέπει να έχουν αναπτύξει ανοσία, αλλά επειδή το διάστημα από την πρώτη εμφάνιση του Covid-19 είναι σχετικά μικρό, δεν υπάρχουν επαρκή, μακροπρόθεσμα στοιχεία. Δεν αποκλείεται επίσης οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν για ασθενείς που μολύνθηκαν για δεύτερη φορά, να οφείλονται σε εξετάσεις που λανθασμένα τους «έδειξαν» απαλλαγμένους από τον κορωνοϊό.

9. Θα μεταλλαχθεί ο κορωνοϊός;

Οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς. Κατά κανόνα αναμένεται οι ιοί να εξελίσσονται μακροπρόθεσμα σε λιγότερο θανατηφόρους, αλλά γι΄αυτό δεν υπάρχει εγγύηση. Για το λόγο αυτό, ορισμένοι ειδικοί ανησυχούν μήπως σε περίπτωση που μεταλλαχθεί ο κορωνοϊός, δεν θα καταφέρει να τον αναγνωρίσει το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να μην αποδώσει τα αναμενόμενα ένα συγκεκριμένο εμβόλιο.

Το διάβασα στο www.protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1080,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,816,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,902,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Τι δεν γνωρίζουμε ακόμη για τον ιό που έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή μας
Τι δεν γνωρίζουμε ακόμη για τον ιό που έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή μας
Τι δεν γνωρίζουμε ακόμη για τον ιό που έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή μας
https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/jfVfnmB_sISA7anqdnQf8A--~B/Zmk9c3RyaW07aD0yNDY7cHlvZmY9MDtxPTgwO3c9NDQwO3NtPTE7YXBwaWQ9eXRhY2h5b24-/https://s.yimg.com/am/60d/c5255b91de499e8a91b01cfd4fc1e8ed
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/03/blog-post_433.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/03/blog-post_433.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content